Beter Bed doekt Matrassen Concord België op | RetailDetail

Beter Bed doekt Matrassen Concord België op

Beter Bed doekt Matrassen Concord België op

De Nederlandse slaapgigant Beter Bed stopt met de keten Matrassen Concord in de Benelux, waarbij vijf Belgische winkels moeten de deuren sluiten. Ook zusje Slaapgenoten wordt in Nederland stopgezet.

Focus op Beter Bed

Door zich te concentreren op de formule Beter Bed denkt de onderneming de moeilijke marktomstandigheden in Nederland en België beter te kunnen doorstaan. De markt voor woonwinkels is, vooral bij onze noorderburen, één van de takken van de detailhandel die het hardst is getroffen door de economische crisis. Het bedrijf gaat proberen werknemers over te plaatsen naar andere winkels, maar denkt dat gedwongen ontslagen niet te vermijden zullen zijn.

 

De omzet daalde met 10 procent tot 90,8 miljoen euro in het vierde kwartaal, maar thuismarkt Nederland zag de omzet zelfs dubbel zo hard dalen. Over heel 2013 denkt de onderneming 8,2 miljoen euro te hebben verdiend, 43 procent minder dan in 2012.

 

In België heeft de holding nog negen vestigingen: vijf van Concord (Schoten, Wilrijk, Olen, Roeselare en Genk) en vier onder de naam Beter Bed (Aartselaar, Merksem, Olen en Genk). Die laatsten zullen de reorganisatie wel overleven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Sterke cijfers en nieuwe CEO voor Maisons du Monde

07/05/2018

Na een stevig eerste kwartaal zet meubel- en decoratieketen Maisons du Monde zijn groeiverhaal verder met een nieuwe CEO en de overname van de Amerikaanse sectorgenoot Modani.

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.