De Mandemakers Groep brengt Keukenmaxx naar België | RetailDetail

De Mandemakers Groep brengt Keukenmaxx naar België

De Mandemakers Groep brengt Keukenmaxx naar België

Keukengroep DMG, voluit De Mandemakers Groep, heeft er een nieuwe Belgische formule bij. Keukenmaxx, in Nederland al een flink uit de kluiten gewassen keten, moet het nieuwste wapen vormen voor Ben Mandemakers’ verovering van België. Het startschot wordt op 3 februari gegeven met een eerste winkel in Schoten (Antwerpen), maar al nu staan meer openingen op de planning.

‘Design en transparantie’

Keukenmaxx biedt naar eigen zeggen "een unieke combinatie van lifestyle en keukendesign" voor de prijsbewuste klant. Het aanbod bestaat uit vier stijlen (XX Line, New Classixx, XX Design en XX Living), wat volgens Belgische directeur Marc van Calster een transparante prijsstelling toelaat: "Het permanent beschikbare team van adviseurs verzorgt een transparant beeld van de prijsopbouw van de verschillende keukens.”


Ook service en beleving maken deel uit van het concept: zo wordt een uitgebreid aanbod keukenapparatuur en -hulpmiddelen gepresenteerd in het Experience Centre van de winkel. Keukenmaxx pikt ook in op de opkomende trend van workshops en zal regelmatig kookworkshops organiseren, waarbij geïnteresseerde klanten nieuw materiaal kunnen uitproberen.

 

Nieuw offensief in Belgische veroveringstocht

De Mandemakers Groep heeft in Nederland ruim 30 enseignes in de woon- en keukenbranche. In België was de groep tot nu toe actief met de ketens Morres Wonen, Grando Keukens en Svea Keukens, maar ook als eigenaar van Keukenontwerpers levert DMG vanuit zijn eigen fabrieken keukens aan de Belgische markt. Zoals oprichter Ben Mandemakers vorig jaar al toevertrouwde aan RetailDetail, is ons land voor hem prioritair.


Dat ze het stevig zullen spelen, bewijzen onder meer de openingsacties van Keukenmaxx: wie er tot 4 maart een keuken koopt, krijgt er ineens een iPad 2 bij. Wie voorafgaand een online afspraak maakt, ontvangt nog een extra geschenk. In Nederland wordt minstens één keuken op drie bij de onbetwiste marktleider gekocht, een verwezenlijking die Ben Mandemakers maar al te graag wil overdoen in België.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Wissel aan de top bij Blokker Holding

22/02/2018

Abel Slippens is op 6 februari teruggetreden als voorzitter en lid van de raad van commissarissen van Blokker Holding. Hij is opgevolgd door Michiel Witteveen, die flink wat retailervaring meebrengt.

Ikea denkt ook aan veganistische klanten

19/02/2018

Het Zweedse Ikea gaat nu ook veganistische producten maken: de primeur is voor de Veggie Dog, een veganistische versie van de hotdog. Het is wel nog wachten tot de zomer voor de hotdog ook hier te koop zal zijn.

Ikea levert vanaf vandaag aan huis

08/02/2018

Vanaf vandaag levert Ikea ook in België online bestellingen thuis af. Ikea België volgt zo het voorbeeld van onder andere Duitsland. De webshop levert 120 nieuwe banen op, en dat aantal moet binnenkort nog fors groeien.

Auping misleidde consument rond diervriendelijke dons

07/02/2018

Volgens de Nederlandse Reclame Code Commissie heeft beddenfabrikant Auping een misleidend beeld gecreëerd rond de diervriendelijkheid van de gebruikte dons. Dierenrechtenorganisatie Animal Rights, die het probleem aankaartte, reageert tevreden.

Ikea schrapt West-Vlaamse vestigingen van de planning

06/02/2018

De Zweedse woonketen Ikea heeft besloten om alle plannen voor een nieuwe vestiging in West-Vlaanderen de vuilnisbak in te kieperen. Normaal kwam er een woonwinkel in Wevelgem en er werd ook gesproken over Kortrijk.

Oh'Green steekt taalgrens over en opent in Aarschot

02/02/2018

Een jaar na de fusie met de tuincentra van Hubo opent de Waalse tuinketen Oh'Green voor het eerst een vestiging ten Noorden van de taalgrens. De winkel in Aarschot vervangt de huidige Intratuin.

Back to top