Franse keukenketen Schmidt wil via franchise snel groeien in België

Franse keukenketen Schmidt wil via franchise snel groeien in België

De Franse keukenspecialist Schmidt wil zijn aanwezigheid in ons land flink opvoeren: de groep heeft concrete plannen om jaarlijks vier nieuwe 'Schmidt Adviescentra' te openen. Om dat tempo aan te houden zoeken de Fransen franchisenemers.

Ruim 600 filialen wereldwijd

Schmidt, een groep met roots in de Elzas, telt nu al 18 verkooppunten in ons land: elf in Wallonië, eentje in Brussel en zes in Vlaanderen. "Ons doel is om jaarlijks vier nieuwe winkels te openen. Onze focus ligt momenteel vooral op de regio Vlaanderen. We zoeken mensen die de mogelijkheid hebben om te investeren en die gedreven willen beginnen aan een nieuw project", klinkt het bij de de groep die nu al 600 verkooppunten verspreid over 25 landen telt.

 

Schmidt, dat zich richt op "betaalbare hoogwaardige inbouwkeukens", maakt deel uit van de Société Alsacienne de Meubles (SALM) en heeft in Cuisinella nog een zusje dat eerder mikt op de instapmarkt voor jongeren. Voor Schmidt, met vier productiesites in Frankrijk en Duitsland de vijfde grootste keukengroep in Europa, werken zo'n 1.400 mensen. Het familiebedrijf werd in 1959 opgericht in de Elzas door Hubert Schmidt en is nog altijd in handen van de kleinkinderen van de stichter.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Opnieuw recordcijfers voor JYSK

01/12/2017

Het Deense JYSK heeft in het boekjaar 2016-2017 opnieuw recordcijfers opgetekend, met een omzet van 3,36 miljard euro. Wereldwijd beschikt de woonketen inmiddels over meer dan 2.500 filialen.

Ikea opent in 2019 twee Belgische hotels

01/12/2017

De Zweedse meubelketen Ikea gaat in 2019 hotels openen in Antwerpen en Gent. De hotelketen Moxy, die in samenwerking met Marriott is opgezet, is ook al te vinden in New York, Parijs, Tokio, Chicago en Londen.

Ikea wil investeren in meer stadswinkels

29/11/2017

Vanaf 2019 wil Ikea ook in stadscentra aanwezig zijn met kleinere winkels, die vooral mensen zonder auto moeten aantrekken. De Zweedse meubelgigant hoopt daarmee in te spelen op de snel oprukkende verstedelijking en digitalisering.

CASA rolt webshop verder uit

24/11/2017

Interieurwinkelketen CASA gaat verder met het uitrollen van zijn nieuwe webshops met ‘click & collect'. Eerder dit jaar werd het concept ingevoerd in België, Frankrijk en Luxemburg; nu is het de beurt aan Zwitserland, Spanje en Portugal.

Conforama lanceert nieuwe Maison Dépôt in Rijsel

23/11/2017

In de buurt van Rijsel stelt het Franse Conforama de jongste telg in de familie voor: Maison Dépôt. Met een scherp geprijsde mix van meubilair, decoratie en elektrotoestellen hoopt de nieuwe koopjesexpert ook Belgische dagjesmensen aan te trekken.

Nieuwe CEO Leen Bakker komt van bij Beter Bed

23/11/2017

Debbie Klein, tot nog toe algemeen directeur van Beter Bed Benelux, wordt op 1 februari de nieuwe CEO van Leen Bakker. Ze volgt er Rob van Noordt op, die sinds 2015 bij de retailer aan de slag was en eerder deze maand zijn vertrek aankondigde.

Back to top