Winkelcentrum City 2 krijgt volgend jaar renovatie

Winkelcentrum City 2 krijgt volgend jaar renovatie

Winkelcentrum City 2 krijgt volgend jaar renovatie

AG Real Estate, de eigenaar van het winkelcentrum City 2 in Brussel, gaat bijna veertig miljoen euro investeren in de renovatie van het winkelcentrum. De werken moeten in de eerste helft van volgend jaar van start gaan.

Meer zichtbaarheid

De werken zullen achttien maanden in beslag nemen, maar City 2 zal gedurende die periode gewoon geopend blijven. Bij de renovatie worden de ingangen volledig hertekend en zal ook het volledige interieur aangepakt worden.

 

Bij de renovatie hoopt AG Real Estate voornamelijk meer zichtbaarheid te creëren voor een aantal merken die dat momenteel minder hebben in het winkelcentrum. Bovendien komt er op het gelijkvloers een food court met terrassen voor de verschillende restaurants. Op de twee andere verdiepingen zullen de centrale ruimtes gebruikt worden voor evenementen.

 

Het is al van 1999 geleden dat City 2 nog eens vernieuwd werd, maar het moet nu rekening houden met de concurrentie van Docks Bruxsel, dat binnenkort de deuren opent. In de eerste helft van het jaar daalde het aantal bezoekers al met 5,1%, voornamelijk vanwege de terroristische aanslagen, de daling van het aantal toeristen en de problemen met het voetgangersgebied. Voor het volledige jaar verwacht AG Real Estate dat het aantal bezoekers maximaal 2% zal dalen.

 

AG Real Estate heeft ondertussen al de nodige vergunningen aangevraagd bij de stad Brussel en hoopt zo snel mogelijk aan de slag te kunnen gaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi investeert 40 miljoen in Brusselse winkels

26/06/2018

De voorbije jaren investeerde harddiscounter Aldi bijna 30 miljoen in de vernieuwing van zijn Brusselse winkels, maar nu schakelt de keten nog een versnelling hoger: tot 2020 pompt ze nog eens 40 miljoen euro in negen Brusselse projecten.

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

Hoe Polette de Zara van de brillen wil worden

25/06/2018

Excentrieke designmonturen voor geen geld, online besteld en rechtstreeks geleverd vanuit de fabriek in China: Polette gaat voor niets minder dan disruptie in de optiekwereld. Het fast-fashion brillenmerk wil de wereld veroveren.

Standaard Boekhandel opent Brusselse flagshipstore

25/06/2018

In de Brusselse voetgangerszone mikt Standaard Boekhandel op een internationaal publiek met een grote keuze aan boeken in het Frans en het Engels. Ook de schrijf- en papierwaren van zusterketen Club krijgen alle ruimte.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.