Verliezer Neo trekt naar Raad van State | RetailDetail

Verliezer Neo trekt naar Raad van State

Verliezer Neo trekt naar Raad van State

Het consortium rond de Britse groep Hammerson trekt naar de Raad van State om de toewijzing van het Neo-project op de Brusselse Heizelvlakte toe te wijzen aan de combinatie Unibail-Rodamco ongedaan te laten maken.

Project omvat nieuwe handelswijk

De stad Brussel wees de bouw en de exploitatie van Neo recent toe aan een combinatie van het Franse Unibail-Rodamco en de Belgische aannemers Besix en CFE. Zij haalden het na een openbare aanbesteding nipt van het consortium met de Britse ontwikkelaar Hammerson het Belgisch-Franse Soficom en het Belgische Codic.

 

De groep rond Hammerson is echter niet akkoord met de beslissing. Volgens De Tijd wil de groep nu alle middelen uitputten om het contract alsnog binnen te halen. Daarom stapt het consortium naar de Raad van State. Wanneer de Raad van State een uitspraak doet, is niet gekend: de Raad is niet gebonden aan termijnen.

 

Het Neo-project beslaat de creatie van een nieuwe handelswijk met 112.000 m² voor retail, restaurants en recreatie. Voorts komen er 3.500 m² aan kantoren, 590 woongelegenheden, een rusthuis en twee centra voor kinderopvang. Unibail-Rodamco wil in het project het retailonderdeel ‘Mall of Europe’ voor zijn rekening nemen, het residentiële deel zou naar CFE – Besix gaan. De opening van de nieuwe wijk is gepland tegen 2021.

 

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

22/02/2018

Vilvoorde heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw- en milieuvergunning die is aangevraagd voor Neo, het enorme project met winkelcentrum op de Heizelvlakte in Brussel.

Centrummanager Hasselt pleit voor "omzethuur" tegen leegstand

15/02/2018

“Geef starters een flink verminderde huurprijs en laat ze daar bovenop een deel van hun omzet afstaan.” Met dat opmerkelijke voorstel wil de nieuwe centummanager van Hasselt de leegstand in zijn stad aanpakken.

Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco kijkt tevreden terug op boekjaar

02/02/2018

Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco, dat vooral belegt in winkelcentra, kijkt tevreden terug op het voorbije boekjaar. Het wist immers in alle regio’s te groeien.

Voor het eerst meer dan 1 op 10 winkelpanden leeg

01/02/2018

Het aantal leegstaande winkelpanden in België is in 2017 voor het tiende jaar op rij gestegen. Met 21.027 winkels die leeg staan, stijgt de winkelleegstand in ons land voor het eerst boven de 10%, zo becijferde Locatus.

Hoe winkelstad Tongeren uit het dal klimt

30/01/2018

De oudste stad van België bewijst dat je leegstand wel degelijk succesvol kunt aanpakken. Met een helder winkelbeleid dat inzet op ‘couleur locale’ kan Tongeren wellicht ook andere kleine winkelsteden inspireren.

Carrefour drijft top 100 grootste winkelketens aan

26/01/2018

De grootste winkelketen van België is Carrefour. Tot die misschien verrassende conclusie komt Locatus in zijn jaarlijkse top 100 van winkelformules. Alleen al de Market-supermarkten beslaan het meest oppervlakte, al heeft Aldi een even groot aantal winkels.

Back to top