Verliezer Neo trekt naar Raad van State

Verliezer Neo trekt naar Raad van State

Het consortium rond de Britse groep Hammerson trekt naar de Raad van State om de toewijzing van het Neo-project op de Brusselse Heizelvlakte toe te wijzen aan de combinatie Unibail-Rodamco ongedaan te laten maken.

Project omvat nieuwe handelswijk

De stad Brussel wees de bouw en de exploitatie van Neo recent toe aan een combinatie van het Franse Unibail-Rodamco en de Belgische aannemers Besix en CFE. Zij haalden het na een openbare aanbesteding nipt van het consortium met de Britse ontwikkelaar Hammerson het Belgisch-Franse Soficom en het Belgische Codic.

 

De groep rond Hammerson is echter niet akkoord met de beslissing. Volgens De Tijd wil de groep nu alle middelen uitputten om het contract alsnog binnen te halen. Daarom stapt het consortium naar de Raad van State. Wanneer de Raad van State een uitspraak doet, is niet gekend: de Raad is niet gebonden aan termijnen.

 

Het Neo-project beslaat de creatie van een nieuwe handelswijk met 112.000 m² voor retail, restaurants en recreatie. Voorts komen er 3.500 m² aan kantoren, 590 woongelegenheden, een rusthuis en twee centra voor kinderopvang. Unibail-Rodamco wil in het project het retailonderdeel ‘Mall of Europe’ voor zijn rekening nemen, het residentiële deel zou naar CFE – Besix gaan. De opening van de nieuwe wijk is gepland tegen 2021.

 

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Meer bezoekers voor Belgische winkelcentra

18/10/2017

De winkelcentra die zijn aangesloten bij de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers (BLSC) hebben het voorbije kwartaal meer bezoekers over de vloer gekregen. Het was de eerste stijging in meer dan twee jaar.

Woluwe Shopping Center kan half miljard opleveren

17/10/2017

Het Nederlandse Eurocommercial Properties heeft 468 miljoen euro over voor de overname van het Woluwe Shopping Center. Dat is een stuk meer dan de 300 miljoen euro waar een tijd geleden sprake van was.

Geen winkelcentrum meer aan The Loop in Gent

16/10/2017

Er komt geen groot winkelcomplex aan The Loop in Gent. Er is nog weinig draagvlak voor het project en dus heeft het stadsbestuur besloten om er de stekker uit te trekken. De plannen lagen al sinds 2010 op tafel.

Strada-project in La Louvière staat op uit de doden

10/10/2017

Het Strada-project in La Louvière, dat al een tijdje dood en begraven was, lijkt er nu toch te komen. Ontwikkelaar Wilhelm & Co is zelfs al begonnen met de verkoop van de eerste negentig appartementen die deel uitmaken van het project.

Winkelcentrum Rive Gauche groot succes

25/09/2017

Rive Gauche, het nieuwe winkelcentrum in Charleroi, is een groot succes. In de eerste zes maanden na opening kreeg het al vier miljoen bezoekers over de vloer. Het is zo meteen het drukste winkelcentrum van Wallonië.

97 procent van The Mint al verhuurd

20/09/2017

Binnenkort opent na een renovatie van twee jaar het winkelgedeelte van het Muntcentrum onder de naam The Mint. Ondertussen zijn 97% van de winkelruimtes al ingevuld: onder andere Decathlon en Uniqlo vestigen zich voor het eerst in het centrum van Brussel.

Back to top