Wereldhave Belgium ziet huurinkomsten mooi stijgen

Wereldhave Belgium ziet huurinkomsten mooi stijgen

Wereldhave Belgium, een beursgenoteerde vastgoedvennootschap die zich specialiseert in winkelcentra, is in goeie doen. Zowel de vastgoedportefeuille als de bezettingsgraad gaat erop vooruit, en dat vertaalt zich in stijgende huurinkomsten.

37,4 miljoen euro huurinkomsten

Wereldhave Belgium zag zijn huurinkomsten over de voorbije drie kwartalen stijgen van 34,8 miljoen euro naar 37,4 miljoen euro, een groei met ruim 7%. Dat dankt Wereldhave onder andere aan het retailpark naast winkelcentrum Les Bastions in Doornik (foto), dat sinds februari operationeel is en intussen voor 97% bezet. Daarnaast kon Wereldhave enkele nieuwe contracten sluiten in Ring Shopping Kortrijk Noord (o.a. Cook & Serve en Belloy namen er hun intrek). Tegelijk had het faillissement van kledingketen MS Mode geen negatieve impact omdat de nieuwe eigenaar de lopende contracten voor de winkelpanden in Kortrijk, Luik en Nijvel heeft overgenomen.

 

Wereldhave Belgium beheert intussen een vastgoedportefeuille die zo’n 746,1 miljoen euro waard is, 13,4 miljoen euro meer dan eind 2015. De bezettingsgraad van de winkelcentra is weer tot boven de 95% geklommen.

 

In de marge van de trading update voor het derde kwartaal laat Wereldhave Belgium ook weten dat het de nodige vergunningen op zak heeft voor de uitbreiding van shoppingcenter Belle Ile in Luik, maar dat het de werken pas zal starten wanneer er voldoende huurders gevonden zijn. De renovatie en uitbreiding van Les Bastions in Doornik verloopt dan weer volgens plan: de oplevering van die werken ‑ goed voor een investering van zo’n 55 miljoen euro ‑ staat gepland voor de eerste helft van 2018.