Brico start met verkoop en verhuur zonnepanelen

BricoSolar/Earth

Vanaf vandaag kunnen Belgen bij Brico terecht voor zonnepanelen. De grootste doe-het-zelfketen van België ging daarvoor in zee met de Belgische specialist Earth.

 

Huurformule Belgische primeur

Brico Solar is de naam van het nieuwe initiatief waarmee Brico naar eigen zeggen "de Belgische energietransitie een duw in de rug" wil geven. "We merken de laatste jaren dat de vraag naar zonnepanelen in onze winkels steeds groter wordt", zegt woordvoerder Rudi Schautteet: "In Earth vonden wij een betrouwbare partner die zonne-energie eindelijk toegankelijk maakt voor alle consumenten."

 

Klanten ontvangen online en in de winkel onmiddellijk een persoonlijke simulatie op basis van hun verbruik en type woning. Earth voert de technische analyse uit op de woning en plaatst de zonnepanelen in minder dan één dag.

 

Brico Solar pakt meteen uit met een primeur: klanten kunnen de zonnepanelen ook huren. "Hiermee valt de financiële drempel van aankoop weg, wat de energietransitie voor iedereen bereikbaar maakt. Bovendien levert de huurformule onmiddellijk rendement op de energiefactuur", klinkt het bij Brico. Via de Gaele Monitoring App wordt het verbruik van de zonnepanelen, alsook de opbrengst en de toestand, volledig en gedetailleerd weergegeven in een overzichtelijk dashboard. Brico Solar is beschikbaar in 20 (van de 130) Brico-vestigingen en in alle 12 Planit-winkels in België.