Verkoop Médiacité gaat niet door

Verkoop Médiacité gaat niet door

De gesprekken tussen vastgoedontwikkelaar Wilhelm & Co en de Duitse groep Union Investment rond de verkoop van het Luikse winkelcentrum Médiacité zouden zijn stopgezet.

Onderhandelingen slepen al lang aan

Het winkelcentrum Médiacité werd in 2009 geopend en is de locatie van de eerste Belgische vestiging van de Ierse winkelketen Primark. Wilhelm & Co probeert het echter al een tijdje van de hand te doen en in september 2013 kwam het met het nieuws naar buiten dat de verkoop aan Union Investment rond was. Nu zijn de onderhandelingen niettemin volledig spaak gelopen.

 

De gesprekken tussen beide partijen, die al meer dan een jaar lopen, zouden volgens de Waalse krant L'Echo op niets zijn uitgedraaid. Wilhelm & Co zegt voorlopig geen commentaar te geven op het verloop van de onderhandelingen.


Als de verkoop niet doorgaat, heeft dat echter ook nare gevolgen voor KBC, dat een krediet van 200 miljoen euro heeft verstrekt aan Wilhelm & Co. De bank dreigt dat geld nu kwijt te spelen. Het krediet werd in 2008 – net voor de crisis - verstrekt, wat toen al op heel wat kritiek kon rekenen in Vlaanderen.

 

Union Investment bezit in ons land al twee winkelcentra: Les Grands Prés in Bergen en K in Kortrijk.

Tags: