Fusie Lediscount en Eurobazar creëert 'Waalse Action' | RetailDetail

Fusie Lediscount en Eurobazar creëert 'Waalse Action'

Fusie Lediscount en Eurobazar creëert 'Waalse Action'

De Oost-Vlaamse zakenman Stephan Lesage fuseert zijn twee winkelketens Lediscount en Eurobazar tot Extra. Onder die eengemaakte vlag wil hij de 24 vestigingen laten uitgroeien tot het Waalse antwoord op de Nederlandse non-fooddiscounter Action.

7 nieuwe vestigingen in 2016

De nieuwe keten zal vooral overstocks van onderhoudsproducten en cosmetica verkopen tegen sterk verlaagde prijzen, aangevuld met seizoensartikelen, decoratie en keuken- en badkamerspullen. Beide discountketens waren vorig jaar samen goed voor een omzet van om en bij de 40 miljoen euro.

 

Oprichter Lesage, die overigens zijn eerste retailstappen zette bij de gewezen GIB-supermarktdochter Unic, besloot beide winkelketens te fuseren gezien hun lage naambekendheid en vooral de grote gelijkenis van hun assortiment, zo vertelt hij in zakenkrant L'Echo. De hele operatie en de bijbehorende imagocampagne zullen zo'n 10 miljoen euro kosten.

 

Extra start met 24 vestigingen van gemiddeld 1.500 m², maar Lesage koestert de ambitie om in 2016 zeven nieuwe winkels te openen, telkens in de rand van Waalse steden. Plannen om naar Vlaanderen te komen heeft hij naar eigen zeggen niet, want "de smaken van de consumenten verschillen te sterk. We zouden opnieuw van nul moeten beginnen, terwijl er in Wallonië nog potentieel is. Het is niet de bedoeling dat het bij die zeven nieuwe openingen blijft."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Made.com haalt 45 miljoen euro op

19/03/2018

Online meubelshop Made.com heeft in een nieuwe investeringsronde 45 miljoen euro opgehaald. Dat geld wordt gebruikt om verdere expansie in Europa te financieren. 

Oh'Green opent eerste tuinwinkel in Aarschot

13/03/2018

De Garden Center Holding, ontstaan uit de fusie van het Waalse Oh!Green, vier winkels van Walter Van Gastel en drie Intratuin-winkels, opent morgen de allereerste Oh'Green-tuinwinkel in Aarschot.

Ikea gaat “miljarden investeren” om Amazon & Co voor te blijven

08/03/2018

Ikea gaat de komende jaren miljarden investeren om “dichter bij de klant te komen” en pure players als Amazon voor te blijven. Dat zegt de kersverse financieel directeur van Ikea Group, Juvencio Maeztu.

Maisons du Monde doorbreekt het miljard en gaat voor het VK

07/03/2018

Maisons du Monde heeft in 2017 de grens van het miljard euro omzet doorbroken. De Franse woonketen blijft stevig groeien, nu ook in het Verenigd Koninkrijk, maar toch stelt het de verwachtingen voor 2018 naar beneden toe bij.

Ikea toont winkel van de toekomst

06/03/2018

Op het Mobile World Congress heeft Ikea in samenwerking met Accenture zijn winkelconcept van de toekomst gepresenteerd. Opvallend: het is een kleine binnenstadwinkel, met - uiteraard - veel technologie.

Meubelen Gaverzicht breidt uit naar Moeskroen

27/02/2018

Meubelen Gaverzicht opent op 1 maart een nieuwe vestiging in Moeskroen. Daar is al meer dan vijftien jaar een winkel te vinden van BE-Okay, het jongerenconcept van Meubelen Gaverzicht, en die krijgt nu gezelschap van de 'grote' formule.

Back to top