Casa verkoopt Europees distributiecentrum in Olen

Shutterstock.com

Casa International, eigendom van de familie Blokker, heeft zijn pas drie jaar oude distributiecentrum in Olen verkocht. De winkelketen lijdt zwaar onder de coronacrisis.

 

Sale-and-lease-back

CBRE Global Investors heeft het distributiecentrum verworven voor rekening van een gespecialiseerd pan-Europees fonds, schrijft L’Echo. Het werd overgenomen van Domus Logistics, het logistieke zusterbedrijf van decoratieketen Casa, die sinds juni vorig jaar een gerechtelijke reorganisatie ondergaat en op zoek is naar geld. Met de transactie is zo’n 57 miljoen euro gemoeid.

 

Casa maakt al enkele jaren verlies. Begin vorig jaar zette de familie Blokker, sinds 1988 eigenaar van de winkelketen, 69,5 miljoen euro schulden om in kapitaal. Maar de coronacrisis heeft de zaken nog een stuk lastiger gemaakt.

 

Het zopas verkochte logistieke gebouw is slechts drie jaar oud en wordt volledig ingenomen door de de Belgische keten van interieurproducten. Het pand deed sinds 2017 dienst als hoofdkantoor en stond in voor de bevoorrading van 500 winkels in 8 landen. Casa zou evenwel huurder blijven van het complex via een sale-and-lease-backconstructie.