Hästens Store heeft nieuwe vestiging in Haarlem | RetailDetail

Hästens Store heeft nieuwe vestiging in Haarlem

Hästens Store heeft nieuwe vestiging in Haarlem

Beddenwinkelketen Hästens Store heeft in Haarlem haar veertiende vestiging in Nederland geopend. De Zweedse keten heeft nu wereldwijd meer dan 250 winkels in veertig landen.

Eerste vrouwelijke winkeleigenaar in Nederland

De nieuwe winkel wordt uitgebaat door Brigitte van der Leelie, samen met haar man en zoon. Ze is zo meteen ook de enige vrouwelijke eigenaar van een Hästens Store in Nederland. “Al tien jaar ben ik zelf trotse bezitter van een Hästens-bed”, reageert Van der Leelie. “Ik vond gewoon dat er in Haarlem een Hästens Store moest komen.”

 

Hästens maakt al sinds 1852 bedden, die allemaal op ambachtelijke wijze met de hand worden gemaakt. Daarbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals katoen, wol, vlas en paardenhaar. Het merk is vooral bekend vanwege de blauw-witte ruit, die in 1978 werd geïntroduceerd en die samen met het paard het handelsmerk van Hästens is geworden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Sterke cijfers en nieuwe CEO voor Maisons du Monde

07/05/2018

Na een stevig eerste kwartaal zet meubel- en decoratieketen Maisons du Monde zijn groeiverhaal verder met een nieuwe CEO en de overname van de Amerikaanse sectorgenoot Modani.

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.