Winkelcomplex op site Witloofveiling Kampenhout?

Winkelcomplex op site Witloofveiling Kampenhout?

Winkelcomplex op site Witloofveiling Kampenhout?

De Gentse projectontwikkelaar MG Real Estate koestert plannen om een winkelcentrum te bouwen op de site van de BelOrta-witloofveiling in Kampenhout. Die gebouwen staan zo goed als leeg sinds de veiling verhuisde naar Sint-Katelijne-Waver.

Eerst mobiliteitsplan

De Gentse vastgoedontwikkelaar zou de gebouwen afbreken om er een winkelcomplex met middelgrote tot grote winkels op te trekken. “Voor alle duidelijkheid: er zijn nog geen concrete plannen ingediend, laat staan vergunningen afgeleverd", bevestigt Kampenhouts burgemeester Kris Leaerts (CD&V) de informatie. “Over hoeveel en welke winkels er precies zouden komen, is dan ook nog niks geweten.”

 

“De winkels zullen extra verkeer genereren. Absolute voorwaarde is dan ook dat het verkeer in de hele omgeving vlotter zal moeten verlopen dan nu het geval is", vervolgt Leaerts. "Een studiebureau heeft er zich al over ontfermd.” Bijkomende ontsluitingswegen parallel aan de Haachtsesteenweg en mogelijks zelfs ‘turborotondes’ (met twee volwaardige rijstroken) lijken daarbij aangewezen. “Wanneer het project zal worden gerealiseerd, zal dan ook in grote mate door het mobiliteitsplan worden bepaald.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retail Estates vult Limburgs portfolio aan

08/08/2018

Retail Estates koopt zeven winkelpanden in Belgisch Limburg: voor 9,75 miljoen euro neemt de vastgoedinvesteerder vijf extra locaties in Genk over en twee panden naast het M2Shopping Center in Maasmechelen.

Minder bezoekers voor Belgische winkelcentra

01/08/2018

In het tweede kwartaal van 2018 kenden de Belgische winkelcentra die aangesloten zijn bij de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers (BLSC) een lichte terugval van het aantal bezoekers.

Vastned: "Geen mooie vooruitzichten voor winkelvastgoed"

01/08/2018

Omdat retailers hun marges zien krimpen, trachten ze hun huurcontracten te heronderhandelen. Het expansieritme daalt en de leegstand stijgt, zelfs in topwinkelstraten. Dat is geen goed nieuws voor eigenaars van winkelvastgoed.

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.