Unizo heeft vragen bij vergunningen Docks Bruxsel | RetailDetail

Unizo heeft vragen bij vergunningen Docks Bruxsel

Unizo heeft vragen bij vergunningen Docks Bruxsel

Unizo en Beweging.net stellen zich vragen bij de manier waarop Docks Bruxsel zijn vergunningen heeft gekregen. Die werden telkens ingetrokken en erg snel weer verleend.

Juridische pirouette

De klachten van Unizo Vlaams-Brabant & Brussel en Beweging.net Brussel-Halle-Vilvoorde gaan terug tot 20 februari, toen de milieuvergunning van Docks Bruxsel werd ingetrokken. Diezelfde dag werd er echter al een nieuwe vergunning ingediend, met enkele bijkomende voorwaarden.

 

Op 20 april werd de vergunning weer ingetrokken, maar in mei kwam er een nieuwe milieuvergunning met bijkomende voorwaarden. Zo staat er nu in de vergunning dat Docks jaarlijks een rapport moet maken over de mobiliteitsproblemen rond het winkelcentrum.

 

Volgens de Brusselse milieuorganisatie BRAL zijn die nieuwe voorwaarden echter helemaal niet voldoende. “Er moeten concrete maatregelen komen zodat er minder bezoekers met de wagen naar het shoppingcenter komen", aldus Steyn Van Assche. "Daarnaast moeten er ook lessen getrokken worden voor de toekomst. Andere projecten zoals NEO mogen de realiteit niet meer negeren." Hij noemt de manier waarop wordt omgegaan met de vergunningen van Docks Bruxsel een ‘juridische pirouette’.

 

Daarnaast blijft de vraag of de Raad van State de aangepaste milieuvergunning zal goedkeuren. Als dat niet het geval is, dan is de bouw van het winkelcentrum illegaal en moet het mogelijk de deuren sluiten. Tot die beslissing is gevallen, blijft Docks Bruxsel wel gewoon geopend. Ook tegen de stedenbouwkundige vergunning en de socio-economische vergunning lopen er trouwens klachten bij de Raad van State.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi investeert 40 miljoen in Brusselse winkels

26/06/2018

De voorbije jaren investeerde harddiscounter Aldi bijna 30 miljoen in de vernieuwing van zijn Brusselse winkels, maar nu schakelt de keten nog een versnelling hoger: tot 2020 pompt ze nog eens 40 miljoen euro in negen Brusselse projecten.

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

Hoe Polette de Zara van de brillen wil worden

25/06/2018

Excentrieke designmonturen voor geen geld, online besteld en rechtstreeks geleverd vanuit de fabriek in China: Polette gaat voor niets minder dan disruptie in de optiekwereld. Het fast-fashion brillenmerk wil de wereld veroveren.

Standaard Boekhandel opent Brusselse flagshipstore

25/06/2018

In de Brusselse voetgangerszone mikt Standaard Boekhandel op een internationaal publiek met een grote keuze aan boeken in het Frans en het Engels. Ook de schrijf- en papierwaren van zusterketen Club krijgen alle ruimte.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.