Toekomstig winkelcentrum Verviers heeft nieuwe naam

City Mall

Een jaar geleden maakte vastgoedgroep City Mall bekend dat het op zoek was naar een nieuwe naam voor ‘Au Fil de l’Eau’, een toekomstig winkelcentrum in hartje Verviers. De groep wil immers starten met een schone lei, na jaren van miserie.

 

‘Au Fil de l’Eau’ is dood, leve ‘O Quai’

Een nieuwe naam, een nieuwe start: die boodschap bracht vastgoedgroep City Mall op Mapic, de jaarlijkse internationale retailvastgoedbeurs in het Franse Cannes. Na jaren van miserie ‑ de vorige ontwikkelaar Urbanove moest bescherming tegen zijn schuldeisers aanvragen ‑ komt er nu eindelijk schot in de zaak.

 

‘O Quai’ ('Aan de kade') zal resoluut de ‘phygital’-kaart trekken, zo vernam de RTBF, een vorm waarbij online en fysiek shoppen hand in hand gaan. Zo wil het winkelcentrum de bezoekers en de handelaars interactieve toptechnologie aanbieden, met het krachtigste breedbandinternet alsook met interactieve spiegels in de paskamers.

 

Intussen heeft Cushmann & Wakefield van City Mall het mandaat gekregen om huurders te zoeken. De gespecialiseerde makelaar maakt daarbij gewag van een klantenzone van 220.000 consumenten. ‘O Quai’, dat een winkeloppervlakte van 27.000 m² krijgt, zal onderdak bieden aan een honderdtal shops en horecazaken. Carrefour, C&A en H&M hebben hun komst al bevestigd. Ondergronds komen zo’n 1.150 parkeerplaatsen. De start van de werkzaamheden is gepland voor oktober 2019.