Rive Gauche in Charleroi opent in maart | RetailDetail

Winkelcentrum Rive Gauche in Charleroi opent in maart

Winkelcentrum Rive Gauche in Charleroi opent in maart

Het nieuwe winkelcentrum Rive Gauche in Charleroi moet op 9 maart zijn deuren openen. Onder andere C&A en Primark hebben al een overeenkomst getekend om een nieuw filiaal te openen in het winkelcentrum.

Uitzonderlijk aanbod voor Wallonië

Aan het winkelcentrum van 40.000 m² zal bij opening ongeveer twee jaar gewerkt zijn. Het is de bedoeling dat Rive Gauche het centrum van Charleroi nieuw leven weet in te blazen. Het animo is dan ook groot: momenteel zijn al 90%van de 88 units verhuurd.

 

Bij de huurders zijn vooral grote namen te vinden, zoals Veritas, Hunkemöller, Pearle, C&A, Primark en Zara. Daarnaast komt er ook nog flink wat horeca, waaronder een hotel van Novotel. “Dit is een vrij uitzonderlijk commercieel aanbod in Wallonië”, zegt projectmanager Raphael Pollet. “Momenteel zijn we nog wel aan de slag in alle hoeken van het winkelcentrum: tegels, vloeren, elektriciteit, valse plafonds enzovoort.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.