Vastned Retail wil Belgische tak van de beurs halen

Vastned Retail wil Belgische tak van de beurs halen
Pand Vastned Retail Belgium

Het Nederlandse vastgoedbedrijf Vastned Retail wil zijn Belgische tak van de Brusselse beurs halen. Het bezit momenteel al 65,5 procent van de aandelen van Vastned Retail Belgium en wil nu ook de rest overnemen.

 

Waardering van 395 miljoen euro

Om de rest van de aandelen over te nemen, heeft Vastned Retail een bedrag van 57,50 euro per aandeel over: dat is 24,5% boven de laatste slotkoers en 9% meer dan de nettowaarde van alle activa in de portefeuille. Dat brengt de totale waardering van Vastned Retail Belgium op 395 miljoen euro, schrijft De Tijd.

 

“De geplande overname biedt de aandeelhouders de mogelijkheid om de substantiële discount ten opzichte van de nettowaarde om te zetten tegen een premie terwijl meteen een oplossing wordt geboden voor de beperkte liquiditeit in het aandeel”, klinkt het bij Vastned Retail.

 

Dat Vastned Retail zijn Belgische tak van de beurs wil halen, heeft te maken met de moeilijke situatie waarin het zich bevindt. Vastned Retail Belgium vindt nog amper goede winkelpanden op toplocaties en zag vorig jaar zijn aandeel met 17% dalen. De mogelijke overname zal geen effect hebben op de werknemers of op de strategie van beide bedrijven. Momenteel heeft Vastned Retail ook enkel een intentie tot overname uitgeschreven, pas later wordt een definitieve beslissing genomen.