Geen kerstbomen bij Ikea

Shutterstock.com

Ikea zal dit jaar geen kerstbomen verkopen. Door de coronamaatregelen zullen de winkels nog een hele poos gesloten blijven.

 

"Gebeurtenis op zich"

De kerstbomen van Ikea waren erg populair en daar was de lage prijs niet vreemd aan. De winkelketen verkocht de bomen voor 19,99 euro per stuk en gaf er een aankoopbon van 15 euro bovenop. Voor vele mensen was het uitkiezen van een kerstboom bij Ikea tijdens de eindejaarsinkopen dan ook een echte traditie, schrijft Het Nieuwsblad. Alleen in België verkocht de Zweedse meubelketen vorig jaar meer dan 54.000 kerstbomen in de periode van 22 november tot 22 december.

 

Dit jaar is echter niets nog hetzelfde. De filialen van de meubelgigant zijn door de coronacrisis alweer twee weken gesloten en dat zal nog zeker tot half december zo blijven. “Er is dan ook beslist om dit jaar geen kerstboomverkoop te organiseren bij Ikea België”, vertelt woordvoerster Jelena Janssens. “Omdat de zoektocht naar de perfecte kerstboom een gebeurtenis op zich is. En die kunnen we nu door de sluiting van de fysieke winkels en de overig geldende veiligheidsmaatregelen helaas niet aanbieden.”

 

Tags: