Beter Bed doekt Matrassen Concord België op

Beter Bed doekt Matrassen Concord België op

De Nederlandse slaapgigant Beter Bed stopt met de keten Matrassen Concord in de Benelux, waarbij vijf Belgische winkels moeten de deuren sluiten. Ook zusje Slaapgenoten wordt in Nederland stopgezet.

Focus op Beter Bed

Door zich te concentreren op de formule Beter Bed denkt de onderneming de moeilijke marktomstandigheden in Nederland en België beter te kunnen doorstaan. De markt voor woonwinkels is, vooral bij onze noorderburen, één van de takken van de detailhandel die het hardst is getroffen door de economische crisis. Het bedrijf gaat proberen werknemers over te plaatsen naar andere winkels, maar denkt dat gedwongen ontslagen niet te vermijden zullen zijn.

 

De omzet daalde met 10 procent tot 90,8 miljoen euro in het vierde kwartaal, maar thuismarkt Nederland zag de omzet zelfs dubbel zo hard dalen. Over heel 2013 denkt de onderneming 8,2 miljoen euro te hebben verdiend, 43 procent minder dan in 2012.

 

In België heeft de holding nog negen vestigingen: vijf van Concord (Schoten, Wilrijk, Olen, Roeselare en Genk) en vier onder de naam Beter Bed (Aartselaar, Merksem, Olen en Genk). Die laatsten zullen de reorganisatie wel overleven.

Tags: