Fusie Lediscount en Eurobazar creëert 'Waalse Action' | RetailDetail

Fusie Lediscount en Eurobazar creëert 'Waalse Action'

Fusie Lediscount en Eurobazar creëert 'Waalse Action'

De Oost-Vlaamse zakenman Stephan Lesage fuseert zijn twee winkelketens Lediscount en Eurobazar tot Extra. Onder die eengemaakte vlag wil hij de 24 vestigingen laten uitgroeien tot het Waalse antwoord op de Nederlandse non-fooddiscounter Action.

7 nieuwe vestigingen in 2016

De nieuwe keten zal vooral overstocks van onderhoudsproducten en cosmetica verkopen tegen sterk verlaagde prijzen, aangevuld met seizoensartikelen, decoratie en keuken- en badkamerspullen. Beide discountketens waren vorig jaar samen goed voor een omzet van om en bij de 40 miljoen euro.

 

Oprichter Lesage, die overigens zijn eerste retailstappen zette bij de gewezen GIB-supermarktdochter Unic, besloot beide winkelketens te fuseren gezien hun lage naambekendheid en vooral de grote gelijkenis van hun assortiment, zo vertelt hij in zakenkrant L'Echo. De hele operatie en de bijbehorende imagocampagne zullen zo'n 10 miljoen euro kosten.

 

Extra start met 24 vestigingen van gemiddeld 1.500 m², maar Lesage koestert de ambitie om in 2016 zeven nieuwe winkels te openen, telkens in de rand van Waalse steden. Plannen om naar Vlaanderen te komen heeft hij naar eigen zeggen niet, want "de smaken van de consumenten verschillen te sterk. We zouden opnieuw van nul moeten beginnen, terwijl er in Wallonië nog potentieel is. Het is niet de bedoeling dat het bij die zeven nieuwe openingen blijft."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Flamant in handen van Besix

25/05/2018

Interieurspecialist Flamant, met vijf winkels in België en één in Parijs, wordt overgenomen door bouwgroep Besix. Voormalig Brantano-topman Kurt Moons wordt CEO en moet het bedrijf een doorstart bezorgen.

Sterke cijfers en nieuwe CEO voor Maisons du Monde

07/05/2018

Na een stevig eerste kwartaal zet meubel- en decoratieketen Maisons du Monde zijn groeiverhaal verder met een nieuwe CEO en de overname van de Amerikaanse sectorgenoot Modani.

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde