Winkelcentrum De Commanderie bij start 86% verhuurd | RetailDetail

Winkelcentrum De Commanderie bij start 86% verhuurd

Winkelcentrum De Commanderie bij start 86% verhuurd

In Bilzen is het winkelcomplex De Commanderie nu ook officieel ingehuldigd. Het gaat om een binnenstedelijk project van ruim 4.000 m², waarvan al 86 procent is verhuurd of verkocht.

Mix van lokale en internationale retailers

Als retailmerken konden initiatiefnemers Group GL en Vestio al onder meer Hunkemöller, Ici Paris XL, Hema, Spar, Takko Fashion, Veritas en Zeeman aantrekken. Daarnaast tekenen met Milano herenmode, juwelier Frank Hellinx en Colson schoenen ook lokale middenstanders present. De meeste winkels openden de voorbije weken al de deuren.

 

De Commanderie omvat verder een ondergrondse parking met 71 publieke plaatsen, die aan de stad Bilzen werd overgedragen. Zoals overal in Bilzen kan men in de ondergrondse parking 2 uur gratis parkeren, daarna betaal je 2 euro per uur. Met de opening van parking De Commanderie beschikt Bilzen nu in totaal trouwens over 1.680 gratis parkeerplaatsen.

 

Zowel de initiatiefnemers als het stadsbestuur zijn enthousiast over het project: de Commanderie creëert immers een doorsteek tussen de Markt en de Romboutstraat, waardoor de winkellus Markt-Romboutstraat-Korenstraat-Onze Lieve Vrouwstraat en Markt vervolledigd wordt. Als teken van de opwaardering van de Romboutstraat opende Universal Decor daar recentelijk trouwens al een nieuwe showroom van 400 m².

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.