Eggo krijgt 5 miljoen extra kapitaal voor expansie | RetailDetail

Eggo krijgt 5 miljoen extra kapitaal voor expansie

Eggo krijgt 5 miljoen extra kapitaal voor expansie

De groep Menatam, die verantwoordelijk is voor de uitbating van keukenketen Eggo, voert een kapitaalsverhoging van vijf miljoen euro door om de expansie van Eggo in België en in het buitenland te ondersteunen.

Twee Spaanse filialen

Het extra kapitaal komt er dankzij de inbreng van fondsen door de aandeelhouders en moet de groei van Eggo versnellen. Zo komt er in november alvast een nieuwe winkel in Madrid en in januari volgt ook in Zaragoza een nieuw filiaal. Tegen 2019 moeten er bovendien negen nieuwe verkooppunten komen in het noorden van België. Momenteel telt de keten 45 winkels in België en levert het jaarlijks meer dan 15.000 keukens.

 

Daarnaast komt er binnenkort een nieuwe applicatie, die het mogelijk moet maken om een eigen keuken online te creëren. De creatie kan daarna met een vakman in de winkel samen afgewerkt worden.

 

Tot slot investeert Menatam ook nog in het logistieke centrum in Rhisnes en zijn er vijf nieuwe trucks aangeschaft.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Deverfwebshop.be gaat Frans en zoekt partner

14/05/2018

Het Oost-Vlaamse deverfwebshop.be lanceert een Franstalige website: de verfspecialist wil met boutiquepeinture.fr zowel de Waalse als de Franse markt bedienen en zoekt ook een partner voor verdere expansie.

Sterke cijfers en nieuwe CEO voor Maisons du Monde

07/05/2018

Na een stevig eerste kwartaal zet meubel- en decoratieketen Maisons du Monde zijn groeiverhaal verder met een nieuwe CEO en de overname van de Amerikaanse sectorgenoot Modani.

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.