De Mandemakers Groep brengt Keukenmaxx naar België | RetailDetail

De Mandemakers Groep brengt Keukenmaxx naar België

De Mandemakers Groep brengt Keukenmaxx naar België

Keukengroep DMG, voluit De Mandemakers Groep, heeft er een nieuwe Belgische formule bij. Keukenmaxx, in Nederland al een flink uit de kluiten gewassen keten, moet het nieuwste wapen vormen voor Ben Mandemakers’ verovering van België. Het startschot wordt op 3 februari gegeven met een eerste winkel in Schoten (Antwerpen), maar al nu staan meer openingen op de planning.

‘Design en transparantie’

Keukenmaxx biedt naar eigen zeggen "een unieke combinatie van lifestyle en keukendesign" voor de prijsbewuste klant. Het aanbod bestaat uit vier stijlen (XX Line, New Classixx, XX Design en XX Living), wat volgens Belgische directeur Marc van Calster een transparante prijsstelling toelaat: "Het permanent beschikbare team van adviseurs verzorgt een transparant beeld van de prijsopbouw van de verschillende keukens.”


Ook service en beleving maken deel uit van het concept: zo wordt een uitgebreid aanbod keukenapparatuur en -hulpmiddelen gepresenteerd in het Experience Centre van de winkel. Keukenmaxx pikt ook in op de opkomende trend van workshops en zal regelmatig kookworkshops organiseren, waarbij geïnteresseerde klanten nieuw materiaal kunnen uitproberen.

 

Nieuw offensief in Belgische veroveringstocht

De Mandemakers Groep heeft in Nederland ruim 30 enseignes in de woon- en keukenbranche. In België was de groep tot nu toe actief met de ketens Morres Wonen, Grando Keukens en Svea Keukens, maar ook als eigenaar van Keukenontwerpers levert DMG vanuit zijn eigen fabrieken keukens aan de Belgische markt. Zoals oprichter Ben Mandemakers vorig jaar al toevertrouwde aan RetailDetail, is ons land voor hem prioritair.


Dat ze het stevig zullen spelen, bewijzen onder meer de openingsacties van Keukenmaxx: wie er tot 4 maart een keuken koopt, krijgt er ineens een iPad 2 bij. Wie voorafgaand een online afspraak maakt, ontvangt nog een extra geschenk. In Nederland wordt minstens één keuken op drie bij de onbetwiste marktleider gekocht, een verwezenlijking die Ben Mandemakers maar al te graag wil overdoen in België.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Sterke cijfers en nieuwe CEO voor Maisons du Monde

07/05/2018

Na een stevig eerste kwartaal zet meubel- en decoratieketen Maisons du Monde zijn groeiverhaal verder met een nieuwe CEO en de overname van de Amerikaanse sectorgenoot Modani.

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.