Verliezer Neo trekt naar Raad van State

Verliezer Neo trekt naar Raad van State

Het consortium rond de Britse groep Hammerson trekt naar de Raad van State om de toewijzing van het Neo-project op de Brusselse Heizelvlakte toe te wijzen aan de combinatie Unibail-Rodamco ongedaan te laten maken.

Project omvat nieuwe handelswijk

De stad Brussel wees de bouw en de exploitatie van Neo recent toe aan een combinatie van het Franse Unibail-Rodamco en de Belgische aannemers Besix en CFE. Zij haalden het na een openbare aanbesteding nipt van het consortium met de Britse ontwikkelaar Hammerson het Belgisch-Franse Soficom en het Belgische Codic.

 

De groep rond Hammerson is echter niet akkoord met de beslissing. Volgens De Tijd wil de groep nu alle middelen uitputten om het contract alsnog binnen te halen. Daarom stapt het consortium naar de Raad van State. Wanneer de Raad van State een uitspraak doet, is niet gekend: de Raad is niet gebonden aan termijnen.

 

Het Neo-project beslaat de creatie van een nieuwe handelswijk met 112.000 m² voor retail, restaurants en recreatie. Voorts komen er 3.500 m² aan kantoren, 590 woongelegenheden, een rusthuis en twee centra voor kinderopvang. Unibail-Rodamco wil in het project het retailonderdeel ‘Mall of Europe’ voor zijn rekening nemen, het residentiële deel zou naar CFE – Besix gaan. De opening van de nieuwe wijk is gepland tegen 2021.

 

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Unibail-Rodamco neemt sectorgenoot Westfield over

12/12/2017

Unibail-Rodamco neemt concurrent Westfield over voor 21 miljard euro. Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf krijgt zo 35 nieuwe winkelcentra in handen, waarvan 33 in de Verenigde Staten, en wordt zo het grootste vastgoedbedrijf ter wereld.

Brusselse winkelstraten blijven (ondanks alles) drukbezocht

11/12/2017

Brussel heeft zich goed weten te herpakken na de terreuraanslagen. De grote winkelstraten worden nog altijd druk bezocht: vooral de Nieuwstraat deed het dit jaar goed en haalde zelfs andere ‘hotspots’ in de hoofdstad in. 

Topoverleg leidt tot laatste strohalm voor Uplace

08/12/2017

Na maanden van geheim overleg is er een nieuw plan op tafel gekomen om de bouw van Uplace toch te laten doorgaan. Het nieuwe voorstel is een verwaterde versie van de oorspronkelijke plannen.

Hoe winkelvastgoed inspeelt op wijzigend koopgedrag

07/12/2017

E-commerce verdringt de fysieke winkel niet, maar stimuleert retailers en winkelcentra wel om innoverende concepten uit te rollen. Het is een kwestie van te beantwoorden aan de verwachtingen van millennials en Generatie Z, meent vastgoedadviseur JLL.

Mitiska REIM opent nog twee retailparken in Roemenië

29/11/2017

Mitiska REIM dikt zijn Roemeens portfolio met twee retailparken aan. Daarmee verstevigt het Belgische bedrijf zijn marktleiderspositie in Roemenië, waar het momenteel 21 sites in eigendom heeft.

Gent krijgt met Kouterdreef ‘winkelstraat voor betere merken’

23/11/2017

Momenteel is het nog een werf, maar vanaf maart krijgt Gent er met de ‘Kouterdreef’ een nieuwe winkelstraat bij, waar de ‘betere merken’ thuis zijn. Deze week maakte ontwikkelaar Matexi op de retailvastgoedbeurs Mapic in Cannes enkele ronkende namen bekend.

Back to top