Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco kijkt tevreden terug op boekjaar | RetailDetail

Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco kijkt tevreden terug op boekjaar

Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco kijkt tevreden terug op boekjaar
Mall of the Netherlands

Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco, dat vooral belegt in winkelcentra, kijkt tevreden terug op het voorbije boekjaar. Het wist immers in alle regio’s te groeien.

 

Meer huur en winst

Unibail-Rodamco heeft een portefeuille van 43 miljard euro, bestaande uit winkelcentra in heel Europa: vooral in Frankrijk, maar ook in onder andere Nederland, Duitsland en Polen. Momenteel werkt het bijvoorbeeld aan het nieuwe Mall of the Netherlands in Leidschendam, dat het grootste winkelcentrum van Nederland wordt. Het werkt ook mee aan de ontwikkeling van het project Neo in Brussel.

 

Door te focussen op toplocaties wil Unibail zich de komende jaren kunnen wapenen tegen het stijgende succes van online winkels en die strategie lijkt zijn vruchten af te werpen. “In alle regio’s hebben we goed gedraaid. Ook Nederland heeft groei laten zien”, aldus financieel directeur Jaap Tonckens aan De Telegraaf.

 

Vorig jaar inde Unibail 1,346 miljard euro aan huur bij de winkelcentra, een groei van 4,3% ten opzichte van een jaar eerder. De totale huur groeide naar 1,583 miljard euro, goed voor een winst van 1,2 miljard euro (+7,9%). Die hoge winst is onder andere te danken aan de lage rente, waardoor Unibail een stuk minder moest betalen voor het afbetalen van lopende leningen.

 

Overname Westfield

Eind vorig jaar maakte Unibail nog bekend dat het zijn Amerikaanse sectorgenoot Westfield zou overnemen voor 13,8 miljard euro. Die overname moet in het tweede kwartaal van het huidige boekjaar afgerond zijn. Westfield beschikt over 35 winkelcentra, waarvan 33 in de Verenigde Staten. Gezamenlijk beschikken de twee bedrijven over 61 miljard euro aan panden in 27 landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Adidas sluit 2017 sterk af

14/03/2018

Het Duitse sportmerk Adidas heeft 2017 afgesloten met een omzetstijging van 16% bij gelijke wisselkoersen. Daarbij groeide de winst met bijna een derde. Voor 2018 verwacht Adidas opnieuw een groei van ongeveer 10%.

Inditex groeit sterk dankzij online omzetstijging

14/03/2018

Inditex, eigenaar van modeketens Zara en Massimo Dutti, heeft het voorbije jaar een mooie groei opgetekend, ondanks een sterke euro. Vooral de online verkoop van kleding doet het erg goed.

Omzet daalt, maar Prada verwacht veel van 2018

12/03/2018

De omzet van modebedrijf Prada, dat naast het Italiaanse merk met dezelfde naam ook tal van andere modemerken in portefeuille heeft, is in 2017 met enkele procenten gedaald. De verwachtingen voor het huidige boekjaar zijn echter hoog.

Omzet Ter Beke rondt kaap 500 miljoen

09/03/2018

Ter Beke rondt voor het eerst de kaap van een half miljard omzet en dat viert de Belgische voedingsgroep met een hogere winstuitkering per aandeel. Dat het bedrijf opnieuw een schuldenlast opbouwt, kan het optimisme alvast niet drukken.

Back to top