Bruynzeel Keukens trekt zich terug uit België | RetailDetail

Bruynzeel Keukens trekt zich terug uit België

Bruynzeel Keukens trekt zich terug uit België

(update) Het Nederlands moederbedrijf van Bruynzeel Keukens, DKG, wil zijn acht Belgische winkels van de hand doen. Tegen eind dit jaar moet de verkoop afgerond zijn.

41 banen bedreigd

Bruynzeel Keukens heeft momenteel toonzalen in Lochristi, Namen, Oostende, Roeselare, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode, Sint-Stevens-Woluwe en Wommelgem. Die staan sinds gisteren allemaal zelf in de etalage. Het Nederlandse moederbedrijf DKG heeft zijn 41 Belgische medewerkers gisteren van de “intentie tot verkoop” op de hoogte gebracht.

 

Aan persbureau Belga meldde de Nederlandse bedrijfswoordvoerster Helen van Trierum dat de werknemers "geschrokken" waren toen ze het nieuws vernamen. Ze benadrukt wel dat er voorlopig nog niemand op straat staat en dat het de bedoeling is de werkgelegenheid zo veel mogelijk te behouden. De toonzalen gaan vandaag ook gewoon open en voor de klanten verandert er vooralsnog niets. Intussen zijn al "oriënterende gesprekken" met potentiële overnemers opgestart: "We hopen ze tegen het eind van het jaar tot een goed eind te hebben gebracht."

 

"Strategische keuze voor private label"

De terugtrekking maakt deel uit van een strategische verandering, meldt de groep in een persbericht. “DKG ziet groeimogelijkheden in de Belgische keukenmarkt. Om dit te realiseren, zal DKG het aantal merken en distributiekanalen in deze markt reduceren”, klinkt het. DKG zal daarbij “in eerste instantie alleen met DKG Keukens (private label) in de Belgische markt actief zijn. De keukens worden onder private label aangeboden aan keukendealers en overige retailkanalen.” 

 

Behalve Bruynzeel Keukens, dat een kleine veertig vestigingen telt in Nederland, produceert DKG ook het merk Keller Keukens (dat via tientallen zelfstandige dealers wordt verkocht) en is het met DKG Keukens actief op de private label-markt. De keukenfabriek zelf staat in het Nederlandse Bergen op Zoom. De jaaromzet van DKG bedraagt circa 175 miljoen euro en er werken ruim 750 mensen bij de keukenspecialist.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Sterke cijfers en nieuwe CEO voor Maisons du Monde

07/05/2018

Na een stevig eerste kwartaal zet meubel- en decoratieketen Maisons du Monde zijn groeiverhaal verder met een nieuwe CEO en de overname van de Amerikaanse sectorgenoot Modani.

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Aandeelhouders ‘not amused’ met salarisverhoging Unilever-CEO

03/05/2018

Liefst één op de drie Angelsaksische aandeelhouders van Unilever heeft gisteren tegen het voorgestelde remuneratieplan bij Unilever gestemd. Vandaag is het aan de beleggers in het Nederlandse deel van het vooralsnog Brits-Nederlandse bedrijf om over het plan te stemmen.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Albert Heijn test ‘rustig-aan-kassa’

24/04/2018

Albert Heijn heeft een proefproject opgestart met een ‘rustig-aan-kassa’. De supermarktketen geeft daarmee gehoor aan de verzuchtingen van klanten die net niét snel willen winkelen en graag tijd maken voor een praatje aan de kassa.