Flamant in handen van Besix | RetailDetail

Flamant in handen van Besix

Flamant in handen van Besix
Flamant.com

Interieurspecialist Flamant, met vijf winkels in België en één in Parijs, wordt overgenomen door bouwgroep Besix. Voormalig Brantano-topman Kurt Moons wordt CEO en moet het bedrijf een doorstart bezorgen.

 

Continuïteit staat voorop

Het interieurbedrijf bevindt zich in een gerechtelijke reorganisatie en was al een tijdje op zoek naar versterking. Nu komt Flamant dus in handen van Besix, een Belgische wereldspeler in bouw en vastgoedontwikkeling. Kurt Moons, die eerder aan het hoofd stond van Brantano, Santana, Eddy Merckx Group en Euro Shoe Group, wordt aangesteld als nieuwe CEO. De continuïteit en het groeipotentieel van het bedrijf staan op dit moment voorop, zo stelt de overnemer. De bedoeling is dat Flamant een frisse heropstart maakt en opnieuw kan doorgroeien op de internationale markt.
 

“Met deze overname zetten we onze eerste stappen in de retailmarkt, maar het is een zeer bewuste keuze. Niet in het minst omdat Flamant in Europa het referentiemerk is geworden voor elegante en tijdloze interieurs. We zijn ervan overtuigd dat het bedrijf op dat vlak alle potentieel heeft en internationaal nog verder kan groeien. Met ons breed commercieel netwerk, onze sterke funderingen en onze internationale footprint kunnen we zeker Flamant ondersteunen in deze groei”, zegt Rik Vandenberghe, CEO van Besix Group.
 

Flamant heeft vandaag vijf winkels in België en één in Parijs. De meubels en andere producten zijn bovendien beschikbaar in wereldwijd meer dan 200 winkels. Voor welk bedrag het handelsfonds overgenomen werd, wordt niet bekendgemaakt.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

Ellis Gourmet Burger vindt nieuwe eigenaars

08/06/2018

Fastfoodholding Top Brands en investeerdersgroep Gimv zijn de nieuwe eigenaars van Ellis Gourmet Burger. Samen met medeoprichter Thierry Canetta willen ze de Belgische burgerketen verder helpen uitbreiden.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.