Westland Shopping Center krijgt grote make-over

Het interieur van Westland Shopping Center wordt grondig vernieuwd. Het winkelcentrum gaat sterker inzetten op animatie en ontspanning en wordt bovendien 12.000 m² groter.

 

Duurzaam

Eigenaar AG Real Estate meldt in een persbericht dat het Westland Shopping Center in Anderlecht alle vergunningen heeft verkregen voor een grondige renovatie. De werken zullen nog in het eerste trimester van 2019 aanvatten. Eerst wordt de interne structuur van het gebouw gestript, daarna krijgt het een nieuwe, aantrekkelijke identiteit. De renovatie zal bijna twee jaar duren en voornamelijk 's nachts gebeuren om de werking van het winkelcentrum niet te hinderen.
 

De aanpassingswerken voorzien in meer natuurlijk licht, een verbeterde klantendoorstroming, meer groen en aangename terrassen gereserveerd voor het horeca-aanbod. De centrale rolpaden worden vervangen door een panoramische lift, waardoor een agora kan worden gemaakt. Ook de gevels en de twee ingangen worden aangepakt. Het gebouw streeft naar een duurzame BREAAM-certificering van ‘Very Good tot ‘Excellent’.

 

Entertainment

Onder de noemer ‘Live, Shop, Play’ gaat Westland Shopping in de toekomst een waaier aan ontspanningsmogelijkheden en activiteiten bieden met een groot aanbod aan entertainment, animatie en pop-upwinkels. Bovendien wordt het complex uitgebreid met 12.000 m² verkoopruimte, waarvan nu al een derde is verhuurd. Op termijn zal het winkelcentrum plaats bieden aan meer dan 50.000 m² winkelruimte en 2350 parkeerplaatsen. Daarmee wordt het één van de grootste shoppingcenters van het land.
 

Westland Shopping werd ingehuldigd in 1972 en heeft nooit noemenswaardige aanpassingen ondergaan. Nu zal het een nieuwe dynamiek krijgen. Dankzij de optimale ligging dicht bij de Brusselse ring vormt het shoppingcenter mee de verbinding tussen de stad Brussel en haar westelijke periferie.