Vastned Retail wil Belgische tak van de beurs halen | RetailDetail

Vastned Retail wil Belgische tak van de beurs halen

Vastned Retail wil Belgische tak van de beurs halen
Pand Vastned Retail Belgium

Het Nederlandse vastgoedbedrijf Vastned Retail wil zijn Belgische tak van de Brusselse beurs halen. Het bezit momenteel al 65,5 procent van de aandelen van Vastned Retail Belgium en wil nu ook de rest overnemen.

 

Waardering van 395 miljoen euro

Om de rest van de aandelen over te nemen, heeft Vastned Retail een bedrag van 57,50 euro per aandeel over: dat is 24,5% boven de laatste slotkoers en 9% meer dan de nettowaarde van alle activa in de portefeuille. Dat brengt de totale waardering van Vastned Retail Belgium op 395 miljoen euro, schrijft De Tijd.

 

“De geplande overname biedt de aandeelhouders de mogelijkheid om de substantiële discount ten opzichte van de nettowaarde om te zetten tegen een premie terwijl meteen een oplossing wordt geboden voor de beperkte liquiditeit in het aandeel”, klinkt het bij Vastned Retail.

 

Dat Vastned Retail zijn Belgische tak van de beurs wil halen, heeft te maken met de moeilijke situatie waarin het zich bevindt. Vastned Retail Belgium vindt nog amper goede winkelpanden op toplocaties en zag vorig jaar zijn aandeel met 17% dalen. De mogelijke overname zal geen effect hebben op de werknemers of op de strategie van beide bedrijven. Momenteel heeft Vastned Retail ook enkel een intentie tot overname uitgeschreven, pas later wordt een definitieve beslissing genomen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

22/02/2018

Vilvoorde heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw- en milieuvergunning die is aangevraagd voor Neo, het enorme project met winkelcentrum op de Heizelvlakte in Brussel.

Duvel Moortgat de Italiaanse toer op

22/02/2018

Duvel Moortgat heeft zijn minderheidsbelang in de Italiaanse brouwerij Birrificio del Ducato opgetrokken tot 70%. De Belgische brouwerij, ook bekend van Vedett, zit al sinds 2016 in het kapitaal van de brouwerij uit Soragna bij Parma.

Consolidatie bij Amerikaanse ketens in strijd tegen Amazon

21/02/2018

De Amerikaanse retailer Albertsons heeft zijn sectorgenoot Rite Aid overgenomen, nadat die laatste eerder ook al een flink aantal winkels verkocht had aan Walgreens. De overnames zijn vooral een reactie op de opmars van Amazon en andere online spelers.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Centrummanager Hasselt pleit voor "omzethuur" tegen leegstand

15/02/2018

“Geef starters een flink verminderde huurprijs en laat ze daar bovenop een deel van hun omzet afstaan.” Met dat opmerkelijke voorstel wil de nieuwe centummanager van Hasselt de leegstand in zijn stad aanpakken.

Intergamma splitst in twee groepen

09/02/2018

De overname van de winkels van CRH bij Intergamma heeft ervoor gezorgd dat de doe-het-zelfgroep zich in twee stukken heeft gesplitst. Acht aandeelhouders die niet akkoord zijn met de overname gaan immers voortaan hun eigen weg.

Back to top