Fusie Lediscount en Eurobazar creëert 'Waalse Action'

Fusie Lediscount en Eurobazar creëert 'Waalse Action'

De Oost-Vlaamse zakenman Stephan Lesage fuseert zijn twee winkelketens Lediscount en Eurobazar tot Extra. Onder die eengemaakte vlag wil hij de 24 vestigingen laten uitgroeien tot het Waalse antwoord op de Nederlandse non-fooddiscounter Action.

7 nieuwe vestigingen in 2016

De nieuwe keten zal vooral overstocks van onderhoudsproducten en cosmetica verkopen tegen sterk verlaagde prijzen, aangevuld met seizoensartikelen, decoratie en keuken- en badkamerspullen. Beide discountketens waren vorig jaar samen goed voor een omzet van om en bij de 40 miljoen euro.

 

Oprichter Lesage, die overigens zijn eerste retailstappen zette bij de gewezen GIB-supermarktdochter Unic, besloot beide winkelketens te fuseren gezien hun lage naambekendheid en vooral de grote gelijkenis van hun assortiment, zo vertelt hij in zakenkrant L'Echo. De hele operatie en de bijbehorende imagocampagne zullen zo'n 10 miljoen euro kosten.

 

Extra start met 24 vestigingen van gemiddeld 1.500 m², maar Lesage koestert de ambitie om in 2016 zeven nieuwe winkels te openen, telkens in de rand van Waalse steden. Plannen om naar Vlaanderen te komen heeft hij naar eigen zeggen niet, want "de smaken van de consumenten verschillen te sterk. We zouden opnieuw van nul moeten beginnen, terwijl er in Wallonië nog potentieel is. Het is niet de bedoeling dat het bij die zeven nieuwe openingen blijft."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Casa keert terug naar Mortsel

22/01/2018

Winkelketen Casa opent eind deze maand een nieuwe vestiging in Mortsel, bij Antwerpen. Daar had ze eerder al een winkel, maar die verdween een tijdje geleden. Nu neemt de keten haar intrede in het oude pand van Blokker.

Ikea opent pop-up in Brusselse Dansaertstraat

12/01/2018

Woonwinkel Ikea heeft in het centrum van Brussel een pop-up geopend, waar klanten een aantal stukken uit de Delaktig-collectie kunnen bewonderen. In de winkel zelf kan wel niets gekocht worden.

Colora opent 60ste verfwinkel in Bree

10/01/2018

Zaterdag opent in Bree de zestigste winkel van Colora, de winkelketen van de Belgische verfproducent BOSS paints. Uitbater Kris Peter Follon was voorheen coach voor meer dan dertig filialen van de keten.

Bescheiden winst voor Mandemakers

04/01/2018

Mandemakers, de onbetwiste keukenkoning van Nederland, rapporteert na jaren van verlies eindelijk winst. In boekjaar 2016 haalde de groep een winst van ruim drie miljoen euro, op de cijfers voor 2017 is het nog even wachten.

Ikea toch niet naar Noorderlaan in Antwerpen

20/12/2017

Ikea heeft besloten om toch geen nieuwe vestiging te bouwen op de Havana-site aan de Noorderlaan in Antwerpen. De Zweedse woonketen wijst daarvoor naar de opmars van e-commerce, waardoor de winkel niet rendabel zou zijn.

Ook Ikea krijgt Europese belastinginspectie over de vloer

18/12/2017

De Europese Commissie heeft een officieel onderzoek geopend naar de belastingconstructies van de Zweedse woonketen Ikea. Die heeft een hoofdzetel in Nederland, maar laat de winsten ook circuleren naar Liechtenstein en Luxemburg.

Back to top