Shoppingcenters AG Real Estate sluiten jaar positief af | RetailDetail

Winkelcentra AG Real Estate sluiten jaar positief af

Winkelcentra AG Real Estate sluiten jaar positief af
The Mint

De zeven winkelcentra van vastgoedgroep AG Real Estate hebben het voorbije jaar iets meer bezoekers over de vloer gehad dan in 2016. Dat was met name te danken aan een sterke prestatie van het Brusselse City2.

 

Positieve invloed Black Friday

Het voorbije jaar kregen de zeven shoppingcenters bijna 45 miljoen bezoekers over de vloer, een minieme stijging van 0,11% ten opzichte van een jaar eerder. 2017 werd gered dankzij een sterk laatste kwartaal, dat gestuwd werd door de bezoekersaantallen bij City2 en de Galerij Anspach. Daarnaast opende ook The Mint, het voormalige Muntcentrum, zijn deuren in Brussel.

 

“De stijging van het aantal bezoekers viel te noteren vanaf november, toen Black Friday een positieve impact had op alle Brusselse winkels en in Gent. Waardoor ze deze maand met een gemiddelde van +9% konden afsluiten”, zegt Sam Perneel van AG Real Estate. Die positieve trend werd ook in december doorgetrokken.

 

In 2018 wil AG Real Estate de renovatie van City2 verderzetten en wordt er gestart met de vernieuwingen in Westland Shopping Center.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.

Vernieuwd winkelcentrum Les Bastions mikt op 5 miljoen bezoekers

12/04/2018

Het bekende Doornikse shoppingcenter Les Bastions is op 12 april heropend na een stevige uitbreiding en een grondige make-over. Voor nieuwe impulsen zorgen trekkers als Zara en Bershka. Het project zet ook sterk in op diensten.

“Alle retailers moeten zichzelf heruitvinden”

10/04/2018

Meer dan ooit is het de consument die beslist welke richting de retailmarkt uitgaat. Winkelketens moeten zichzelf heruitvinden, hun concepten in vraag stellen. Dat zeggen Jean Baheux en Jonathan Delguste van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield.

Retail Estates trakteert zichzelf op dubbel verjaardagsgeschenk

29/03/2018

Retail Estates heeft twee winkelpanden gekocht in het Nederlandse Haarlemmermeer voor 9 miljoen euro. Daarnaast heeft het vastgoedbedrijf een retailpark gekocht voor 47 miljoen euro, ook al in Nederland. Maar die deal is nog “voorwaardelijk”.

Gunstig (tussen)advies voor Brussels Neo-project

29/03/2018

De Overlegcommissie van het Brussels Gewest heeft een gunstig advies uitgebracht voor de aanvraag van het stedenbouwkundig attest van Neo, het grote herbestemmingsproject op de Heizelvlakte waar ook een groot shoppingcenter moet verrijzen.

Rive Gauche verkocht aan CBRE Global Investors na sterk jaar

27/03/2018

Winkelcentrum Rive Gauche in Charleroi krijgt een nieuwe eigenaar, na een jaar waarin het sterke cijfers kon voorleggen. Met gemiddeld 650.000 bezoekers per maand is dit het op een na drukstbezochte winkelcentrum van België.