GC-Gruppe neemt badkamerspecialist Facq over

Facq (Facebook)

Het Belgische familiebedrijf Facq, specialist in badkamers en verwarming, wordt overgenomen door GC-Gruppe, een Duitse sectorgenoot. De familie Facq blijft wel minderheidsaandeelhouder.

 

Consolidatiebeweging

Facq richt zich met zijn sanitair- en verwarmingswinkels op zelfstandigen. De keten was tot op heden 100% eigendom van de gelijknamige familie. In 2019 realiseerde het bedrijf een omzet van ruim 300 miljoen euro, weet De Tijd. De keten telt 44 zogenaamde sanicenters, 15 showrooms en drie distributiecentra. Er werken ongeveer 900 mensen.

 

GC Gruppe heeft nu een meerderheidsbelang in de Belgische badkamerspecialist verworven. Noch over de precieze omvang van die participatie noch over de overnameprijs zijn verder details bekendgemaakt.

 

“Er is een consolidatie aan de gang in onze markt, zowel bij concurrenten als bij leveranciers. Dit partnerschap was belangrijk om sterker te staan, zodat we onze professionele klanten meer diensten en producten kunnen aanbieden”, licht marketingverantwoordelijke Pascale Curias de overname toe.

 

Marktleider in Europa

GC Gruppe werd 100 jaar geleden in Bremen opgericht door August Cordes und Alfred Graefe. Het concern omvat meer dan 100 groothandels, verspreid over 16 Europese landen. Het is daarmee de grootste verdeler voor zelfstandigen van sanitair, verwarming, airconditioning en ventilatie in Europa. Alles samen werken er bijna 24.000 mensen.