Verliezer Neo trekt naar Raad van State

Verliezer Neo trekt naar Raad van State

Het consortium rond de Britse groep Hammerson trekt naar de Raad van State om de toewijzing van het Neo-project op de Brusselse Heizelvlakte toe te wijzen aan de combinatie Unibail-Rodamco ongedaan te laten maken.

Project omvat nieuwe handelswijk

De stad Brussel wees de bouw en de exploitatie van Neo recent toe aan een combinatie van het Franse Unibail-Rodamco en de Belgische aannemers Besix en CFE. Zij haalden het na een openbare aanbesteding nipt van het consortium met de Britse ontwikkelaar Hammerson het Belgisch-Franse Soficom en het Belgische Codic.

 

De groep rond Hammerson is echter niet akkoord met de beslissing. Volgens De Tijd wil de groep nu alle middelen uitputten om het contract alsnog binnen te halen. Daarom stapt het consortium naar de Raad van State. Wanneer de Raad van State een uitspraak doet, is niet gekend: de Raad is niet gebonden aan termijnen.

 

Het Neo-project beslaat de creatie van een nieuwe handelswijk met 112.000 m² voor retail, restaurants en recreatie. Voorts komen er 3.500 m² aan kantoren, 590 woongelegenheden, een rusthuis en twee centra voor kinderopvang. Unibail-Rodamco wil in het project het retailonderdeel ‘Mall of Europe’ voor zijn rekening nemen, het residentiële deel zou naar CFE – Besix gaan. De opening van de nieuwe wijk is gepland tegen 2021.

 

 

 

Tags: