Dille & Kamille wil Duitsland en Antwerpse B&B

Foto: Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

Winkelketen Dille & Kamille gaat in 2020 van start in Duitsland: de Nederlandse keten opent dan een eerste winkel in Keulen. Ook in België komt uitbreiding, mogelijk met een eigen B&B.

 

Focus op Duitsland

Dille & Kamille voert vergevorderde gesprekken om een eerste winkel in Duitsland te openen. Die zou in het najaar van 2020 van start moeten gaan in Keulen, bevestigt algemeen directeur Hans Geels tegenover RetailTrends. Momenteel is de retailer bezig met de voorbereidingen voor die intrede, onder meer door de etiketten te vertalen en deze aan te passen aan de Duitse regelgeving.

 

De Nederlandse keuken- en vrijetijdsketen heeft sinds geruime tijd buitenlandse ambities. Zo spreekt de formule al enkele jaren over expansie naar Frankrijk en wordt ook Spanje overwogen. Eerst is het nu echter de beurt aan verdere groei in de Benelux en een uitrol in Duitsland. Andere intredes worden op de lange baan geschoven, laat Geels verstaan.

 

Eigen bed & breakfast

In België en Nederland is volgens de topman dus nog expansie mogelijk: zo wil de keten met een potentiële partner een heuse bed & breakfast te openen in Antwerpen. Die zou bij de huidige winkel moeten komen en zelfs vergezeld gaan van een eigen restaurant, zodat mensen ook kunnen eten en slapen de Dille & Kamille-sfeer.

 

Als de B&B er komt, zou die worden voorzien voor 2020. Dille & Kamille experimenteert in Nederland al langer met blurring: de vestigingen in Maastricht en Eindhoven hebben koffiehoeken.