Cafom zet Habitat in de etalage

Cafom zet Habitat in de etalage
Shutterstock.com

De Franse holding Cafom gaat zijn dochteronderneming Habitat verkopen. Verlieslatende vestigingen van de meubelketen zullen worden gesloten.

 

Solide partner zoeken

Gisteren maakt Cafom zijn intentie bekend om de meubelketen van de hand te doen: volgens Habitat-CEO Hervé Giaoui betekent dat ook dat er wellicht enkele Franse winkels de deuren zullen moeten sluiten, al trad hij daarover niet in detail. De keten heeft 36 eigen winkels (27 in Frankrijk, vijf in Spanje, drie in Zwitserland en eentje in Monaco) en 39 franchisewinkels over de hele wereld.

 

Giaoui zei aan Capital.fr nog dat hij niet van plan was om de winkelketen aan eender wie te verkopen: "We geven de voorkeur aan een solide partner met een project. [...] Ik hoop dat onze koper een grote groep zal zijn, zelfs een concurrent of een industrieel, die het bedrijf in het buitenland kan ontwikkelen, ons imago kan behouden en ons bedrijf veilig kan stellen."

 

Habitat werd opgericht in het Verenigd Koninkrijk, maar is sinds 2011 in handen van Cafom. In het boekjaar 2017-2018 maakte Cafom een ​​verlies van 13,9 miljoen euro als gevolg van de herstructurering van Habitat. Als onderdeel van de reorganisatie heeft de keten al verschillende winkels gesloten, waaronder zes in Duitsland, en en trok de keten zich terug uit Noorwegen. Ook in België was Habitat actief (via franchise), maar die winkels sloten de deuren in 2017.