Huizensite Funda gaat huizen virtueel inrichten | RetailDetail

Huizensite Funda gaat huizen virtueel inrichten

Huizensite Funda gaat huizen virtueel inrichten

Huizensite Funda wil samenwerken met interieurwinkels om klanten hun potentiële nieuwe woning al op voorhand virtueel te laten inrichten. Klanten kunnen nu ook al een virtuele rondleiding krijgen in sommige huizen.

Waarde schatten

In de toekomst wil Funda bezoekers ook helpen met het bepalen van de waarde van hun huis, nog voor ze naar de makelaar stappen. Funda wil bovendien voorspellen hoe lang het zal duren voor een huis verkocht geraakt. Daarvoor zal het gebruik maken van de data die het heeft verzameld op zijn website. De app en website van Funda worden samen 35 miljoen keer per maand bezocht.

 

Het is CEO Marc Duijndam die de nieuwe services uit de doeken deed tijdens een interview op RTL Z. Hij gelooft dat het nieuwe systeem drempelverlagend zal zijn, zodat de klant sneller naar de makelaar stapt.

 

Makelaars zijn echter bang dat klanten te veel zullen afgaan op de taxatie van Funda, die mogelijk niet overeenstemt met de werkelijkheid. Volgens hen is de schatting van Funda te breed en is het niet mogelijk om op die basis een correcte prijs te bepalen. “Dan verlaag je je echt tot een tweedehands autoverkoper", zegt makelaar Frits Markus van Markant NVM-Makelaars in Barendrecht aan RTL Z.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.

Jysk opent vijf winkels op één dag

01/06/2018

De Scandinavische interieurketen Jysk heeft op 31 mei vijf verschillende winkels geopend in vijf verschillende landen. Hongarije, Oekraïne, Roemenië, Slovakije en Zweden kregen allemaal op dezelfde dag een nieuw woonwarenhuis.

Casa opent eerste Nederlandse winkel

01/06/2018

Nederland maakt kennis met een nieuwe interieurwinkelketen: Casa opent op vrijdag 1 juni de deuren in de Utrechtse binnenstad en introduceert ook zijn webshop. De lancering betekent het startschot van een grote ombouwoperatie.

Blokker België heeft een nieuwe directeur

31/05/2018

Rob Schuyt is per 1 mei in dienst getreden als algemeen directeur van Blokker in België. Hij neemt hiermee de functie over van Bernd Bosch, met wie het contract is beëindigd.