Centrakor opent eerste filiaal in België

Centrakor opent eerste filiaal in België
Shutterstock.com

De Franse woon- en decoratiediscounter Centrakor opent vandaag zijn eerste Belgische vestiging in Gosselies, nabij Charleroi. Voor de prijsbreker is het de eerste stap in het buitenland.

 

Eerst naar de buurlanden

De nieuwe winkel heeft een plaats gekregen in het winkelpark Espace Nord in Gosselies, aan de rand van Charleroi. In een pand van 1.550 m² presenteert de keten zijn volledige assortiment: meubels, decoratieartikelen, serviesgoed, keukengerei, dierenbenodigdheden, spellen en geschenken. De klemtoon in de nieuwe winkel zal evenwel vooral op meubels en decoratie liggen.

 

Het is de eerste keer dat Centrakor zich buiten de Franse grenzen waagt: het bedrijf wil zijn buitenlandse expansie vanuit de (Franstalige) buurlanden uitbouwen, en zag daarvoor een unieke opportuniteit in Gosselies. Op franchise-magazine.com noemt CEO Olivier Rondolotto de opening "een geweldige stap voor het Centrakor-concept dat, na Frankrijk, buitenlandse markten bestormt." De komst van de woon-en decoratieketen is natuurlijk ook goed nieuws voor de tewerkstelling in regio, met de creatie van achttien voltijdse jobs.

 

Centrakor heeft ongeveer 400 vestigingen in heel Frankrijk. De wortels van de woon- en decoratiediscounter gaan terug tot 1990, maar de huidige formule bestaat pas sinds 2007. Sindsdien heeft Centrakor een spectaculaire groei gekend, onder meer via de overname van een hele reeks kleinere ketens, zoals Cosy Crazy en X-Price.