Uplace moet werknemers ontslaan | RetailDetail

Uplace moet werknemers ontslaan

Uplace moet werknemers ontslaan
Uplace.eu

Projectontwikkelaar Uplace moet een tiental mensen ontslaan, omdat er nog steeds onzekerheid is over de vergunningen voor het winkelcentrum in Machelen.

“Tering naar de nering”

“Als ondernemer moet je op een bepaald moment de tering naar de nering kunnen zetten. We konden niet anders dan een tiental mensen te laten gaan en het voortaan met wat minder volk te doen. Want de kosten lopen op en er ligt nog altijd geen steen”, zegt voorzitter Bart Verhaeghe in een reactie. Bij Uplace werkten tot nu toe 25 mensen. Ook in 2012 moesten een aantal medewerkers het bedrijf verlaten, nadat de vergunningen een eerste keer werden ingetrokken.

 

Ook bij de aannemers wordt het voortdurende uitstel ondertussen een groot probleem. De werken moesten normaal op 21 april van start gaan en binnen 3,5 jaar afgewerkt zijn, maar ze lopen dus opnieuw sterke vertraging op. Heel wat aannemers hadden echter al materialen besteld en extra personeel aangenomen.

 

“Onzekerheid knaagt”

Op 30 maart werd de milieuvergunning van Uplace echter geschrapt door de Raad van State, omdat die vond dat het milieueffectenrapport, dat acht jaar geleden werd geschreven, niet meer up-to-date is. Voor de zomer moet er een definitieve uitspraak komen, maar tot die tijd liggen de werken stil.

 

Alles samen is er al 85 miljoen euro geïnvesteerd in het project, zonder dat er ook maar één steen is gelegd. Het totale project moet ongeveer 600 miljoen euro kosten. Het is momenteel ook het enige grote project dat Uplace heeft lopen. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.