Franke stapt in Duravit

Franke stapt in Duravit

Het Zwitserse Franke heeft een belang van 25% genomen in het Duitse Duravit. De zet is van strategisch belang: beide bedrijven vullen mekaar goed aan.

Complementaire partners

Franke is wereldwijd actief in thuiskeukens en -badkamers, halfopen/open wasruimtes, professionele systeemgastronomie en de bereiding van koffie. Het productportfolio van Duravit omvat badkamersanitair, badmeubelen, douche- en badwanden, wellness-systemen en douche-wc’s en accessoires. De beide groepen hebben afspraken gemaakt om onder hun huidige merken in de toekomst samen innovatieve productseries voor badkamer en keuken te ontwikkelen. Voorts zijn er onder meer synergie-winsten te behalen op het vlak van showrooms en projecten.

 

De vorige minderheidsaandeelhouder van Duravit, Roca Corporaciòn, verkocht zijn participatie eind vorig jaar aan de meerderheidsaandeelhouders. Die transactie was een voorwaarde voor Franke om in te stappen. De Spanjaarden waren in 1999 aandeelhouder bij het Duitse bedrijf geworden na de overname van Laufen, dat aandeelhouder bij Duravit was. Aanvankelijk waren Duravit en Roca complementair, maar door de expansie van Roca kwam er een probleem van concurrentie.

 

Duravit bestaat al sinds 1817. De groep, die wereldwijd 11 productievestigingen heeft en 5.800 mensen tewerk stelt, realiseerde in 2015 een omzet van 432 miljoen euro. Franke, dat deel uitmaakt van de groep Artemis, heeft wereldwijd activiteiten in 39 landen. Met zowat 9.000 mensen op de loonlijst realiseerde het vorig jaar een omzet van zowat 2,1 miljard Zwitserse frank, omgerekend net geen twee miljard euro.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Opnieuw recordcijfers voor JYSK

01/12/2017

Het Deense JYSK heeft in het boekjaar 2016-2017 opnieuw recordcijfers opgetekend, met een omzet van 3,36 miljard euro. Wereldwijd beschikt de woonketen inmiddels over meer dan 2.500 filialen.

Ikea opent in 2019 twee Belgische hotels

01/12/2017

De Zweedse meubelketen Ikea gaat in 2019 hotels openen in Antwerpen en Gent. De hotelketen Moxy, die in samenwerking met Marriott is opgezet, is ook al te vinden in New York, Parijs, Tokio, Chicago en Londen.

Ikea wil investeren in meer stadswinkels

29/11/2017

Vanaf 2019 wil Ikea ook in stadscentra aanwezig zijn met kleinere winkels, die vooral mensen zonder auto moeten aantrekken. De Zweedse meubelgigant hoopt daarmee in te spelen op de snel oprukkende verstedelijking en digitalisering.

CASA rolt webshop verder uit

24/11/2017

Interieurwinkelketen CASA gaat verder met het uitrollen van zijn nieuwe webshops met ‘click & collect'. Eerder dit jaar werd het concept ingevoerd in België, Frankrijk en Luxemburg; nu is het de beurt aan Zwitserland, Spanje en Portugal.

Conforama lanceert nieuwe Maison Dépôt in Rijsel

23/11/2017

In de buurt van Rijsel stelt het Franse Conforama de jongste telg in de familie voor: Maison Dépôt. Met een scherp geprijsde mix van meubilair, decoratie en elektrotoestellen hoopt de nieuwe koopjesexpert ook Belgische dagjesmensen aan te trekken.

Nieuwe CEO Leen Bakker komt van bij Beter Bed

23/11/2017

Debbie Klein, tot nog toe algemeen directeur van Beter Bed Benelux, wordt op 1 februari de nieuwe CEO van Leen Bakker. Ze volgt er Rob van Noordt op, die sinds 2015 bij de retailer aan de slag was en eerder deze maand zijn vertrek aankondigde.

Back to top