Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal
Beter Bed

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

 

Geen herstel in Duitsland

Beter Bed is er ook tijdens het eerste kwartaal van dit jaar niet in geslaagd om het tij te keren op de belangrijke Duitse markt, waar het consumentenvertrouwen vorig jaar een flinke deuk kreeg na de ontdekking van gifstoffen in de matrassen en kussens van de beddenketen. Ondanks een gerichte marketingcampagne van Matratzen Concord, de Duitse tak van Beter Bed, tekent het bedrijf omzetdaling van bijna 12% op.

 

Die cijfers drukken ook de omzet van de hele holding: die daalde met 4% naar 110,4 miljoen euro. Ook in Zwitserland (-17,2%) en Spanje (-26,7%) daalde de omzet immers fors. Daartegenover staan wel de gunstige resultaten op de overige markten: vooral in België groeide Beter Bed sterk (+60%), in Zweden ging de omzet met 22,9% omhoog. In Nederland (+4,8%) en Oostenrijk (+1,6%) zette de beddenketen een iets bescheidenere groei in de boeken.