Verliezer Neo trekt naar Raad van State | RetailDetail

Verliezer Neo trekt naar Raad van State

Verliezer Neo trekt naar Raad van State

Het consortium rond de Britse groep Hammerson trekt naar de Raad van State om de toewijzing van het Neo-project op de Brusselse Heizelvlakte toe te wijzen aan de combinatie Unibail-Rodamco ongedaan te laten maken.

Project omvat nieuwe handelswijk

De stad Brussel wees de bouw en de exploitatie van Neo recent toe aan een combinatie van het Franse Unibail-Rodamco en de Belgische aannemers Besix en CFE. Zij haalden het na een openbare aanbesteding nipt van het consortium met de Britse ontwikkelaar Hammerson het Belgisch-Franse Soficom en het Belgische Codic.

 

De groep rond Hammerson is echter niet akkoord met de beslissing. Volgens De Tijd wil de groep nu alle middelen uitputten om het contract alsnog binnen te halen. Daarom stapt het consortium naar de Raad van State. Wanneer de Raad van State een uitspraak doet, is niet gekend: de Raad is niet gebonden aan termijnen.

 

Het Neo-project beslaat de creatie van een nieuwe handelswijk met 112.000 m² voor retail, restaurants en recreatie. Voorts komen er 3.500 m² aan kantoren, 590 woongelegenheden, een rusthuis en twee centra voor kinderopvang. Unibail-Rodamco wil in het project het retailonderdeel ‘Mall of Europe’ voor zijn rekening nemen, het residentiële deel zou naar CFE – Besix gaan. De opening van de nieuwe wijk is gepland tegen 2021.

 

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.

De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.