Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing | RetailDetail

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing
Foto: AG Real Estate

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

 

Renovatiewerken kunnen doorgaan

De plannen van AG Real Estate om Westland Shopping Center volledig te renoveren, zowel vanbinnen als vanbuiten, hebben volgens nieuwssite Bruzz positief advies gekregen van de overlegcommissie. Het groene licht komt er niks te vroeg, want al in oktober wil de eigenaar met de werkzaamheden van start gaan. 

 

Het Anderlechtse winkelcentrum krijgt tegen 2020 een volledige nieuwe look, met meer open en groene ruimtes om ook de buurtbewoners meer bij het winkelcentrum te betrekken en mensen langer te laten blijven. Zo plant architectenbureau DDS&Partners een waterpartij met rietkant en een park met speelplein. Er komen ook meer voet- en fietspaden.

 

Ook de winkeloppervlakte breidt flink uit: het winkelcentrum wordt een derde groter en zal dan ongeveer 37.000 m² beslaan. Daarom voorziet de uitbater ook 500 extra parkeerplaatsen. Tijdens de renovatiewerken blijven de winkels gewoon open: de verbouwingen zullen in fases en vooral na de sluitingstijden gebeuren.  

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.

De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.