Franse keukenketen Schmidt wil via franchise snel groeien in België

Franse keukenketen Schmidt wil via franchise snel groeien in België

De Franse keukenspecialist Schmidt wil zijn aanwezigheid in ons land flink opvoeren: de groep heeft concrete plannen om jaarlijks vier nieuwe 'Schmidt Adviescentra' te openen. Om dat tempo aan te houden zoeken de Fransen franchisenemers.

Ruim 600 filialen wereldwijd

Schmidt, een groep met roots in de Elzas, telt nu al 18 verkooppunten in ons land: elf in Wallonië, eentje in Brussel en zes in Vlaanderen. "Ons doel is om jaarlijks vier nieuwe winkels te openen. Onze focus ligt momenteel vooral op de regio Vlaanderen. We zoeken mensen die de mogelijkheid hebben om te investeren en die gedreven willen beginnen aan een nieuw project", klinkt het bij de de groep die nu al 600 verkooppunten verspreid over 25 landen telt.

 

Schmidt, dat zich richt op "betaalbare hoogwaardige inbouwkeukens", maakt deel uit van de Société Alsacienne de Meubles (SALM) en heeft in Cuisinella nog een zusje dat eerder mikt op de instapmarkt voor jongeren. Voor Schmidt, met vier productiesites in Frankrijk en Duitsland de vijfde grootste keukengroep in Europa, werken zo'n 1.400 mensen. Het familiebedrijf werd in 1959 opgericht in de Elzas door Hubert Schmidt en is nog altijd in handen van de kleinkinderen van de stichter.

Tags: