Unizo heeft vragen bij vergunningen Docks Bruxsel | RetailDetail

Unizo heeft vragen bij vergunningen Docks Bruxsel

Unizo heeft vragen bij vergunningen Docks Bruxsel

Unizo en Beweging.net stellen zich vragen bij de manier waarop Docks Bruxsel zijn vergunningen heeft gekregen. Die werden telkens ingetrokken en erg snel weer verleend.

Juridische pirouette

De klachten van Unizo Vlaams-Brabant & Brussel en Beweging.net Brussel-Halle-Vilvoorde gaan terug tot 20 februari, toen de milieuvergunning van Docks Bruxsel werd ingetrokken. Diezelfde dag werd er echter al een nieuwe vergunning ingediend, met enkele bijkomende voorwaarden.

 

Op 20 april werd de vergunning weer ingetrokken, maar in mei kwam er een nieuwe milieuvergunning met bijkomende voorwaarden. Zo staat er nu in de vergunning dat Docks jaarlijks een rapport moet maken over de mobiliteitsproblemen rond het winkelcentrum.

 

Volgens de Brusselse milieuorganisatie BRAL zijn die nieuwe voorwaarden echter helemaal niet voldoende. “Er moeten concrete maatregelen komen zodat er minder bezoekers met de wagen naar het shoppingcenter komen", aldus Steyn Van Assche. "Daarnaast moeten er ook lessen getrokken worden voor de toekomst. Andere projecten zoals NEO mogen de realiteit niet meer negeren." Hij noemt de manier waarop wordt omgegaan met de vergunningen van Docks Bruxsel een ‘juridische pirouette’.

 

Daarnaast blijft de vraag of de Raad van State de aangepaste milieuvergunning zal goedkeuren. Als dat niet het geval is, dan is de bouw van het winkelcentrum illegaal en moet het mogelijk de deuren sluiten. Tot die beslissing is gevallen, blijft Docks Bruxsel wel gewoon geopend. Ook tegen de stedenbouwkundige vergunning en de socio-economische vergunning lopen er trouwens klachten bij de Raad van State.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

Brussels akkoord over duurzamere voeding

15/05/2018

De Brusselse distributeurs verbinden zich ertoe tegen 2020 30% minder voedselafval te hebben en 20% meer ruimte te voorzien voor Belgische voeding. Dat maakt deel uit van een nieuw akkoord tussen het Brussels Gewest en de sector.

Färm opent nieuwe Brusselse biowinkel

14/05/2018

De Brusselse bioformule Färm opent een nieuwe vestiging in Schaarbeek. Om de expansie te ondersteunen, is ook een crowdfundingcampagne opgestart: Färm wil 300.000 euro ophalen bij privébeleggers. 

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.