Hogere omzet, maar lagere winst voor Jysk

Hogere omzet, maar lagere winst voor Jysk
Jysk

De Scandinavische woonwinkelketen Jysk zet zijn expansie verder en bereikte vorig boekjaar een nieuwe recordomzet. De winst lag echter lager dan een jaar geleden.

 

Expansie

De groep die bestaat uit Jysk Nordic, Jysk Franchise en Dänisches Bettenlager realiseerde in het gebroken boekjaar een totale omzet van 3,79 miljard euro, een stijging met 6,3%. Netto kwamen er 175 winkels bij, met onder meer een eerste vestiging in Ierland. In totaal telt de keten nu 2843 filialen, waarvan er 198 in handen zijn van franchisenemers.

 

Het bedrijfsresultaat zakte het voorbije boekjaar 7,7% naar 436 miljoen euro. De woonwinkelketen verwijst in dit verband naar de stijgende loonkosten in Centraal- en Oost-Europa en de hogere distributiekosten, zowel naar de winkels als naar de eindconsument. Het bedrijf deed ook aanzienlijke investeringen in IT-infrastructuur en e-commerce en bouwde een nieuw distributiecentrum in Bulgarije.

 

Fusie

Zoals topman Jan Bøgh al aankondigde bij de publicatie van de gedeeltelijke jaarcijfers in september, zal het komende boekjaar voor een groot stuk in het teken staan van de fusie tussen de bedrijfsonderdelen Jysk Nordic en Dänisches Bettenlager, de zustermaatschappij die vestigingen heeft in Oostenrijk en Duitsland. Sinds 1 september zijn beide eenheden samengevoegd onder de oorspronkelijke naam.

 

Meer weten over de groeistrategie van Jysk? Hun directeur voor Nederland & België, Frank Christant, spreekt op de RetailDetail Night. De feestelijke afsluiting van het retailjaar vindt plaats op donderdag 28 november in San Marco Village in Schelle. ’s Middags zijn er thematische seminars, ’s avonds volgt een plenaire sessie met het retailjaaroverzicht door professor Gino Van Ossel, de uitreiking van de RetailDetail Awards en een 'keynote' door Jef Colruyt. Daarna is er gelegenheid tot uitgebreid netwerken met heerlijke hapjes en drankjes. Via deze link vind je meer informatie over het evenement en kan je tickets bestellen.