Turnhoutse winkelstraat richt ondersteunende vereniging op | RetailDetail

Turnhoutse winkelstraat richt ondersteunende vereniging op

Turnhoutse winkelstraat richt ondersteunende vereniging op

Drie eigenaars van panden in de Gasthuisstraat in Turnhout hebben de vzw VEGT (Verenigde Eigenaars Gasthuisstraat Turnhout) opgericht. Samen willen ze de aantrekkelijkheid van de winkelstraat verbeteren.

“Eén hechte groep vormen”

VEGT is een iniatiatief van Sébastien Hendrickx, Christophe De Strycker en Stanislas Peeters, alle drie eigenaar van een pand in de Gasthuisstraat. Via de vzw hebben ze een ondersteuningsplan uitgetekend dat de handelaars in de straat actief moet ondersteunen en dat de leegstand moet tegengaan.

 

De vzw heeft twee doelstellingen: de communicatie bevorderen tussen de verschillende partijen, zoals stadsbestuur, de handelaars en de klant, en het organiseren van initiatieven die moeten zorgen voor een betere uitstraling van de winkelstraat. Voor dat laatste vraagt de vzw wel een financiële bijdrage van de handelaars. “Samen met de handelaars moeten we één hechte groep vormen en ervoor zorgen dat opnieuw meer mensen het Turnhoutse stadscentrum bezoeken. Niet enkel de handelaars, maar ook de horeca zal hier wel bij varen”, stellen de initiatiefnemers. Ook de aanpalende straten zullen betrokken worden bij het initiatief.

 

Begin april lanceert het ook de website shoppingturnhout.be, waar alle handelszaken uit de stad zich bekend kunnen maken. De website moet dan ook dienen als een soort virtuele shopppinggids van Turnhout. De VEGT wil zo vooral kleinere handelszaken online ondersteunen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.

De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.