Winkelcentra Klépierre klaar voor Black Friday | RetailDetail

Winkelcentra Klépierre klaar voor Black Friday

Winkelcentra Klépierre klaar voor Black Friday

De winkelcentra van vastgoedspecialist Klépierre in België en Frankrijk zijn klaar voor de start van Black Friday. Tijdens het weekend van 27 tot 29 november zal een groot deel van de handelaars in de winkelcentra kortingen aanbieden.

Ready Boys

Klépierre mikt tijdens het weekend van 27 tot 29 november op een totaal van 3 miljoen bezoekers, die samen een omzet van ongeveer 30 miljoen euro moeten genereren. Meer dan 80 procent van de handelaars zal tijdens die dagen kortingen geven en ook Klépierre zelf wil dankzij een betere winkelervaring op die dagen de klanten aanzetten om meer uit te geven.


Een voorbeeld: Klépierre wil de 'Ready Boys' gaan uittesten in het winkelcentrum Passages in Boulogne-Billancourt. Die moeten klanten helpen tijdens het shoppen, zodat ze op een ontspannen manier kunnen winkelen. De Ready Boys krijgen ook speciaal voor Black Friday vitaminedrankjes en energierepen mee, die ze kunnen uitdelen aan vermoeide klanten. Als het proefproject een succes is, zal het volgend jaar ingezet worden in meerdere winkelcentra en kan de service ook tijdens andere evenementen gebruikt worden.


Het is geen verrassing dat Klépierre sterk wil inzetten op Black Friday. Uit een onderzoek blijkt immers dat 75 procent van de Fransen wil gaan shoppen tijdens die dag. 30 procent van de 25- tot 34-jarigen willen er zelfs speciaal een vrije dag voor nemen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.

De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.