Verkoop Médiacité gaat niet door

Verkoop Médiacité gaat niet door

De gesprekken tussen vastgoedontwikkelaar Wilhelm & Co en de Duitse groep Union Investment rond de verkoop van het Luikse winkelcentrum Médiacité zouden zijn stopgezet.

Onderhandelingen slepen al lang aan

Het winkelcentrum Médiacité werd in 2009 geopend en is de locatie van de eerste Belgische vestiging van de Ierse winkelketen Primark. Wilhelm & Co probeert het echter al een tijdje van de hand te doen en in september 2013 kwam het met het nieuws naar buiten dat de verkoop aan Union Investment rond was. Nu zijn de onderhandelingen niettemin volledig spaak gelopen.

 

De gesprekken tussen beide partijen, die al meer dan een jaar lopen, zouden volgens de Waalse krant L'Echo op niets zijn uitgedraaid. Wilhelm & Co zegt voorlopig geen commentaar te geven op het verloop van de onderhandelingen.


Als de verkoop niet doorgaat, heeft dat echter ook nare gevolgen voor KBC, dat een krediet van 200 miljoen euro heeft verstrekt aan Wilhelm & Co. De bank dreigt dat geld nu kwijt te spelen. Het krediet werd in 2008 – net voor de crisis - verstrekt, wat toen al op heel wat kritiek kon rekenen in Vlaanderen.

 

Union Investment bezit in ons land al twee winkelcentra: Les Grands Prés in Bergen en K in Kortrijk.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Unibail-Rodamco neemt sectorgenoot Westfield over

12/12/2017

Unibail-Rodamco neemt concurrent Westfield over voor 14 miljard euro. Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf krijgt zo 35 nieuwe winkelcentra in handen, waarvan 33 in de Verenigde Staten, en wordt zo het grootste vastgoedbedrijf ter wereld.

Brusselse winkelstraten blijven (ondanks alles) drukbezocht

11/12/2017

Brussel heeft zich goed weten te herpakken na de terreuraanslagen. De grote winkelstraten worden nog altijd druk bezocht: vooral de Nieuwstraat deed het dit jaar goed en haalde zelfs andere ‘hotspots’ in de hoofdstad in. 

Topoverleg leidt tot laatste strohalm voor Uplace

08/12/2017

Na maanden van geheim overleg is er een nieuw plan op tafel gekomen om de bouw van Uplace toch te laten doorgaan. Het nieuwe voorstel is een verwaterde versie van de oorspronkelijke plannen.

Hoe winkelvastgoed inspeelt op wijzigend koopgedrag

07/12/2017

E-commerce verdringt de fysieke winkel niet, maar stimuleert retailers en winkelcentra wel om innoverende concepten uit te rollen. Het is een kwestie van te beantwoorden aan de verwachtingen van millennials en Generatie Z, meent vastgoedadviseur JLL.

Mitiska REIM opent nog twee retailparken in Roemenië

29/11/2017

Mitiska REIM dikt zijn Roemeens portfolio met twee retailparken aan. Daarmee verstevigt het Belgische bedrijf zijn marktleiderspositie in Roemenië, waar het momenteel 21 sites in eigendom heeft.

Gent krijgt met Kouterdreef ‘winkelstraat voor betere merken’

23/11/2017

Momenteel is het nog een werf, maar vanaf maart krijgt Gent er met de ‘Kouterdreef’ een nieuwe winkelstraat bij, waar de ‘betere merken’ thuis zijn. Deze week maakte ontwikkelaar Matexi op de retailvastgoedbeurs Mapic in Cannes enkele ronkende namen bekend.

Back to top