Unizo waarschuwt E40-gemeenten voor plannen outletcenter

Unizo waarschuwt E40-gemeenten voor plannen outletcenter

Unizo waarschuwt E40-gemeenten voor plannen outletcenter
Banimmo/McArthurGlenn

Tal van Oost-Vlaamse gemeentebesturen hebben van Unizo Oost-Vlaanderen een brief in de bus gekregen waarin de ondernemersorganisatie waarschuwt voor de komst van een groot outletcenter langs de E40. “Dit bedreigt de lokale handel”, klinkt het.

 

Exit The Loop

In de herfst van vorig jaar raakte bekend dat het geplande outletcenter aan The Loop van Flanders Expo in Gent (foto), in de buurt van het Ikea-woonwarenhuis, geen vergunning kreeg van het Gentse stadsbestuur. “Groot was onze opluchting toen de stad Gent negatief advies gaf voor het project en het plan werd afgevoerd”, zegt Elke Verdonck van Unizo Oost-Vlaanderen in de regionale editie van Het Nieuwsblad.

 

Maar de aanvrager gaf intussen un de media te kennen dat hij naar een nieuwe locatie zoekt en dat er “langs de E40 tussen Brugge en Aalst wel gemeentebesturen te vinden zijn die een dergelijk project zien zitten”, zo vervolgt Verdonck. “We hebben de betrokken gemeentebesturen aangeschreven om hen op de hoogte te stellen van het Unizo-standpunt.” Het gaat onder meer om de gemeentebesturen van Merelbeke, Wetteren, Melle, Erpe-Mere, Lede en Aalst.

 

Unizo vreest dat zo’n outletcenter de lokale detailhandel bedreigt. Volgens cijfers van Unizo zorgt een groot outletcenter in de omgeving voor een omzetdaling in de modedetailhandel tot twaalf procent. “En die daling blijft niet beperkt tot de onmiddellijke omgeving”, klinkt het. “Bovendien heeft de lokale tewerkstelling te lijden onder een megaproject langs de snelweg en worden handelskernen minder aantrekkelijk.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

22/02/2018

Vilvoorde heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw- en milieuvergunning die is aangevraagd voor Neo, het enorme project met winkelcentrum op de Heizelvlakte in Brussel.

Centrummanager Hasselt pleit voor "omzethuur" tegen leegstand

15/02/2018

“Geef starters een flink verminderde huurprijs en laat ze daar bovenop een deel van hun omzet afstaan.” Met dat opmerkelijke voorstel wil de nieuwe centummanager van Hasselt de leegstand in zijn stad aanpakken.

Monki na Antwerpen ook naar Gent

13/02/2018

Monki, een van de ketens van de Zweedse H&M-groep, opent nog voor de zomer een tweede vestiging in België. Na Antwerpen komt de keten ook naar Gent, waar ze haar intrek neemt in de Veldstraat.

Juttu steekt de taalgrens over

13/02/2018

Juttu, de zusterketen van A.S. Adventure, is klaar om heel België te veroveren. Na winkels in Antwerpen, Roeselare en Brugge komt er volgende maand een vestiging in Brussel en een Franstalige webshop. Ook Gent krijgt binnenkort een eigen vestiging.

Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco kijkt tevreden terug op boekjaar

02/02/2018

Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco, dat vooral belegt in winkelcentra, kijkt tevreden terug op het voorbije boekjaar. Het wist immers in alle regio’s te groeien.

Voor het eerst meer dan 1 op 10 winkelpanden leeg

01/02/2018

Het aantal leegstaande winkelpanden in België is in 2017 voor het tiende jaar op rij gestegen. Met 21.027 winkels die leeg staan, stijgt de winkelleegstand in ons land voor het eerst boven de 10%, zo becijferde Locatus.

Back to top