Franse keukenketen Schmidt wil via franchise snel groeien in België | RetailDetail

Franse keukenketen Schmidt wil via franchise snel groeien in België

Franse keukenketen Schmidt wil via franchise snel groeien in België

De Franse keukenspecialist Schmidt wil zijn aanwezigheid in ons land flink opvoeren: de groep heeft concrete plannen om jaarlijks vier nieuwe 'Schmidt Adviescentra' te openen. Om dat tempo aan te houden zoeken de Fransen franchisenemers.

Ruim 600 filialen wereldwijd

Schmidt, een groep met roots in de Elzas, telt nu al 18 verkooppunten in ons land: elf in Wallonië, eentje in Brussel en zes in Vlaanderen. "Ons doel is om jaarlijks vier nieuwe winkels te openen. Onze focus ligt momenteel vooral op de regio Vlaanderen. We zoeken mensen die de mogelijkheid hebben om te investeren en die gedreven willen beginnen aan een nieuw project", klinkt het bij de de groep die nu al 600 verkooppunten verspreid over 25 landen telt.

 

Schmidt, dat zich richt op "betaalbare hoogwaardige inbouwkeukens", maakt deel uit van de Société Alsacienne de Meubles (SALM) en heeft in Cuisinella nog een zusje dat eerder mikt op de instapmarkt voor jongeren. Voor Schmidt, met vier productiesites in Frankrijk en Duitsland de vijfde grootste keukengroep in Europa, werken zo'n 1.400 mensen. Het familiebedrijf werd in 1959 opgericht in de Elzas door Hubert Schmidt en is nog altijd in handen van de kleinkinderen van de stichter.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Wissel aan de top bij Blokker Holding

22/02/2018

Abel Slippens is op 6 februari teruggetreden als voorzitter en lid van de raad van commissarissen van Blokker Holding. Hij is opgevolgd door Michiel Witteveen, die flink wat retailervaring meebrengt.

Ikea denkt ook aan veganistische klanten

19/02/2018

Het Zweedse Ikea gaat nu ook veganistische producten maken: de primeur is voor de Veggie Dog, een veganistische versie van de hotdog. Het is wel nog wachten tot de zomer voor de hotdog ook hier te koop zal zijn.

Ikea levert vanaf vandaag aan huis

08/02/2018

Vanaf vandaag levert Ikea ook in België online bestellingen thuis af. Ikea België volgt zo het voorbeeld van onder andere Duitsland. De webshop levert 120 nieuwe banen op, en dat aantal moet binnenkort nog fors groeien.

Auping misleidde consument rond diervriendelijke dons

07/02/2018

Volgens de Nederlandse Reclame Code Commissie heeft beddenfabrikant Auping een misleidend beeld gecreëerd rond de diervriendelijkheid van de gebruikte dons. Dierenrechtenorganisatie Animal Rights, die het probleem aankaartte, reageert tevreden.

Ikea schrapt West-Vlaamse vestigingen van de planning

06/02/2018

De Zweedse woonketen Ikea heeft besloten om alle plannen voor een nieuwe vestiging in West-Vlaanderen de vuilnisbak in te kieperen. Normaal kwam er een woonwinkel in Wevelgem en er werd ook gesproken over Kortrijk.

Oh'Green steekt taalgrens over en opent in Aarschot

02/02/2018

Een jaar na de fusie met de tuincentra van Hubo opent de Waalse tuinketen Oh'Green voor het eerst een vestiging ten Noorden van de taalgrens. De winkel in Aarschot vervangt de huidige Intratuin.

Back to top