Turnhoutse winkelstraat richt ondersteunende vereniging op

Turnhoutse winkelstraat richt ondersteunende vereniging op

Drie eigenaars van panden in de Gasthuisstraat in Turnhout hebben de vzw VEGT (Verenigde Eigenaars Gasthuisstraat Turnhout) opgericht. Samen willen ze de aantrekkelijkheid van de winkelstraat verbeteren.

“Eén hechte groep vormen”

VEGT is een iniatiatief van Sébastien Hendrickx, Christophe De Strycker en Stanislas Peeters, alle drie eigenaar van een pand in de Gasthuisstraat. Via de vzw hebben ze een ondersteuningsplan uitgetekend dat de handelaars in de straat actief moet ondersteunen en dat de leegstand moet tegengaan.

 

De vzw heeft twee doelstellingen: de communicatie bevorderen tussen de verschillende partijen, zoals stadsbestuur, de handelaars en de klant, en het organiseren van initiatieven die moeten zorgen voor een betere uitstraling van de winkelstraat. Voor dat laatste vraagt de vzw wel een financiële bijdrage van de handelaars. “Samen met de handelaars moeten we één hechte groep vormen en ervoor zorgen dat opnieuw meer mensen het Turnhoutse stadscentrum bezoeken. Niet enkel de handelaars, maar ook de horeca zal hier wel bij varen”, stellen de initiatiefnemers. Ook de aanpalende straten zullen betrokken worden bij het initiatief.

 

Begin april lanceert het ook de website shoppingturnhout.be, waar alle handelszaken uit de stad zich bekend kunnen maken. De website moet dan ook dienen als een soort virtuele shopppinggids van Turnhout. De VEGT wil zo vooral kleinere handelszaken online ondersteunen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Belgische winkelcentra sluiten jaar positief af

23/01/2018

De Belgische winkelcentra die deel uitmaken van de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers (BLSC) hebben het jaar kunnen afsluiten met iets meer bezoekers dan een jaar eerder.

Nederlandse groep neemt Woluwe Shopping Center over

22/01/2018

Het Nederlandse Eurocommercial Properties krijgt het Woluwe Shopping Center in handen, nadat het bod van het vastgoedbedrijf - 425 miljoen euro - aanvaard werd.

Uplace nog steeds niet opgegeven

19/01/2018

Uplace is nog niet van plan om de handdoek in de ring te werpen en is in samenspraak met de gemeente Machelen op zoek naar oplossingen om het winkelcentrum toch nog een plaats te geven.

Winkelcentra AG Real Estate sluiten jaar positief af

17/01/2018

De zeven winkelcentra van vastgoedgroep AG Real Estate hebben het voorbije jaar iets meer bezoekers over de vloer gehad dan in 2016. Dat was met name te danken aan een sterke prestatie van het Brusselse City2.

Vijf procent meer bezoekers voor Waasland Shopping Center

15/01/2018

Waasland Shopping Center mocht in 2017 5% meer bezoekers verwelkomen, goed voor 6,34 miljoen bezoekers in totaal. Die klanten kwamen ook steeds vaker van ver.

Vastned Retail wil Belgische tak van de beurs halen

15/01/2018

Het Nederlandse vastgoedbedrijf Vastned Retail wil zijn Belgische tak van de Brusselse beurs halen. Het bezit momenteel al 65,5 procent van de aandelen van Vastned Retail Belgium en wil nu ook de rest overnemen.

Back to top