Eerste Ikea in Kroatië | RetailDetail

Eerste Ikea in Kroatië

Eerste Ikea in Kroatië

Vandaag opent in Kroatië het eerste filiaal van de Zweedse meubelketen Ikea. De winkel komt er in Rugvica, ten oosten van hoofdstad Zagreb. Een tweede vestiging is echter nog niet voor meteen.

Geen plannen voor verdere uitbreiding

Sinds 1 augustus is Ikea bezig met het verdelen van de eerste Kroatische versie van zijn catalogus. Het drukte ongeveer een half miljoen exemplaren die in de regio van Zagreb deur-aan-deur geleverd werden in aanloop naar de opening van het nieuwe filiaal.


Ikea heeft ongeveer 100 miljoen euro geïnvesteerd in het nieuwe project en heeft momenteel al 350 werknemers in dienst in Kroatië.


Ikea heeft momenteel nog geen plannen om winkels te openen in andere grote steden van Kroatië, zoals Split en Rijeka. Al sluit het die mogelijkheid niet uit, want Ikea is wel al bezig met het zoeken naar een geschikte plek om in de toekomst meer winkels te openen in Kroatië.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.

Jysk opent vijf winkels op één dag

01/06/2018

De Scandinavische interieurketen Jysk heeft op 31 mei vijf verschillende winkels geopend in vijf verschillende landen. Hongarije, Oekraïne, Roemenië, Slovakije en Zweden kregen allemaal op dezelfde dag een nieuw woonwarenhuis.

Casa opent eerste Nederlandse winkel

01/06/2018

Nederland maakt kennis met een nieuwe interieurwinkelketen: Casa opent op vrijdag 1 juni de deuren in de Utrechtse binnenstad en introduceert ook zijn webshop. De lancering betekent het startschot van een grote ombouwoperatie.

Blokker België heeft een nieuwe directeur

31/05/2018

Rob Schuyt is per 1 mei in dienst getreden als algemeen directeur van Blokker in België. Hij neemt hiermee de functie over van Bernd Bosch, met wie het contract is beëindigd.