Twee Nederlandse winnaars op European Shopping Centre Award | RetailDetail

Twee Nederlandse winnaars op European Shopping Centre Award

Twee Nederlandse winnaars op European Shopping Centre Award
Facebook

De Promenade Sainte-Catherine in Bordeaux is aan de haal gegaan met de prijs voor beste nieuwe kleine project op de European Shopping Centre Awards. Dat winkelcentrum is eigendom van de Nederlandse ontwikkelaar Redevco.

Commendation voor Gelderlandplein

De Promenade Sainte-Catherine bevindt zich tussen de twee belangrijkste winkelstraten in Bordeaux en is een mix van een overdekte winkels en winkel in openlucht. Aan het project werd vier jaar gewerkt en de jury was vooral onder de indruk van zijn integratie in het historische centrum van de stad. Daarbij werd er ook gebruik gemaakt van moderne technologie: zo is er een grote led-muur aan de buitenkant en wordt er gebruik gemaakt van een mobiele app om de digitale communicatie te verzorgen.

 

Het Gelderlandplein in Amsterdam kreeg voor zijn renovatie een ‘commendation’ van de jury. Tijdens die renovatie, die in 2016 werd afgerond, werden er vooral vernieuwingen doorgevoerd aan de infrastructuur, maar er werd ook 7.500 m² extra ruimte toegevoegd.

 

Naast die twee winnaars vielen ook het Weberzeile in Oostenrijk, Forum Lviv in Oekraïne, Polygone Riviera in Frankrijk, het Europark in Oostenrijk en het Poolse Aleja Bielany in verschillende categorieën in de prijzen. De European Shopping Centre Awards worden uitgereikt door de International Council of Shopping Centers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.

Vernieuwd winkelcentrum Les Bastions mikt op 5 miljoen bezoekers

12/04/2018

Het bekende Doornikse shoppingcenter Les Bastions is op 12 april heropend na een stevige uitbreiding en een grondige make-over. Voor nieuwe impulsen zorgen trekkers als Zara en Bershka. Het project zet ook sterk in op diensten.