Verkoop Médiacité gaat niet door | RetailDetail

Verkoop Médiacité gaat niet door

Verkoop Médiacité gaat niet door

De gesprekken tussen vastgoedontwikkelaar Wilhelm & Co en de Duitse groep Union Investment rond de verkoop van het Luikse winkelcentrum Médiacité zouden zijn stopgezet.

Onderhandelingen slepen al lang aan

Het winkelcentrum Médiacité werd in 2009 geopend en is de locatie van de eerste Belgische vestiging van de Ierse winkelketen Primark. Wilhelm & Co probeert het echter al een tijdje van de hand te doen en in september 2013 kwam het met het nieuws naar buiten dat de verkoop aan Union Investment rond was. Nu zijn de onderhandelingen niettemin volledig spaak gelopen.

 

De gesprekken tussen beide partijen, die al meer dan een jaar lopen, zouden volgens de Waalse krant L'Echo op niets zijn uitgedraaid. Wilhelm & Co zegt voorlopig geen commentaar te geven op het verloop van de onderhandelingen.


Als de verkoop niet doorgaat, heeft dat echter ook nare gevolgen voor KBC, dat een krediet van 200 miljoen euro heeft verstrekt aan Wilhelm & Co. De bank dreigt dat geld nu kwijt te spelen. Het krediet werd in 2008 – net voor de crisis - verstrekt, wat toen al op heel wat kritiek kon rekenen in Vlaanderen.

 

Union Investment bezit in ons land al twee winkelcentra: Les Grands Prés in Bergen en K in Kortrijk.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.