Hudson’s Bay sluit Home Outfitters en zet mes in Saks Off Fifth

Hudson’s Bay sluit Home Outfitters
Shutterstock.com

Hudson’s Bay Company blijft activiteiten afstoten: het bedrijf heeft aangekondigd dat het alle vestigingen van woonwinkelketen Home Outfitters zal sluiten. Ook een andere winkelketen, Saks Off 5th, wordt grondig doorgelicht. Wellicht gaan hierbij twintig vestigingen verloren.

 

Home Outfitters is een woonwinkelketen die in 1999 in Canada werd opgericht. De afgelopen jaren werden reeds verschillende vestigingen gesloten, en tegen eind dit jaar zullen ook alle 37 overgebleven filialen gesloten worden.

 

HBC kondigt ook een rationalisering aan van het winkelnetwerk van Saks Off 5th, een keten die 133 vestigingen telt in de Verenigde Staten en Canada. Verwacht wordt dat er een twintigtal de deuren zullen moeten sluiten.

 

De herstructurering van HBC gaat dus onverminderd door: “Door onze winkelportefeuille verder te stroomlijnen, kunnen we nog sterker focussen op onze activiteiten met de grootste groeimogelijkheden," zei CEO Helena Foulkes. Eerder sloot HBC al de Lord & Taylor winkels en werden de Duitse en Belgische warenhuizen ondergebracht in een fusie met Signa Holding.