Wijnegem en Waasland Shopping officieel in Chinese handen | RetailDetail

Wijnegem en Waasland Shopping officieel in Chinese handen

Wijnegem en Waasland Shopping officieel in Chinese handen

CBRE heeft een portefeuille van tien winkelcentra verkocht aan het Chinese staatsfonds China Investment Corporation en AEW Europe. Tot het pakket behoren naast Wijnegem Shopping en Waasland Shopping ook acht Franse winkelcentra.

Totale waarde: 1,3 miljard euro

Dat de Chinezen in poleposition lagen om de tien winkelcentra - goed voor meer dan 221.000 m² verkoopoppervlakte en een totale waarde van 1,3 miljard euro - binnen te rijven, was al enkele weken bekend. De Chinezen blijken nu te hebben samengewerkt met het Franse vastgoedinvesteringsfonds AEW Europe. Welke verdeelsleutel beide partijen hanteren bij de deal, is niet bekend.

 

"De verwerving van deze portefeuille van topkwaliteit is een grootse realisatie voor ons Europese platform", zegt Raphaël Brault van AEW Europe. "Daardoor kunnen we onze aanwezigheid gevoelig versterken in de commerciële sector, waar we nu al meer dan twee miljoen vierkante meter beheren, goed voor een totale waarde van 5,5 miljard euro."

 

Vóór de deal (situatie op 31 maart 2015) bestond de vastgoedportefeuille van AEW Europe voor 55% uit kantoren en voor 32% uit retailvastgoed. Daarvan nam Frankrijk het gros voor zijn rekening (76%), gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (6%) en Duitsland (4%). De Benelux vertegenwoordigde toen zo'n 2% van de portefeuille.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retail Estates vult Limburgs portfolio aan

08/08/2018

Retail Estates koopt zeven winkelpanden in Belgisch Limburg: voor 9,75 miljoen euro neemt de vastgoedinvesteerder vijf extra locaties in Genk over en twee panden naast het M2Shopping Center in Maasmechelen.

Minder bezoekers voor Belgische winkelcentra

01/08/2018

In het tweede kwartaal van 2018 kenden de Belgische winkelcentra die aangesloten zijn bij de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers (BLSC) een lichte terugval van het aantal bezoekers.

Vastned: "Geen mooie vooruitzichten voor winkelvastgoed"

01/08/2018

Omdat retailers hun marges zien krimpen, trachten ze hun huurcontracten te heronderhandelen. Het expansieritme daalt en de leegstand stijgt, zelfs in topwinkelstraten. Dat is geen goed nieuws voor eigenaars van winkelvastgoed.

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.