Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus | RetailDetail

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus
Foto: Visualisatie Fresh! door Unibail-Rodamco

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

 

Versaanbieders krijgen facelift

“Wij zijn blij te kunnen melden dat de winkels in Fresh! nu bijna geheel gevuld zijn met veel verschillende versaanbieders passend bij de ambitie van Mall of the Netherlands. Door deze laatste toevoegingen ontstaat er een divers en kwalitatief versaanbod wat Fresh! een belangrijke winkelbestemming binnen Mall of the Netherlands maakt”, laat Teun Koek, projectleider vanuit Unibail-Rodamco, weten.


De nieuwe huurcontracten zijn afgesloten met onder andere Salad Box, Itoshii Sushi Shop, ambachtelijke banketbakker More Pastry en Koreaanse streetfoodformule YoYo! Korean Food. 


Ook de reeds bestaande verswinkels in het winkelcentrum krijgen een facelift. Middendorp Groente & Fruit verhuist bijvoorbeeld naar een volledig nieuwe winkel, terwijl Slagerij Christiaanse uitbreidt en de winkels van Bakker van Maanen, Kaas & Zo en Kippie een volledig nieuwe gevel krijgen. Indonesische specialist Toko Bali verplaatst zich dan weer naar de nieuwe versmarkt.

 

Vanaf 2020 is Leidsenhage grootste winkelcentrum van Nederland

Versmarkt Fresh! moet de nieuwe blikvanger worden van het winkelcentrum Mall of the Netherlands, zoals het winkelcentrum Leidsenhage vanaf 2020 zal heten na een grondige verbouwing en uitbreiding. In de versmarkt komen uitsluitend winkels met voedsel en versproducten gericht op de dagelijkse boodschappen. 


Eigenaar Unibail-Rodamco voorziet ook 4.000 gratis parkeerplaatsen, aangezien dat volgens de vastgoedinvesteerder cruciaal is voor het succes van verswinkels. Fresh! moet bovendien “een plek voor ontspanning en vermaak” worden, met uiteenlopende evenementen zoals kooklessen, proeverijen en demonstraties.


Mall of the Netherlands wordt volgens Unibail-Rodamco, dat meer dan 500 miljoen euro in de realisatie van de plannen stopt, het grootste winkelcentrum van Nederland. Het zet in op een mengeling van flagshipstores van (inter)nationale retailers, horecagelegenheden, een bioscoop met tien zalen, een Designer Gallery voor premium-merken en natuurlijk de versmarkt. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.