Winkelcentrum De Commanderie bij start 86% verhuurd | RetailDetail

Winkelcentrum De Commanderie bij start 86% verhuurd

Winkelcentrum De Commanderie bij start 86% verhuurd

In Bilzen is het winkelcomplex De Commanderie nu ook officieel ingehuldigd. Het gaat om een binnenstedelijk project van ruim 4.000 m², waarvan al 86 procent is verhuurd of verkocht.

Mix van lokale en internationale retailers

Als retailmerken konden initiatiefnemers Group GL en Vestio al onder meer Hunkemöller, Ici Paris XL, Hema, Spar, Takko Fashion, Veritas en Zeeman aantrekken. Daarnaast tekenen met Milano herenmode, juwelier Frank Hellinx en Colson schoenen ook lokale middenstanders present. De meeste winkels openden de voorbije weken al de deuren.

 

De Commanderie omvat verder een ondergrondse parking met 71 publieke plaatsen, die aan de stad Bilzen werd overgedragen. Zoals overal in Bilzen kan men in de ondergrondse parking 2 uur gratis parkeren, daarna betaal je 2 euro per uur. Met de opening van parking De Commanderie beschikt Bilzen nu in totaal trouwens over 1.680 gratis parkeerplaatsen.

 

Zowel de initiatiefnemers als het stadsbestuur zijn enthousiast over het project: de Commanderie creëert immers een doorsteek tussen de Markt en de Romboutstraat, waardoor de winkellus Markt-Romboutstraat-Korenstraat-Onze Lieve Vrouwstraat en Markt vervolledigd wordt. Als teken van de opwaardering van de Romboutstraat opende Universal Decor daar recentelijk trouwens al een nieuwe showroom van 400 m².

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Centrummanager Hasselt pleit voor "omzethuur" tegen leegstand

15/02/2018

“Geef starters een flink verminderde huurprijs en laat ze daar bovenop een deel van hun omzet afstaan.” Met dat opmerkelijke voorstel wil de nieuwe centummanager van Hasselt de leegstand in zijn stad aanpakken.

Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco kijkt tevreden terug op boekjaar

02/02/2018

Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco, dat vooral belegt in winkelcentra, kijkt tevreden terug op het voorbije boekjaar. Het wist immers in alle regio’s te groeien.

Voor het eerst meer dan 1 op 10 winkelpanden leeg

01/02/2018

Het aantal leegstaande winkelpanden in België is in 2017 voor het tiende jaar op rij gestegen. Met 21.027 winkels die leeg staan, stijgt de winkelleegstand in ons land voor het eerst boven de 10%, zo becijferde Locatus.

Hoe winkelstad Tongeren uit het dal klimt

30/01/2018

De oudste stad van België bewijst dat je leegstand wel degelijk succesvol kunt aanpakken. Met een helder winkelbeleid dat inzet op ‘couleur locale’ kan Tongeren wellicht ook andere kleine winkelsteden inspireren.

Carrefour drijft top 100 grootste winkelketens aan

26/01/2018

De grootste winkelketen van België is Carrefour. Tot die misschien verrassende conclusie komt Locatus in zijn jaarlijkse top 100 van winkelformules. Alleen al de Market-supermarkten beslaan het meest oppervlakte, al heeft Aldi een even groot aantal winkels.

Belgische winkelcentra sluiten jaar positief af

23/01/2018

De Belgische winkelcentra die deel uitmaken van de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers hebben 2017 kunnen afsluiten met iets meer bezoekers dan een jaar eerder. De 16 aangesloten winkelcentra kregen samen 89,6 miljoen bezoekers over de vloer. 

Back to top