Winkelcentrum De Commanderie bij start 86% verhuurd

Winkelcentrum De Commanderie bij start 86% verhuurd

In Bilzen is het winkelcomplex De Commanderie nu ook officieel ingehuldigd. Het gaat om een binnenstedelijk project van ruim 4.000 m², waarvan al 86 procent is verhuurd of verkocht.

Mix van lokale en internationale retailers

Als retailmerken konden initiatiefnemers Group GL en Vestio al onder meer Hunkemöller, Ici Paris XL, Hema, Spar, Takko Fashion, Veritas en Zeeman aantrekken. Daarnaast tekenen met Milano herenmode, juwelier Frank Hellinx en Colson schoenen ook lokale middenstanders present. De meeste winkels openden de voorbije weken al de deuren.

 

De Commanderie omvat verder een ondergrondse parking met 71 publieke plaatsen, die aan de stad Bilzen werd overgedragen. Zoals overal in Bilzen kan men in de ondergrondse parking 2 uur gratis parkeren, daarna betaal je 2 euro per uur. Met de opening van parking De Commanderie beschikt Bilzen nu in totaal trouwens over 1.680 gratis parkeerplaatsen.

 

Zowel de initiatiefnemers als het stadsbestuur zijn enthousiast over het project: de Commanderie creëert immers een doorsteek tussen de Markt en de Romboutstraat, waardoor de winkellus Markt-Romboutstraat-Korenstraat-Onze Lieve Vrouwstraat en Markt vervolledigd wordt. Als teken van de opwaardering van de Romboutstraat opende Universal Decor daar recentelijk trouwens al een nieuwe showroom van 400 m².

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Unibail-Rodamco neemt sectorgenoot Westfield over

12/12/2017

Unibail-Rodamco neemt concurrent Westfield over voor 14 miljard euro. Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf krijgt zo 35 nieuwe winkelcentra in handen, waarvan 33 in de Verenigde Staten, en wordt zo het grootste vastgoedbedrijf ter wereld.

Brusselse winkelstraten blijven (ondanks alles) drukbezocht

11/12/2017

Brussel heeft zich goed weten te herpakken na de terreuraanslagen. De grote winkelstraten worden nog altijd druk bezocht: vooral de Nieuwstraat deed het dit jaar goed en haalde zelfs andere ‘hotspots’ in de hoofdstad in. 

Topoverleg leidt tot laatste strohalm voor Uplace

08/12/2017

Na maanden van geheim overleg is er een nieuw plan op tafel gekomen om de bouw van Uplace toch te laten doorgaan. Het nieuwe voorstel is een verwaterde versie van de oorspronkelijke plannen.

Hoe winkelvastgoed inspeelt op wijzigend koopgedrag

07/12/2017

E-commerce verdringt de fysieke winkel niet, maar stimuleert retailers en winkelcentra wel om innoverende concepten uit te rollen. Het is een kwestie van te beantwoorden aan de verwachtingen van millennials en Generatie Z, meent vastgoedadviseur JLL.

Mitiska REIM opent nog twee retailparken in Roemenië

29/11/2017

Mitiska REIM dikt zijn Roemeens portfolio met twee retailparken aan. Daarmee verstevigt het Belgische bedrijf zijn marktleiderspositie in Roemenië, waar het momenteel 21 sites in eigendom heeft.

Gent krijgt met Kouterdreef ‘winkelstraat voor betere merken’

23/11/2017

Momenteel is het nog een werf, maar vanaf maart krijgt Gent er met de ‘Kouterdreef’ een nieuwe winkelstraat bij, waar de ‘betere merken’ thuis zijn. Deze week maakte ontwikkelaar Matexi op de retailvastgoedbeurs Mapic in Cannes enkele ronkende namen bekend.

Back to top