Vastned Retail wil Belgische tak van de beurs halen | RetailDetail

Vastned Retail wil Belgische tak van de beurs halen

Vastned Retail wil Belgische tak van de beurs halen
Pand Vastned Retail Belgium

Het Nederlandse vastgoedbedrijf Vastned Retail wil zijn Belgische tak van de Brusselse beurs halen. Het bezit momenteel al 65,5 procent van de aandelen van Vastned Retail Belgium en wil nu ook de rest overnemen.

 

Waardering van 395 miljoen euro

Om de rest van de aandelen over te nemen, heeft Vastned Retail een bedrag van 57,50 euro per aandeel over: dat is 24,5% boven de laatste slotkoers en 9% meer dan de nettowaarde van alle activa in de portefeuille. Dat brengt de totale waardering van Vastned Retail Belgium op 395 miljoen euro, schrijft De Tijd.

 

“De geplande overname biedt de aandeelhouders de mogelijkheid om de substantiële discount ten opzichte van de nettowaarde om te zetten tegen een premie terwijl meteen een oplossing wordt geboden voor de beperkte liquiditeit in het aandeel”, klinkt het bij Vastned Retail.

 

Dat Vastned Retail zijn Belgische tak van de beurs wil halen, heeft te maken met de moeilijke situatie waarin het zich bevindt. Vastned Retail Belgium vindt nog amper goede winkelpanden op toplocaties en zag vorig jaar zijn aandeel met 17% dalen. De mogelijke overname zal geen effect hebben op de werknemers of op de strategie van beide bedrijven. Momenteel heeft Vastned Retail ook enkel een intentie tot overname uitgeschreven, pas later wordt een definitieve beslissing genomen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.

Hans Anders rondt kaap van 200 miljoen euro omzet

12/04/2018

De Nederlandse brillenketen Hans Anders heeft zijn omzet vorig jaar met 6% opgeschroefd tot 203,7 miljoen euro. De optiekketen kondigt tegelijk aan zich terug te trekken uit de Franse markt.

Vernieuwd winkelcentrum Les Bastions mikt op 5 miljoen bezoekers

12/04/2018

Het bekende Doornikse shoppingcenter Les Bastions is op 12 april heropend na een stevige uitbreiding en een grondige make-over. Voor nieuwe impulsen zorgen trekkers als Zara en Bershka. Het project zet ook sterk in op diensten.

Franse modeketen Naf Naf in Chinese handen

12/04/2018

Naf Naf, de Franse modeketen uit de Vivarte-groep, krijgt een nieuwe eigenaar. Een Chinees consortium onder leiding van modegroep La Chapelle legt 52 miljoen euro op tafel.

Geraakt Hema niet verkocht?

11/04/2018

De Nederlandse warenhuisketen Hema, die sinds september in de etalage staat, geraakt maar moeilijk verkocht. Geïnteresseerde partijen vinden de keten te duur. Eerdere verkooppogingen mislukten ook al. 

“Alle retailers moeten zichzelf heruitvinden”

10/04/2018

Meer dan ooit is het de consument die beslist welke richting de retailmarkt uitgaat. Winkelketens moeten zichzelf heruitvinden, hun concepten in vraag stellen. Dat zeggen Jean Baheux en Jonathan Delguste van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield.