Turnhoutse winkelstraat richt ondersteunende vereniging op | RetailDetail

Turnhoutse winkelstraat richt ondersteunende vereniging op

Turnhoutse winkelstraat richt ondersteunende vereniging op

Drie eigenaars van panden in de Gasthuisstraat in Turnhout hebben de vzw VEGT (Verenigde Eigenaars Gasthuisstraat Turnhout) opgericht. Samen willen ze de aantrekkelijkheid van de winkelstraat verbeteren.

“Eén hechte groep vormen”

VEGT is een iniatiatief van Sébastien Hendrickx, Christophe De Strycker en Stanislas Peeters, alle drie eigenaar van een pand in de Gasthuisstraat. Via de vzw hebben ze een ondersteuningsplan uitgetekend dat de handelaars in de straat actief moet ondersteunen en dat de leegstand moet tegengaan.

 

De vzw heeft twee doelstellingen: de communicatie bevorderen tussen de verschillende partijen, zoals stadsbestuur, de handelaars en de klant, en het organiseren van initiatieven die moeten zorgen voor een betere uitstraling van de winkelstraat. Voor dat laatste vraagt de vzw wel een financiële bijdrage van de handelaars. “Samen met de handelaars moeten we één hechte groep vormen en ervoor zorgen dat opnieuw meer mensen het Turnhoutse stadscentrum bezoeken. Niet enkel de handelaars, maar ook de horeca zal hier wel bij varen”, stellen de initiatiefnemers. Ook de aanpalende straten zullen betrokken worden bij het initiatief.

 

Begin april lanceert het ook de website shoppingturnhout.be, waar alle handelszaken uit de stad zich bekend kunnen maken. De website moet dan ook dienen als een soort virtuele shopppinggids van Turnhout. De VEGT wil zo vooral kleinere handelszaken online ondersteunen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Gepland winkelcentrum in Wanze fel betwist

08/03/2018

Het 7.400 m² grote winkelcentrum dat een bouwpromotor wil optrekken in Wanze (bij Hoei) stoot op fel protest in de gemeente. De gemeente ontving al meer dan duizend klachten en er circuleren meerdere petities.

Flinke vertraging voor hoogtechnologisch magazijn Delhaize

01/03/2018

Het zwaar geautomatiseerde distributiecentrum dat Delhaize begin dit jaar in Ninove in gebruik zou nemen, is nog altijd niet operationeel. Meer nog: de opening is ten vroegste voor 2019, een vertraging die tot een miljoenenverlies lijdt.

Banimmo verkoopt Franse retailvastgoedtak

01/03/2018

De Belgische beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar Banimmo heeft zijn Franse dochter van de hand gedaan. Die was gespecialiseerd in de transformatie van retailvastgoed, maar wordt afgestoten om de schuldenput van het Zaventemse moederbedrijf te dempen.

Nieuw winkelcentrum in Heusden krijgt goedkeuring

26/02/2018

Het gemeentebestuur van Heusden-Zolder heeft de nodige vergunningen goedgekeurd voor een nieuw winkelcentrum op de hoek van de Koolmijnlaan. Het project is goed voor een investering van 11 miljoen euro en moet 35 voltijdse jobs opleveren

Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

22/02/2018

Vilvoorde heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw- en milieuvergunning die is aangevraagd voor Neo, het enorme project met winkelcentrum op de Heizelvlakte in Brussel.

Centrummanager Hasselt pleit voor "omzethuur" tegen leegstand

15/02/2018

“Geef starters een flink verminderde huurprijs en laat ze daar bovenop een deel van hun omzet afstaan.” Met dat opmerkelijke voorstel wil de nieuwe centummanager van Hasselt de leegstand in zijn stad aanpakken.

Back to top