Casa lanceert 20.20-strategie vanuit nieuw distributiecentrum | RetailDetail

Casa lanceert 20.20-strategie vanuit nieuw distributiecentrum

Casa lanceert 20.20-strategie vanuit nieuw distributiecentrum

Winkelketen Casa heeft officieel zijn intrek genomen in het nieuwe distributiecentrum in Olen. Het betekent ook meteen de start van de nieuwe strategie Casa 20.20, die de keten terug moet laten groeien.

Nieuw concept

Die nieuwe strategie gaat gepaard met online en offline veranderingen. Zo is er een vernieuwde webshop met 'click & collect', een totaal vernieuwd winkelconcept en een aangepast assortiment. “Onze klanten willen vandaag op een fijne manier geïnspireerd worden door de laatste decoratietrends, zowel online als in de winkel. Dankzij onze toegankelijke webshop, een frisse website en het vernieuwde winkelconcept kunnen onze klanten hun inspiratie meteen in huis halen”, meent CEO Giane Van Landuyt.

 

Het nieuwe concept werd in 2016 al in veertig winkels doorgevoerd en dit jaar komen er daar nog eens 200 bij. De overige winkels zullen in 2018 volgen. Om die nieuwe strategie te ondersteunen werd besloten om te verhuizen naar een nieuwe distributiecentrum in Olen. Dat zal alle Casa-winkels in Europa bevoorraden.

 

“Er werd heel wat aandacht besteed aan het ecologische aspect van ons distributienetwerk. Door de centralisatie in Olen kunnen wij inzetten op een efficiëntere verdeling van de goederen naar onze 520 winkels in acht Europese landen. Dankzij deze investering, zullen wij jaarlijks tot 5.000 vrachtritten uitsparen”, aldus Van Landuyt.

 

Die verhuizing kostte wel de job van 47 arbeiders en 3 bedienden. Dat nieuws werd begin dit jaar al bekend gemaakt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.