Verkoop Médiacité gaat niet door | RetailDetail

Verkoop Médiacité gaat niet door

Verkoop Médiacité gaat niet door

De gesprekken tussen vastgoedontwikkelaar Wilhelm & Co en de Duitse groep Union Investment rond de verkoop van het Luikse winkelcentrum Médiacité zouden zijn stopgezet.

Onderhandelingen slepen al lang aan

Het winkelcentrum Médiacité werd in 2009 geopend en is de locatie van de eerste Belgische vestiging van de Ierse winkelketen Primark. Wilhelm & Co probeert het echter al een tijdje van de hand te doen en in september 2013 kwam het met het nieuws naar buiten dat de verkoop aan Union Investment rond was. Nu zijn de onderhandelingen niettemin volledig spaak gelopen.

 

De gesprekken tussen beide partijen, die al meer dan een jaar lopen, zouden volgens de Waalse krant L'Echo op niets zijn uitgedraaid. Wilhelm & Co zegt voorlopig geen commentaar te geven op het verloop van de onderhandelingen.


Als de verkoop niet doorgaat, heeft dat echter ook nare gevolgen voor KBC, dat een krediet van 200 miljoen euro heeft verstrekt aan Wilhelm & Co. De bank dreigt dat geld nu kwijt te spelen. Het krediet werd in 2008 – net voor de crisis - verstrekt, wat toen al op heel wat kritiek kon rekenen in Vlaanderen.

 

Union Investment bezit in ons land al twee winkelcentra: Les Grands Prés in Bergen en K in Kortrijk.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Centrummanager Hasselt pleit voor "omzethuur" tegen leegstand

15/02/2018

“Geef starters een flink verminderde huurprijs en laat ze daar bovenop een deel van hun omzet afstaan.” Met dat opmerkelijke voorstel wil de nieuwe centummanager van Hasselt de leegstand in zijn stad aanpakken.

Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco kijkt tevreden terug op boekjaar

02/02/2018

Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco, dat vooral belegt in winkelcentra, kijkt tevreden terug op het voorbije boekjaar. Het wist immers in alle regio’s te groeien.

Voor het eerst meer dan 1 op 10 winkelpanden leeg

01/02/2018

Het aantal leegstaande winkelpanden in België is in 2017 voor het tiende jaar op rij gestegen. Met 21.027 winkels die leeg staan, stijgt de winkelleegstand in ons land voor het eerst boven de 10%, zo becijferde Locatus.

Hoe winkelstad Tongeren uit het dal klimt

30/01/2018

De oudste stad van België bewijst dat je leegstand wel degelijk succesvol kunt aanpakken. Met een helder winkelbeleid dat inzet op ‘couleur locale’ kan Tongeren wellicht ook andere kleine winkelsteden inspireren.

Carrefour drijft top 100 grootste winkelketens aan

26/01/2018

De grootste winkelketen van België is Carrefour. Tot die misschien verrassende conclusie komt Locatus in zijn jaarlijkse top 100 van winkelformules. Alleen al de Market-supermarkten beslaan het meest oppervlakte, al heeft Aldi een even groot aantal winkels.

Belgische winkelcentra sluiten jaar positief af

23/01/2018

De Belgische winkelcentra die deel uitmaken van de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers hebben 2017 kunnen afsluiten met iets meer bezoekers dan een jaar eerder. De 16 aangesloten winkelcentra kregen samen 89,6 miljoen bezoekers over de vloer. 

Back to top