Unizo waarschuwt E40-gemeenten voor plannen outletcenter

Unizo waarschuwt E40-gemeenten voor plannen outletcenter

Unizo waarschuwt E40-gemeenten voor plannen outletcenter
Banimmo/McArthurGlenn

Tal van Oost-Vlaamse gemeentebesturen hebben van Unizo Oost-Vlaanderen een brief in de bus gekregen waarin de ondernemersorganisatie waarschuwt voor de komst van een groot outletcenter langs de E40. “Dit bedreigt de lokale handel”, klinkt het.

 

Exit The Loop

In de herfst van vorig jaar raakte bekend dat het geplande outletcenter aan The Loop van Flanders Expo in Gent (foto), in de buurt van het Ikea-woonwarenhuis, geen vergunning kreeg van het Gentse stadsbestuur. “Groot was onze opluchting toen de stad Gent negatief advies gaf voor het project en het plan werd afgevoerd”, zegt Elke Verdonck van Unizo Oost-Vlaanderen in de regionale editie van Het Nieuwsblad.

 

Maar de aanvrager gaf intussen un de media te kennen dat hij naar een nieuwe locatie zoekt en dat er “langs de E40 tussen Brugge en Aalst wel gemeentebesturen te vinden zijn die een dergelijk project zien zitten”, zo vervolgt Verdonck. “We hebben de betrokken gemeentebesturen aangeschreven om hen op de hoogte te stellen van het Unizo-standpunt.” Het gaat onder meer om de gemeentebesturen van Merelbeke, Wetteren, Melle, Erpe-Mere, Lede en Aalst.

 

Unizo vreest dat zo’n outletcenter de lokale detailhandel bedreigt. Volgens cijfers van Unizo zorgt een groot outletcenter in de omgeving voor een omzetdaling in de modedetailhandel tot twaalf procent. “En die daling blijft niet beperkt tot de onmiddellijke omgeving”, klinkt het. “Bovendien heeft de lokale tewerkstelling te lijden onder een megaproject langs de snelweg en worden handelskernen minder aantrekkelijk.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.

Vernieuwd winkelcentrum Les Bastions mikt op 5 miljoen bezoekers

12/04/2018

Het bekende Doornikse shoppingcenter Les Bastions is op 12 april heropend na een stevige uitbreiding en een grondige make-over. Voor nieuwe impulsen zorgen trekkers als Zara en Bershka. Het project zet ook sterk in op diensten.

“Alle retailers moeten zichzelf heruitvinden”

10/04/2018

Meer dan ooit is het de consument die beslist welke richting de retailmarkt uitgaat. Winkelketens moeten zichzelf heruitvinden, hun concepten in vraag stellen. Dat zeggen Jean Baheux en Jonathan Delguste van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield.

Retail Estates trakteert zichzelf op dubbel verjaardagsgeschenk

29/03/2018

Retail Estates heeft twee winkelpanden gekocht in het Nederlandse Haarlemmermeer voor 9 miljoen euro. Daarnaast heeft het vastgoedbedrijf een retailpark gekocht voor 47 miljoen euro, ook al in Nederland. Maar die deal is nog “voorwaardelijk”.

Gunstig (tussen)advies voor Brussels Neo-project

29/03/2018

De Overlegcommissie van het Brussels Gewest heeft een gunstig advies uitgebracht voor de aanvraag van het stedenbouwkundig attest van Neo, het grote herbestemmingsproject op de Heizelvlakte waar ook een groot shoppingcenter moet verrijzen.

Rive Gauche verkocht aan CBRE Global Investors na sterk jaar

27/03/2018

Winkelcentrum Rive Gauche in Charleroi krijgt een nieuwe eigenaar, na een jaar waarin het sterke cijfers kon voorleggen. Met gemiddeld 650.000 bezoekers per maand is dit het op een na drukstbezochte winkelcentrum van België.