Huizensite Funda gaat huizen virtueel inrichten

Huizensite Funda gaat huizen virtueel inrichten

Huizensite Funda wil samenwerken met interieurwinkels om klanten hun potentiële nieuwe woning al op voorhand virtueel te laten inrichten. Klanten kunnen nu ook al een virtuele rondleiding krijgen in sommige huizen.

Waarde schatten

In de toekomst wil Funda bezoekers ook helpen met het bepalen van de waarde van hun huis, nog voor ze naar de makelaar stappen. Funda wil bovendien voorspellen hoe lang het zal duren voor een huis verkocht geraakt. Daarvoor zal het gebruik maken van de data die het heeft verzameld op zijn website. De app en website van Funda worden samen 35 miljoen keer per maand bezocht.

 

Het is CEO Marc Duijndam die de nieuwe services uit de doeken deed tijdens een interview op RTL Z. Hij gelooft dat het nieuwe systeem drempelverlagend zal zijn, zodat de klant sneller naar de makelaar stapt.

 

Makelaars zijn echter bang dat klanten te veel zullen afgaan op de taxatie van Funda, die mogelijk niet overeenstemt met de werkelijkheid. Volgens hen is de schatting van Funda te breed en is het niet mogelijk om op die basis een correcte prijs te bepalen. “Dan verlaag je je echt tot een tweedehands autoverkoper", zegt makelaar Frits Markus van Markant NVM-Makelaars in Barendrecht aan RTL Z.