Twee Nederlandse winnaars op European Shopping Centre Award | RetailDetail

Twee Nederlandse winnaars op European Shopping Centre Award

Twee Nederlandse winnaars op European Shopping Centre Award
Facebook

De Promenade Sainte-Catherine in Bordeaux is aan de haal gegaan met de prijs voor beste nieuwe kleine project op de European Shopping Centre Awards. Dat winkelcentrum is eigendom van de Nederlandse ontwikkelaar Redevco.

Commendation voor Gelderlandplein

De Promenade Sainte-Catherine bevindt zich tussen de twee belangrijkste winkelstraten in Bordeaux en is een mix van een overdekte winkels en winkel in openlucht. Aan het project werd vier jaar gewerkt en de jury was vooral onder de indruk van zijn integratie in het historische centrum van de stad. Daarbij werd er ook gebruik gemaakt van moderne technologie: zo is er een grote led-muur aan de buitenkant en wordt er gebruik gemaakt van een mobiele app om de digitale communicatie te verzorgen.

 

Het Gelderlandplein in Amsterdam kreeg voor zijn renovatie een ‘commendation’ van de jury. Tijdens die renovatie, die in 2016 werd afgerond, werden er vooral vernieuwingen doorgevoerd aan de infrastructuur, maar er werd ook 7.500 m² extra ruimte toegevoegd.

 

Naast die twee winnaars vielen ook het Weberzeile in Oostenrijk, Forum Lviv in Oekraïne, Polygone Riviera in Frankrijk, het Europark in Oostenrijk en het Poolse Aleja Bielany in verschillende categorieën in de prijzen. De European Shopping Centre Awards worden uitgereikt door de International Council of Shopping Centers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.