Winkelcentrum City 2 krijgt volgend jaar renovatie

Winkelcentrum City 2 krijgt volgend jaar renovatie

AG Real Estate, de eigenaar van het winkelcentrum City 2 in Brussel, gaat bijna veertig miljoen euro investeren in de renovatie van het winkelcentrum. De werken moeten in de eerste helft van volgend jaar van start gaan.

Meer zichtbaarheid

De werken zullen achttien maanden in beslag nemen, maar City 2 zal gedurende die periode gewoon geopend blijven. Bij de renovatie worden de ingangen volledig hertekend en zal ook het volledige interieur aangepakt worden.

 

Bij de renovatie hoopt AG Real Estate voornamelijk meer zichtbaarheid te creëren voor een aantal merken die dat momenteel minder hebben in het winkelcentrum. Bovendien komt er op het gelijkvloers een food court met terrassen voor de verschillende restaurants. Op de twee andere verdiepingen zullen de centrale ruimtes gebruikt worden voor evenementen.

 

Het is al van 1999 geleden dat City 2 nog eens vernieuwd werd, maar het moet nu rekening houden met de concurrentie van Docks Bruxsel, dat binnenkort de deuren opent. In de eerste helft van het jaar daalde het aantal bezoekers al met 5,1%, voornamelijk vanwege de terroristische aanslagen, de daling van het aantal toeristen en de problemen met het voetgangersgebied. Voor het volledige jaar verwacht AG Real Estate dat het aantal bezoekers maximaal 2% zal dalen.

 

AG Real Estate heeft ondertussen al de nodige vergunningen aangevraagd bij de stad Brussel en hoopt zo snel mogelijk aan de slag te kunnen gaan.