Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing
Foto: AG Real Estate

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

 

Renovatiewerken kunnen doorgaan

De plannen van AG Real Estate om Westland Shopping Center volledig te renoveren, zowel vanbinnen als vanbuiten, hebben volgens nieuwssite Bruzz positief advies gekregen van de overlegcommissie. Het groene licht komt er niks te vroeg, want al in oktober wil de eigenaar met de werkzaamheden van start gaan. 

 

Het Anderlechtse winkelcentrum krijgt tegen 2020 een volledige nieuwe look, met meer open en groene ruimtes om ook de buurtbewoners meer bij het winkelcentrum te betrekken en mensen langer te laten blijven. Zo plant architectenbureau DDS&Partners een waterpartij met rietkant en een park met speelplein. Er komen ook meer voet- en fietspaden.

 

Ook de winkeloppervlakte breidt flink uit: het winkelcentrum wordt een derde groter en zal dan ongeveer 37.000 m² beslaan. Daarom voorziet de uitbater ook 500 extra parkeerplaatsen. Tijdens de renovatiewerken blijven de winkels gewoon open: de verbouwingen zullen in fases en vooral na de sluitingstijden gebeuren.