Shoppingcenters AG Real Estate sluiten jaar positief af | RetailDetail

Winkelcentra AG Real Estate sluiten jaar positief af

Winkelcentra AG Real Estate sluiten jaar positief af
The Mint

De zeven winkelcentra van vastgoedgroep AG Real Estate hebben het voorbije jaar iets meer bezoekers over de vloer gehad dan in 2016. Dat was met name te danken aan een sterke prestatie van het Brusselse City2.

 

Positieve invloed Black Friday

Het voorbije jaar kregen de zeven shoppingcenters bijna 45 miljoen bezoekers over de vloer, een minieme stijging van 0,11% ten opzichte van een jaar eerder. 2017 werd gered dankzij een sterk laatste kwartaal, dat gestuwd werd door de bezoekersaantallen bij City2 en de Galerij Anspach. Daarnaast opende ook The Mint, het voormalige Muntcentrum, zijn deuren in Brussel.

 

“De stijging van het aantal bezoekers viel te noteren vanaf november, toen Black Friday een positieve impact had op alle Brusselse winkels en in Gent. Waardoor ze deze maand met een gemiddelde van +9% konden afsluiten”, zegt Sam Perneel van AG Real Estate. Die positieve trend werd ook in december doorgetrokken.

 

In 2018 wil AG Real Estate de renovatie van City2 verderzetten en wordt er gestart met de vernieuwingen in Westland Shopping Center.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.

De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.