Franke stapt in Duravit | RetailDetail

Franke stapt in Duravit

Franke stapt in Duravit

Het Zwitserse Franke heeft een belang van 25% genomen in het Duitse Duravit. De zet is van strategisch belang: beide bedrijven vullen mekaar goed aan.

Complementaire partners

Franke is wereldwijd actief in thuiskeukens en -badkamers, halfopen/open wasruimtes, professionele systeemgastronomie en de bereiding van koffie. Het productportfolio van Duravit omvat badkamersanitair, badmeubelen, douche- en badwanden, wellness-systemen en douche-wc’s en accessoires. De beide groepen hebben afspraken gemaakt om onder hun huidige merken in de toekomst samen innovatieve productseries voor badkamer en keuken te ontwikkelen. Voorts zijn er onder meer synergie-winsten te behalen op het vlak van showrooms en projecten.

 

De vorige minderheidsaandeelhouder van Duravit, Roca Corporaciòn, verkocht zijn participatie eind vorig jaar aan de meerderheidsaandeelhouders. Die transactie was een voorwaarde voor Franke om in te stappen. De Spanjaarden waren in 1999 aandeelhouder bij het Duitse bedrijf geworden na de overname van Laufen, dat aandeelhouder bij Duravit was. Aanvankelijk waren Duravit en Roca complementair, maar door de expansie van Roca kwam er een probleem van concurrentie.

 

Duravit bestaat al sinds 1817. De groep, die wereldwijd 11 productievestigingen heeft en 5.800 mensen tewerk stelt, realiseerde in 2015 een omzet van 432 miljoen euro. Franke, dat deel uitmaakt van de groep Artemis, heeft wereldwijd activiteiten in 39 landen. Met zowat 9.000 mensen op de loonlijst realiseerde het vorig jaar een omzet van zowat 2,1 miljard Zwitserse frank, omgerekend net geen twee miljard euro.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Flamant in handen van Besix

25/05/2018

Interieurspecialist Flamant, met vijf winkels in België en één in Parijs, wordt overgenomen door bouwgroep Besix. Voormalig Brantano-topman Kurt Moons wordt CEO en moet het bedrijf een doorstart bezorgen.

Sterke cijfers en nieuwe CEO voor Maisons du Monde

07/05/2018

Na een stevig eerste kwartaal zet meubel- en decoratieketen Maisons du Monde zijn groeiverhaal verder met een nieuwe CEO en de overname van de Amerikaanse sectorgenoot Modani.

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde