Franse keten 4Murs komt naar Vlaanderen

4Murs (FB)

De Franse woon- en decoratieketen 4Murs, die in Wallonië al 9 vestigingen heeft, komt naar Vlaanderen. Ze krijgt een plekje in het nieuwe Mechelse winkelpark Malinas, dat daarmee volledig verhuurd is.

 

Behangpapier

Het Franse bedrijf werd opgericht in 1969 als specialist in behangpapier. In 2015 besloot 4Murs om zichzelf opnieuw uit te vinden door zijn winkels te transformeren en zijn aanbod te diversifiëren. Het assortiment werd uitgebreid met meubelen, verlichting en allerlei decoratie- en lifestyleproducten van tientallen trendy merken. Van de 110 vestigingen zijn er intussen 44 omgevormd tot echte conceptstores, waarin klanten verschillende ‘woonuniversa’ kunnen ontdekken.

 

Naast de transformatie van de bestaande winkels werkt 4Murs ook aan de verdere expansie, zowel in eigen land als internationaal. In het in aanbouw zijnde winkelpark Malinas komt binnenkort een vestiging van de Franse keten, meteen de eerste in Vlaanderen. Beneden de taalgrens telt 4Murs al negen winkelpunten. Daarnaast lonkt het bedrijf ook naar Luxemburg en Zwitserland, meldt La Semaine.

 

Overigens zijn alle 20 handelszaken van Malinas nu verhuurd, schrijft Made in Mechelen. Naast de decoratieketen komen ook Overstock en X²O naar het nieuwe winkelpark, terwijl Eggo de plaats zal innemen van het failliete Mega World.