Winkelcentrum De Commanderie bij start 86% verhuurd | RetailDetail

Winkelcentrum De Commanderie bij start 86% verhuurd

Winkelcentrum De Commanderie bij start 86% verhuurd

In Bilzen is het winkelcomplex De Commanderie nu ook officieel ingehuldigd. Het gaat om een binnenstedelijk project van ruim 4.000 m², waarvan al 86 procent is verhuurd of verkocht.

Mix van lokale en internationale retailers

Als retailmerken konden initiatiefnemers Group GL en Vestio al onder meer Hunkemöller, Ici Paris XL, Hema, Spar, Takko Fashion, Veritas en Zeeman aantrekken. Daarnaast tekenen met Milano herenmode, juwelier Frank Hellinx en Colson schoenen ook lokale middenstanders present. De meeste winkels openden de voorbije weken al de deuren.

 

De Commanderie omvat verder een ondergrondse parking met 71 publieke plaatsen, die aan de stad Bilzen werd overgedragen. Zoals overal in Bilzen kan men in de ondergrondse parking 2 uur gratis parkeren, daarna betaal je 2 euro per uur. Met de opening van parking De Commanderie beschikt Bilzen nu in totaal trouwens over 1.680 gratis parkeerplaatsen.

 

Zowel de initiatiefnemers als het stadsbestuur zijn enthousiast over het project: de Commanderie creëert immers een doorsteek tussen de Markt en de Romboutstraat, waardoor de winkellus Markt-Romboutstraat-Korenstraat-Onze Lieve Vrouwstraat en Markt vervolledigd wordt. Als teken van de opwaardering van de Romboutstraat opende Universal Decor daar recentelijk trouwens al een nieuwe showroom van 400 m².

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.