Verkoop Médiacité gaat niet door | RetailDetail

Verkoop Médiacité gaat niet door

Verkoop Médiacité gaat niet door

De gesprekken tussen vastgoedontwikkelaar Wilhelm & Co en de Duitse groep Union Investment rond de verkoop van het Luikse winkelcentrum Médiacité zouden zijn stopgezet.

Onderhandelingen slepen al lang aan

Het winkelcentrum Médiacité werd in 2009 geopend en is de locatie van de eerste Belgische vestiging van de Ierse winkelketen Primark. Wilhelm & Co probeert het echter al een tijdje van de hand te doen en in september 2013 kwam het met het nieuws naar buiten dat de verkoop aan Union Investment rond was. Nu zijn de onderhandelingen niettemin volledig spaak gelopen.

 

De gesprekken tussen beide partijen, die al meer dan een jaar lopen, zouden volgens de Waalse krant L'Echo op niets zijn uitgedraaid. Wilhelm & Co zegt voorlopig geen commentaar te geven op het verloop van de onderhandelingen.


Als de verkoop niet doorgaat, heeft dat echter ook nare gevolgen voor KBC, dat een krediet van 200 miljoen euro heeft verstrekt aan Wilhelm & Co. De bank dreigt dat geld nu kwijt te spelen. Het krediet werd in 2008 – net voor de crisis - verstrekt, wat toen al op heel wat kritiek kon rekenen in Vlaanderen.

 

Union Investment bezit in ons land al twee winkelcentra: Les Grands Prés in Bergen en K in Kortrijk.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.

Vernieuwd winkelcentrum Les Bastions mikt op 5 miljoen bezoekers

12/04/2018

Het bekende Doornikse shoppingcenter Les Bastions is op 12 april heropend na een stevige uitbreiding en een grondige make-over. Voor nieuwe impulsen zorgen trekkers als Zara en Bershka. Het project zet ook sterk in op diensten.