Franse keukenketen Schmidt wil via franchise snel groeien in België | RetailDetail

Franse keukenketen Schmidt wil via franchise snel groeien in België

Franse keukenketen Schmidt wil via franchise snel groeien in België

De Franse keukenspecialist Schmidt wil zijn aanwezigheid in ons land flink opvoeren: de groep heeft concrete plannen om jaarlijks vier nieuwe 'Schmidt Adviescentra' te openen. Om dat tempo aan te houden zoeken de Fransen franchisenemers.

Ruim 600 filialen wereldwijd

Schmidt, een groep met roots in de Elzas, telt nu al 18 verkooppunten in ons land: elf in Wallonië, eentje in Brussel en zes in Vlaanderen. "Ons doel is om jaarlijks vier nieuwe winkels te openen. Onze focus ligt momenteel vooral op de regio Vlaanderen. We zoeken mensen die de mogelijkheid hebben om te investeren en die gedreven willen beginnen aan een nieuw project", klinkt het bij de de groep die nu al 600 verkooppunten verspreid over 25 landen telt.

 

Schmidt, dat zich richt op "betaalbare hoogwaardige inbouwkeukens", maakt deel uit van de Société Alsacienne de Meubles (SALM) en heeft in Cuisinella nog een zusje dat eerder mikt op de instapmarkt voor jongeren. Voor Schmidt, met vier productiesites in Frankrijk en Duitsland de vijfde grootste keukengroep in Europa, werken zo'n 1.400 mensen. Het familiebedrijf werd in 1959 opgericht in de Elzas door Hubert Schmidt en is nog altijd in handen van de kleinkinderen van de stichter.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Sterke cijfers en nieuwe CEO voor Maisons du Monde

07/05/2018

Na een stevig eerste kwartaal zet meubel- en decoratieketen Maisons du Monde zijn groeiverhaal verder met een nieuwe CEO en de overname van de Amerikaanse sectorgenoot Modani.

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.