Uplace moet werknemers ontslaan | RetailDetail

Uplace moet werknemers ontslaan

Uplace moet werknemers ontslaan
Uplace.eu

Projectontwikkelaar Uplace moet een tiental mensen ontslaan, omdat er nog steeds onzekerheid is over de vergunningen voor het winkelcentrum in Machelen.

“Tering naar de nering”

“Als ondernemer moet je op een bepaald moment de tering naar de nering kunnen zetten. We konden niet anders dan een tiental mensen te laten gaan en het voortaan met wat minder volk te doen. Want de kosten lopen op en er ligt nog altijd geen steen”, zegt voorzitter Bart Verhaeghe in een reactie. Bij Uplace werkten tot nu toe 25 mensen. Ook in 2012 moesten een aantal medewerkers het bedrijf verlaten, nadat de vergunningen een eerste keer werden ingetrokken.

 

Ook bij de aannemers wordt het voortdurende uitstel ondertussen een groot probleem. De werken moesten normaal op 21 april van start gaan en binnen 3,5 jaar afgewerkt zijn, maar ze lopen dus opnieuw sterke vertraging op. Heel wat aannemers hadden echter al materialen besteld en extra personeel aangenomen.

 

“Onzekerheid knaagt”

Op 30 maart werd de milieuvergunning van Uplace echter geschrapt door de Raad van State, omdat die vond dat het milieueffectenrapport, dat acht jaar geleden werd geschreven, niet meer up-to-date is. Voor de zomer moet er een definitieve uitspraak komen, maar tot die tijd liggen de werken stil.

 

Alles samen is er al 85 miljoen euro geïnvesteerd in het project, zonder dat er ook maar één steen is gelegd. Het totale project moet ongeveer 600 miljoen euro kosten. Het is momenteel ook het enige grote project dat Uplace heeft lopen. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.