Rive Gauche in Charleroi opent in maart | RetailDetail

Winkelcentrum Rive Gauche in Charleroi opent in maart

Winkelcentrum Rive Gauche in Charleroi opent in maart

Het nieuwe winkelcentrum Rive Gauche in Charleroi moet op 9 maart zijn deuren openen. Onder andere C&A en Primark hebben al een overeenkomst getekend om een nieuw filiaal te openen in het winkelcentrum.

Uitzonderlijk aanbod voor Wallonië

Aan het winkelcentrum van 40.000 m² zal bij opening ongeveer twee jaar gewerkt zijn. Het is de bedoeling dat Rive Gauche het centrum van Charleroi nieuw leven weet in te blazen. Het animo is dan ook groot: momenteel zijn al 90%van de 88 units verhuurd.

 

Bij de huurders zijn vooral grote namen te vinden, zoals Veritas, Hunkemöller, Pearle, C&A, Primark en Zara. Daarnaast komt er ook nog flink wat horeca, waaronder een hotel van Novotel. “Dit is een vrij uitzonderlijk commercieel aanbod in Wallonië”, zegt projectmanager Raphael Pollet. “Momenteel zijn we nog wel aan de slag in alle hoeken van het winkelcentrum: tegels, vloeren, elektriciteit, valse plafonds enzovoort.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.

Vernieuwd winkelcentrum Les Bastions mikt op 5 miljoen bezoekers

12/04/2018

Het bekende Doornikse shoppingcenter Les Bastions is op 12 april heropend na een stevige uitbreiding en een grondige make-over. Voor nieuwe impulsen zorgen trekkers als Zara en Bershka. Het project zet ook sterk in op diensten.

Lingerieketen Etam heropent vernieuwde winkels in Doornik en Woluwé

11/04/2018

De Franse lingerieketen Etam heropent deze maand twee winkels die het heeft vernieuwd. De winkels, in de winkelcentra van Woluwé en Doornik, openen op 14 en op 21 april de deuren.

“Alle retailers moeten zichzelf heruitvinden”

10/04/2018

Meer dan ooit is het de consument die beslist welke richting de retailmarkt uitgaat. Winkelketens moeten zichzelf heruitvinden, hun concepten in vraag stellen. Dat zeggen Jean Baheux en Jonathan Delguste van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield.

Sneakerketen Size? opent in april in Antwerpen

04/04/2018

De keten van streetwear- en sneakerwinkels Size? opent in april zijn eerste Belgische vestiging in de IJzerenwaag in Antwerpen. Size? noemt zich een verhalenverteller en is onderdeel van JD Sports Fashion.