Bruynzeel Keukens trekt zich terug uit België

Bruynzeel Keukens trekt zich terug uit België

(update) Het Nederlands moederbedrijf van Bruynzeel Keukens, DKG, wil zijn acht Belgische winkels van de hand doen. Tegen eind dit jaar moet de verkoop afgerond zijn.

41 banen bedreigd

Bruynzeel Keukens heeft momenteel toonzalen in Lochristi, Namen, Oostende, Roeselare, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode, Sint-Stevens-Woluwe en Wommelgem. Die staan sinds gisteren allemaal zelf in de etalage. Het Nederlandse moederbedrijf DKG heeft zijn 41 Belgische medewerkers gisteren van de “intentie tot verkoop” op de hoogte gebracht.

 

Aan persbureau Belga meldde de Nederlandse bedrijfswoordvoerster Helen van Trierum dat de werknemers "geschrokken" waren toen ze het nieuws vernamen. Ze benadrukt wel dat er voorlopig nog niemand op straat staat en dat het de bedoeling is de werkgelegenheid zo veel mogelijk te behouden. De toonzalen gaan vandaag ook gewoon open en voor de klanten verandert er vooralsnog niets. Intussen zijn al "oriënterende gesprekken" met potentiële overnemers opgestart: "We hopen ze tegen het eind van het jaar tot een goed eind te hebben gebracht."

 

"Strategische keuze voor private label"

De terugtrekking maakt deel uit van een strategische verandering, meldt de groep in een persbericht. “DKG ziet groeimogelijkheden in de Belgische keukenmarkt. Om dit te realiseren, zal DKG het aantal merken en distributiekanalen in deze markt reduceren”, klinkt het. DKG zal daarbij “in eerste instantie alleen met DKG Keukens (private label) in de Belgische markt actief zijn. De keukens worden onder private label aangeboden aan keukendealers en overige retailkanalen.” 

 

Behalve Bruynzeel Keukens, dat een kleine veertig vestigingen telt in Nederland, produceert DKG ook het merk Keller Keukens (dat via tientallen zelfstandige dealers wordt verkocht) en is het met DKG Keukens actief op de private label-markt. De keukenfabriek zelf staat in het Nederlandse Bergen op Zoom. De jaaromzet van DKG bedraagt circa 175 miljoen euro en er werken ruim 750 mensen bij de keukenspecialist.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ikea België start met verkoop zonnepanelen

12/10/2017

Woonwarenhuisketen Ikea verkoopt voortaan ook zonnepanelen. Die zouden zo’n 6 tot 10% goedkoper zijn dan bij de gevestigde spelers op de markt. Anders dan de meubels is er van zelf monteren echter geen sprake: daarvoor werkt Ikea samen met het Britse Solarcentury.

èggo viert tiende verjaardag met nieuw concept

11/10/2017

Keukenproducent èggo viert dit jaar zijn tiende verjaardag en daarom zet het bedrijf de komende jaren een flinke stap voorwaarts. Zo komt er een nieuw winkelconcept en een verdere internationale expansie.

Ikea groeit met 4%, maar wil meer via webverkoop

10/10/2017

De omzet van de Zweedse woonketen Ikea is in het voorbije boekjaar met 3,8% gegroeid naar 34,1 miljard euro. In Nederland lag de groei net iets hoger en in België was er zelfs een nog sterkere groei.

Alibaba zet Ikea-achtige keten op

26/09/2017

De Chinese online retailgroep Alibaba heeft in Hangzhou zijn eerste fysieke Ikea-achtige Home Times-woonwarenhuis geopend. Voor het einde van het jaar komen er vier bij, volgend jaar staan er nog vijftien op de planning.

Designlabel Serax heeft nieuwe grootaandeelhouder

07/09/2017

Investeringsmaatschappij Buysse & Partners heeft designplatform Serax gekocht. Dat platform verkoopt onder meer ontwerpen van BV’s als Pascale Naessens (foto) en Sergio Herman. De nieuwe eigenaar wil het assortiment verbreden en ziet ook kansen in het buitenland.

Van Marcke opent nieuwe vestiging in Roeselare

05/09/2017

Van Marcke, marktleider in distributie van sanitair, verwarming en duurzame oplossingen voor warmte en water, heeft in Roeselare een nieuwe vestiging geopend. Dat was hoognodig, want de vorige winkel in de stad was al meer dan vijftig jaar oud.

Back to top