Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

 

Ook fysieke winkels

Home24 verkoopt op zijn website goedkope designmeubels, tuinmeubilair, accessoires en lampen. De webshop is al actief in België, Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. De retailer heeft fysieke winkels in Berlijn, München en Wenen en wil ook elders showrooms openen.

 

Bij het beursdebuut afgelopen vrijdag behaalde het bedrijf meteen een marktkapitalisatie van 782 miljoen euro. Het was voor Rocket Internet tot nu toe de meest succesvolle beursgang, gebaseerd op de prestaties tijdens de eerste dag. Home24 wil met het extra kapitaal middelen vrijmaken om meer klanten te overtuigen in bestaande markten en om zijn gerichte marktaanpak uit te rollen naar meer landen, verklaarde mede-CEO Marc Appelhoff. Ook investeert Home24 in virtuelerealiteitstechnologie om de aankoopervaring te verbeteren. Het bedrijf behaalde vorig jaar een omzet van 276 miljoen euro en verwacht binnen 18 maanden break-even te draaien.