VastNed investeert in Gent en Lyon

VastNed investeert in Gent en Lyon

Vastgoedonderneming VastNed heeft dertig miljoen euro geïnvesteerd in Gent en Lyon. Het legt daarbij de focus op locaties voor premium winkelen. In beide steden breidde de onderneming het aantal panden uit.

Portfolio van 44 miljoen euro

In Gent kocht VastNed voor 27,7 miljoen euro een pand in de Veldstraat, in de binnenstad. Het gaat om een pand met een totale winkeloppervlakte van 1.875 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen. Momenteel wordt het verhuurd aan het Zweedse H&M. In Gent heeft VastNed nog enkele andere panden, waar onder andere G-Star RAW en Sportsdirect.com een winkel hebben. In totaal heeft het in Gent een portfolio ter waarde van 44 miljoen euro.


In Lyon kocht het een pand in de Rue Edouard-Herriot ter waarde van 2,6 miljoen euro met een grootte van ongeveer 165 vierkante meter. Het pand wordt gehuurd door de Franse moderetailer Sandro.


"Ik ben bijzonder verheugd met de aankoop van deze twee high street panden, omdat zij volledig in lijn zijn met onze strategie met focus op groei in premium cities. Wij willen groeien in premium cities als Lyon. Gent is een van de drie grootste winkelsteden van België en Lyon is één van de grootste steden in Frankrijk na Parijs. Beide steden hebben een schitterende historische binnenstad die het hele jaar door toeristen trekt", zegt Taco de Groot, CEO van VastNed.

Tags: