Bruynzeel Keukens trekt zich terug uit België

Bruynzeel Keukens trekt zich terug uit België

(update) Het Nederlands moederbedrijf van Bruynzeel Keukens, DKG, wil zijn acht Belgische winkels van de hand doen. Tegen eind dit jaar moet de verkoop afgerond zijn.

41 banen bedreigd

Bruynzeel Keukens heeft momenteel toonzalen in Lochristi, Namen, Oostende, Roeselare, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode, Sint-Stevens-Woluwe en Wommelgem. Die staan sinds gisteren allemaal zelf in de etalage. Het Nederlandse moederbedrijf DKG heeft zijn 41 Belgische medewerkers gisteren van de “intentie tot verkoop” op de hoogte gebracht.

 

Aan persbureau Belga meldde de Nederlandse bedrijfswoordvoerster Helen van Trierum dat de werknemers "geschrokken" waren toen ze het nieuws vernamen. Ze benadrukt wel dat er voorlopig nog niemand op straat staat en dat het de bedoeling is de werkgelegenheid zo veel mogelijk te behouden. De toonzalen gaan vandaag ook gewoon open en voor de klanten verandert er vooralsnog niets. Intussen zijn al "oriënterende gesprekken" met potentiële overnemers opgestart: "We hopen ze tegen het eind van het jaar tot een goed eind te hebben gebracht."

 

"Strategische keuze voor private label"

De terugtrekking maakt deel uit van een strategische verandering, meldt de groep in een persbericht. “DKG ziet groeimogelijkheden in de Belgische keukenmarkt. Om dit te realiseren, zal DKG het aantal merken en distributiekanalen in deze markt reduceren”, klinkt het. DKG zal daarbij “in eerste instantie alleen met DKG Keukens (private label) in de Belgische markt actief zijn. De keukens worden onder private label aangeboden aan keukendealers en overige retailkanalen.” 

 

Behalve Bruynzeel Keukens, dat een kleine veertig vestigingen telt in Nederland, produceert DKG ook het merk Keller Keukens (dat via tientallen zelfstandige dealers wordt verkocht) en is het met DKG Keukens actief op de private label-markt. De keukenfabriek zelf staat in het Nederlandse Bergen op Zoom. De jaaromzet van DKG bedraagt circa 175 miljoen euro en er werken ruim 750 mensen bij de keukenspecialist.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Essentiel Antwerp breidt verder uit in Nederland

06/12/2017

Het Belgische modemerk Essentiel Antwerp zet zijn veroveringstocht in Nederland verder en wil er volgend jaar drie nieuwe vestigingen openen. Eerder opende het al winkels in Amsterdam, Haarlem en ’s Hertogenbosch.

Opnieuw recordcijfers voor JYSK

01/12/2017

Het Deense JYSK heeft in het boekjaar 2016-2017 opnieuw recordcijfers opgetekend, met een omzet van 3,36 miljard euro. Wereldwijd beschikt de woonketen inmiddels over meer dan 2.500 filialen.

Ikea opent in 2019 twee Belgische hotels

01/12/2017

De Zweedse meubelketen Ikea gaat in 2019 hotels openen in Antwerpen en Gent. De hotelketen Moxy, die in samenwerking met Marriott is opgezet, is ook al te vinden in New York, Parijs, Tokio, Chicago en Londen.

Ikea wil investeren in meer stadswinkels

29/11/2017

Vanaf 2019 wil Ikea ook in stadscentra aanwezig zijn met kleinere winkels, die vooral mensen zonder auto moeten aantrekken. De Zweedse meubelgigant hoopt daarmee in te spelen op de snel oprukkende verstedelijking en digitalisering.

Unilever stelt beslissing over eengemaakt hoofdkantoor uit

29/11/2017

Een tijdje geleden heeft Unilever gezegd dat het in de toekomst niet langer verder wil met twee hoofdkantoren, één in Nederland en één het Verenigd Koninkrijk, maar nu wordt de uitvoering van die beslissing op de lange baan geschoven.

Unilever start zoektocht naar opvolger CEO Paul Polman

24/11/2017

Unilever is gestart met de zoektocht naar een opvolger voor CEO Paul Polman. Het heeft daarvoor headhunter Egon Zehnder ingehuurd, dat nu op zoek zal gaan naar geschikte kandidaten.

Back to top