Beter Bed doekt Matrassen Concord België op | RetailDetail

Beter Bed doekt Matrassen Concord België op

Beter Bed doekt Matrassen Concord België op

De Nederlandse slaapgigant Beter Bed stopt met de keten Matrassen Concord in de Benelux, waarbij vijf Belgische winkels moeten de deuren sluiten. Ook zusje Slaapgenoten wordt in Nederland stopgezet.

Focus op Beter Bed

Door zich te concentreren op de formule Beter Bed denkt de onderneming de moeilijke marktomstandigheden in Nederland en België beter te kunnen doorstaan. De markt voor woonwinkels is, vooral bij onze noorderburen, één van de takken van de detailhandel die het hardst is getroffen door de economische crisis. Het bedrijf gaat proberen werknemers over te plaatsen naar andere winkels, maar denkt dat gedwongen ontslagen niet te vermijden zullen zijn.

 

De omzet daalde met 10 procent tot 90,8 miljoen euro in het vierde kwartaal, maar thuismarkt Nederland zag de omzet zelfs dubbel zo hard dalen. Over heel 2013 denkt de onderneming 8,2 miljoen euro te hebben verdiend, 43 procent minder dan in 2012.

 

In België heeft de holding nog negen vestigingen: vijf van Concord (Schoten, Wilrijk, Olen, Roeselare en Genk) en vier onder de naam Beter Bed (Aartselaar, Merksem, Olen en Genk). Die laatsten zullen de reorganisatie wel overleven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Wissel aan de top bij Blokker Holding

22/02/2018

Abel Slippens is op 6 februari teruggetreden als voorzitter en lid van de raad van commissarissen van Blokker Holding. Hij is opgevolgd door Michiel Witteveen, die flink wat retailervaring meebrengt.

Ikea denkt ook aan veganistische klanten

19/02/2018

Het Zweedse Ikea gaat nu ook veganistische producten maken: de primeur is voor de Veggie Dog, een veganistische versie van de hotdog. Het is wel nog wachten tot de zomer voor de hotdog ook hier te koop zal zijn.

Ikea levert vanaf vandaag aan huis

08/02/2018

Vanaf vandaag levert Ikea ook in België online bestellingen thuis af. Ikea België volgt zo het voorbeeld van onder andere Duitsland. De webshop levert 120 nieuwe banen op, en dat aantal moet binnenkort nog fors groeien.

Auping misleidde consument rond diervriendelijke dons

07/02/2018

Volgens de Nederlandse Reclame Code Commissie heeft beddenfabrikant Auping een misleidend beeld gecreëerd rond de diervriendelijkheid van de gebruikte dons. Dierenrechtenorganisatie Animal Rights, die het probleem aankaartte, reageert tevreden.

Ikea schrapt West-Vlaamse vestigingen van de planning

06/02/2018

De Zweedse woonketen Ikea heeft besloten om alle plannen voor een nieuwe vestiging in West-Vlaanderen de vuilnisbak in te kieperen. Normaal kwam er een woonwinkel in Wevelgem en er werd ook gesproken over Kortrijk.

Oh'Green steekt taalgrens over en opent in Aarschot

02/02/2018

Een jaar na de fusie met de tuincentra van Hubo opent de Waalse tuinketen Oh'Green voor het eerst een vestiging ten Noorden van de taalgrens. De winkel in Aarschot vervangt de huidige Intratuin.

Back to top