De Mandemakers Groep brengt Keukenmaxx naar België

De Mandemakers Groep brengt Keukenmaxx naar België

Keukengroep DMG, voluit De Mandemakers Groep, heeft er een nieuwe Belgische formule bij. Keukenmaxx, in Nederland al een flink uit de kluiten gewassen keten, moet het nieuwste wapen vormen voor Ben Mandemakers’ verovering van België. Het startschot wordt op 3 februari gegeven met een eerste winkel in Schoten (Antwerpen), maar al nu staan meer openingen op de planning.

‘Design en transparantie’

Keukenmaxx biedt naar eigen zeggen "een unieke combinatie van lifestyle en keukendesign" voor de prijsbewuste klant. Het aanbod bestaat uit vier stijlen (XX Line, New Classixx, XX Design en XX Living), wat volgens Belgische directeur Marc van Calster een transparante prijsstelling toelaat: "Het permanent beschikbare team van adviseurs verzorgt een transparant beeld van de prijsopbouw van de verschillende keukens.”


Ook service en beleving maken deel uit van het concept: zo wordt een uitgebreid aanbod keukenapparatuur en -hulpmiddelen gepresenteerd in het Experience Centre van de winkel. Keukenmaxx pikt ook in op de opkomende trend van workshops en zal regelmatig kookworkshops organiseren, waarbij geïnteresseerde klanten nieuw materiaal kunnen uitproberen.

 

Nieuw offensief in Belgische veroveringstocht

De Mandemakers Groep heeft in Nederland ruim 30 enseignes in de woon- en keukenbranche. In België was de groep tot nu toe actief met de ketens Morres Wonen, Grando Keukens en Svea Keukens, maar ook als eigenaar van Keukenontwerpers levert DMG vanuit zijn eigen fabrieken keukens aan de Belgische markt. Zoals oprichter Ben Mandemakers vorig jaar al toevertrouwde aan RetailDetail, is ons land voor hem prioritair.


Dat ze het stevig zullen spelen, bewijzen onder meer de openingsacties van Keukenmaxx: wie er tot 4 maart een keuken koopt, krijgt er ineens een iPad 2 bij. Wie voorafgaand een online afspraak maakt, ontvangt nog een extra geschenk. In Nederland wordt minstens één keuken op drie bij de onbetwiste marktleider gekocht, een verwezenlijking die Ben Mandemakers maar al te graag wil overdoen in België.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ikea België start met verkoop zonnepanelen

12/10/2017

Woonwarenhuisketen Ikea verkoopt voortaan ook zonnepanelen. Die zouden zo’n 6 tot 10% goedkoper zijn dan bij de gevestigde spelers op de markt. Anders dan de meubels is er van zelf monteren echter geen sprake: daarvoor werkt Ikea samen met het Britse Solarcentury.

èggo viert tiende verjaardag met nieuw concept

11/10/2017

Keukenproducent èggo viert dit jaar zijn tiende verjaardag en daarom zet het bedrijf de komende jaren een flinke stap voorwaarts. Zo komt er een nieuw winkelconcept en een verdere internationale expansie.

Ikea groeit met 4%, maar wil meer via webverkoop

10/10/2017

De omzet van de Zweedse woonketen Ikea is in het voorbije boekjaar met 3,8% gegroeid naar 34,1 miljard euro. In Nederland lag de groei net iets hoger en in België was er zelfs een nog sterkere groei.

Alibaba zet Ikea-achtige keten op

26/09/2017

De Chinese online retailgroep Alibaba heeft in Hangzhou zijn eerste fysieke Ikea-achtige Home Times-woonwarenhuis geopend. Voor het einde van het jaar komen er vier bij, volgend jaar staan er nog vijftien op de planning.

Designlabel Serax heeft nieuwe grootaandeelhouder

07/09/2017

Investeringsmaatschappij Buysse & Partners heeft designplatform Serax gekocht. Dat platform verkoopt onder meer ontwerpen van BV’s als Pascale Naessens (foto) en Sergio Herman. De nieuwe eigenaar wil het assortiment verbreden en ziet ook kansen in het buitenland.

Van Marcke opent nieuwe vestiging in Roeselare

05/09/2017

Van Marcke, marktleider in distributie van sanitair, verwarming en duurzame oplossingen voor warmte en water, heeft in Roeselare een nieuwe vestiging geopend. Dat was hoognodig, want de vorige winkel in de stad was al meer dan vijftig jaar oud.

Back to top