Winkelcentrum op Heizel krijgt 'stedenbouwkundig certificaat'

Mall Of Europe

De Franse groep Unibail-Rodamco heeft van het Brussels Gewest een ‘stedenbouwkundig certificaat’ gekregen voor de bouw van een winkelcentrum in het veelbesproken Neo-project op de Heizel. Intussen wordt Galeries Lafayette genoemd als een van de trekkers.

 

Opening 2023 blijft realistisch

De aflevering van een stedenbouwkundig certificaat is goed nieuws voor projectontwikkelaar Unibal-Rodamco: de Fransen kunnen nu via een snelle en vereenvoudigde procedure een bouwvergunning aanvragen voor hun Mall of Europe, dat in de nieuwe Europea-wijk die op de Heizel moet verrijzen.

 

Het Franse architectenbureau Viguier kan nu samen met zijn Belgische partner Art & Build werk maken van het dossier. De bouwaanvraag moet worden ingediend in de eerste helft van 2019. “In de tweede jaarhelft kan de bouwvergunning volgen. Het is waarschijnlijk dat er beroep aangetekend wordt. Toch zou de opening in 2023 realistisch zijn”, zo schrijft zakenkrant De Tijd.

 

Intussen circuleert de naam van de Franse luxewarenhuisketen Galeries Lafayette als een van dé publiekstrekkers voor het nieuwe winkelcentrum. De Franse keten, die ook goed scoort bij toeristen, zou een optie hebben op 8.000 m². De “Mall of Europe” moet met 72.000 m² de “grootse overdekte winkelstraat van België” worden.