Winkelcentrum City 2 krijgt volgend jaar renovatie

Winkelcentrum City 2 krijgt volgend jaar renovatie

Winkelcentrum City 2 krijgt volgend jaar renovatie

AG Real Estate, de eigenaar van het winkelcentrum City 2 in Brussel, gaat bijna veertig miljoen euro investeren in de renovatie van het winkelcentrum. De werken moeten in de eerste helft van volgend jaar van start gaan.

Meer zichtbaarheid

De werken zullen achttien maanden in beslag nemen, maar City 2 zal gedurende die periode gewoon geopend blijven. Bij de renovatie worden de ingangen volledig hertekend en zal ook het volledige interieur aangepakt worden.

 

Bij de renovatie hoopt AG Real Estate voornamelijk meer zichtbaarheid te creëren voor een aantal merken die dat momenteel minder hebben in het winkelcentrum. Bovendien komt er op het gelijkvloers een food court met terrassen voor de verschillende restaurants. Op de twee andere verdiepingen zullen de centrale ruimtes gebruikt worden voor evenementen.

 

Het is al van 1999 geleden dat City 2 nog eens vernieuwd werd, maar het moet nu rekening houden met de concurrentie van Docks Bruxsel, dat binnenkort de deuren opent. In de eerste helft van het jaar daalde het aantal bezoekers al met 5,1%, voornamelijk vanwege de terroristische aanslagen, de daling van het aantal toeristen en de problemen met het voetgangersgebied. Voor het volledige jaar verwacht AG Real Estate dat het aantal bezoekers maximaal 2% zal dalen.

 

AG Real Estate heeft ondertussen al de nodige vergunningen aangevraagd bij de stad Brussel en hoopt zo snel mogelijk aan de slag te kunnen gaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

Brussels akkoord over duurzamere voeding

15/05/2018

De Brusselse distributeurs verbinden zich ertoe tegen 2020 30% minder voedselafval te hebben en 20% meer ruimte te voorzien voor Belgische voeding. Dat maakt deel uit van een nieuw akkoord tussen het Brussels Gewest en de sector.

Färm opent nieuwe Brusselse biowinkel

14/05/2018

De Brusselse bioformule Färm opent een nieuwe vestiging in Schaarbeek. Om de expansie te ondersteunen, is ook een crowdfundingcampagne opgestart: Färm wil 300.000 euro ophalen bij privébeleggers. 

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.