Uplace moet werknemers ontslaan

Uplace moet werknemers ontslaan

Projectontwikkelaar Uplace moet een tiental mensen ontslaan, omdat er nog steeds onzekerheid is over de vergunningen voor het winkelcentrum in Machelen.

“Tering naar de nering”

“Als ondernemer moet je op een bepaald moment de tering naar de nering kunnen zetten. We konden niet anders dan een tiental mensen te laten gaan en het voortaan met wat minder volk te doen. Want de kosten lopen op en er ligt nog altijd geen steen”, zegt voorzitter Bart Verhaeghe in een reactie. Bij Uplace werkten tot nu toe 25 mensen. Ook in 2012 moesten een aantal medewerkers het bedrijf verlaten, nadat de vergunningen een eerste keer werden ingetrokken.

 

Ook bij de aannemers wordt het voortdurende uitstel ondertussen een groot probleem. De werken moesten normaal op 21 april van start gaan en binnen 3,5 jaar afgewerkt zijn, maar ze lopen dus opnieuw sterke vertraging op. Heel wat aannemers hadden echter al materialen besteld en extra personeel aangenomen.

 

“Onzekerheid knaagt”

Op 30 maart werd de milieuvergunning van Uplace echter geschrapt door de Raad van State, omdat die vond dat het milieueffectenrapport, dat acht jaar geleden werd geschreven, niet meer up-to-date is. Voor de zomer moet er een definitieve uitspraak komen, maar tot die tijd liggen de werken stil.

 

Alles samen is er al 85 miljoen euro geïnvesteerd in het project, zonder dat er ook maar één steen is gelegd. Het totale project moet ongeveer 600 miljoen euro kosten. Het is momenteel ook het enige grote project dat Uplace heeft lopen.