Hema-eigenaar zet leningen om in aandelen

Hema-eigenaar zet leningen om in aandelen
Shutterstock.com

Ramphastos Investments, de investeringsmaatschappij van Marcel Boekhoorn en eigenaar van Hema, heeft de schulden van het woonwarenhuis (meer dan honderd miljoen euro) omgezet in aandelen. 

 

Markt geruststellen

“Deze eerder aangekondigde conversie past in een langetermijnstrategie die er onder meer op is gericht de schulden van de Hema substantieel terug te dringen en te investeren in de verdere ontwikkeling van het bedrijf”, tekende FashionUnited op.

 

In totaal gaat het om een bedrag van 103 miljoen euro. “Deze ingreep is vooral een signaal aan de markt dat de nieuwe eigenaar geen andere belangen heeft dan Hema te laten groeien”, zegt Corné Melissen, partner bij Ramphastos Investments. Boekhoorn kan de leningen door deze conversie later niet meer opeisen of doorverkopen.

 

Schulden

De leningen zijn een overblijfsel van de overname van Hema door Ramphastos Investments eind vorig jaar. Boekhoorns maatschappij nam toen niet alleen de activa, maar ook de enorme schuldenberg van circa 750 miljoen euro van Hema over.

 

Om die schulden te kunnen aflossen wil Boekhoorn onder meer de Hema-bakkerijen verkopen. Het bedrijf gaat ook zijn artikelen verkopen via andere winkelketens en in het buitenland moet de groei versneld worden door samen te werken met masterfranchise-partners.

Tags: