Bruynzeel Keukens trekt zich terug uit België | RetailDetail

Bruynzeel Keukens trekt zich terug uit België

Bruynzeel Keukens trekt zich terug uit België

(update) Het Nederlands moederbedrijf van Bruynzeel Keukens, DKG, wil zijn acht Belgische winkels van de hand doen. Tegen eind dit jaar moet de verkoop afgerond zijn.

41 banen bedreigd

Bruynzeel Keukens heeft momenteel toonzalen in Lochristi, Namen, Oostende, Roeselare, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode, Sint-Stevens-Woluwe en Wommelgem. Die staan sinds gisteren allemaal zelf in de etalage. Het Nederlandse moederbedrijf DKG heeft zijn 41 Belgische medewerkers gisteren van de “intentie tot verkoop” op de hoogte gebracht.

 

Aan persbureau Belga meldde de Nederlandse bedrijfswoordvoerster Helen van Trierum dat de werknemers "geschrokken" waren toen ze het nieuws vernamen. Ze benadrukt wel dat er voorlopig nog niemand op straat staat en dat het de bedoeling is de werkgelegenheid zo veel mogelijk te behouden. De toonzalen gaan vandaag ook gewoon open en voor de klanten verandert er vooralsnog niets. Intussen zijn al "oriënterende gesprekken" met potentiële overnemers opgestart: "We hopen ze tegen het eind van het jaar tot een goed eind te hebben gebracht."

 

"Strategische keuze voor private label"

De terugtrekking maakt deel uit van een strategische verandering, meldt de groep in een persbericht. “DKG ziet groeimogelijkheden in de Belgische keukenmarkt. Om dit te realiseren, zal DKG het aantal merken en distributiekanalen in deze markt reduceren”, klinkt het. DKG zal daarbij “in eerste instantie alleen met DKG Keukens (private label) in de Belgische markt actief zijn. De keukens worden onder private label aangeboden aan keukendealers en overige retailkanalen.” 

 

Behalve Bruynzeel Keukens, dat een kleine veertig vestigingen telt in Nederland, produceert DKG ook het merk Keller Keukens (dat via tientallen zelfstandige dealers wordt verkocht) en is het met DKG Keukens actief op de private label-markt. De keukenfabriek zelf staat in het Nederlandse Bergen op Zoom. De jaaromzet van DKG bedraagt circa 175 miljoen euro en er werken ruim 750 mensen bij de keukenspecialist.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Wissel aan de top bij Blokker Holding

22/02/2018

Abel Slippens is op 6 februari teruggetreden als voorzitter en lid van de raad van commissarissen van Blokker Holding. Hij is opgevolgd door Michiel Witteveen, die flink wat retailervaring meebrengt.

"Geen grote verrassing" mocht Unilever voor Rotterdam kiezen

22/02/2018

Volgens de Financial Times maakt Rotterdam en niet Londen de meeste kans om het hoofdkantoor van het Brits-Nederlandse Unilever te krijgen. De zakenkrant baseert zich daarvoor op bronnen uit politieke middens.

Ikea denkt ook aan veganistische klanten

19/02/2018

Het Zweedse Ikea gaat nu ook veganistische producten maken: de primeur is voor de Veggie Dog, een veganistische versie van de hotdog. Het is wel nog wachten tot de zomer voor de hotdog ook hier te koop zal zijn.

Ikea levert vanaf vandaag aan huis

08/02/2018

Vanaf vandaag levert Ikea ook in België online bestellingen thuis af. Ikea België volgt zo het voorbeeld van onder andere Duitsland. De webshop levert 120 nieuwe banen op, en dat aantal moet binnenkort nog fors groeien.

Amazing Jewelry komt nu ook naar Nederland

08/02/2018

Na de Belgen vorig  jaar kunnen nu ook de Nederlanders kennismaken met de Deense juweliersformule Amazing Jewelry. De “Zara van de juwelenbranche” tekende er zopas een masterfranchiseovereenkomst: de primeur is voor Utrecht.

Auping misleidde consument rond diervriendelijke dons

07/02/2018

Volgens de Nederlandse Reclame Code Commissie heeft beddenfabrikant Auping een misleidend beeld gecreëerd rond de diervriendelijkheid van de gebruikte dons. Dierenrechtenorganisatie Animal Rights, die het probleem aankaartte, reageert tevreden.

Back to top