Franke stapt in Duravit | RetailDetail

Franke stapt in Duravit

Franke stapt in Duravit

Het Zwitserse Franke heeft een belang van 25% genomen in het Duitse Duravit. De zet is van strategisch belang: beide bedrijven vullen mekaar goed aan.

Complementaire partners

Franke is wereldwijd actief in thuiskeukens en -badkamers, halfopen/open wasruimtes, professionele systeemgastronomie en de bereiding van koffie. Het productportfolio van Duravit omvat badkamersanitair, badmeubelen, douche- en badwanden, wellness-systemen en douche-wc’s en accessoires. De beide groepen hebben afspraken gemaakt om onder hun huidige merken in de toekomst samen innovatieve productseries voor badkamer en keuken te ontwikkelen. Voorts zijn er onder meer synergie-winsten te behalen op het vlak van showrooms en projecten.

 

De vorige minderheidsaandeelhouder van Duravit, Roca Corporaciòn, verkocht zijn participatie eind vorig jaar aan de meerderheidsaandeelhouders. Die transactie was een voorwaarde voor Franke om in te stappen. De Spanjaarden waren in 1999 aandeelhouder bij het Duitse bedrijf geworden na de overname van Laufen, dat aandeelhouder bij Duravit was. Aanvankelijk waren Duravit en Roca complementair, maar door de expansie van Roca kwam er een probleem van concurrentie.

 

Duravit bestaat al sinds 1817. De groep, die wereldwijd 11 productievestigingen heeft en 5.800 mensen tewerk stelt, realiseerde in 2015 een omzet van 432 miljoen euro. Franke, dat deel uitmaakt van de groep Artemis, heeft wereldwijd activiteiten in 39 landen. Met zowat 9.000 mensen op de loonlijst realiseerde het vorig jaar een omzet van zowat 2,1 miljard Zwitserse frank, omgerekend net geen twee miljard euro.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Wissel aan de top bij Blokker Holding

22/02/2018

Abel Slippens is op 6 februari teruggetreden als voorzitter en lid van de raad van commissarissen van Blokker Holding. Hij is opgevolgd door Michiel Witteveen, die flink wat retailervaring meebrengt.

Ikea denkt ook aan veganistische klanten

19/02/2018

Het Zweedse Ikea gaat nu ook veganistische producten maken: de primeur is voor de Veggie Dog, een veganistische versie van de hotdog. Het is wel nog wachten tot de zomer voor de hotdog ook hier te koop zal zijn.

Ikea levert vanaf vandaag aan huis

08/02/2018

Vanaf vandaag levert Ikea ook in België online bestellingen thuis af. Ikea België volgt zo het voorbeeld van onder andere Duitsland. De webshop levert 120 nieuwe banen op, en dat aantal moet binnenkort nog fors groeien.

Auping misleidde consument rond diervriendelijke dons

07/02/2018

Volgens de Nederlandse Reclame Code Commissie heeft beddenfabrikant Auping een misleidend beeld gecreëerd rond de diervriendelijkheid van de gebruikte dons. Dierenrechtenorganisatie Animal Rights, die het probleem aankaartte, reageert tevreden.

Ikea schrapt West-Vlaamse vestigingen van de planning

06/02/2018

De Zweedse woonketen Ikea heeft besloten om alle plannen voor een nieuwe vestiging in West-Vlaanderen de vuilnisbak in te kieperen. Normaal kwam er een woonwinkel in Wevelgem en er werd ook gesproken over Kortrijk.

Oh'Green steekt taalgrens over en opent in Aarschot

02/02/2018

Een jaar na de fusie met de tuincentra van Hubo opent de Waalse tuinketen Oh'Green voor het eerst een vestiging ten Noorden van de taalgrens. De winkel in Aarschot vervangt de huidige Intratuin.

Back to top