Huizensite Funda gaat huizen virtueel inrichten

Huizensite Funda gaat huizen virtueel inrichten

Huizensite Funda wil samenwerken met interieurwinkels om klanten hun potentiële nieuwe woning al op voorhand virtueel te laten inrichten. Klanten kunnen nu ook al een virtuele rondleiding krijgen in sommige huizen.

Waarde schatten

In de toekomst wil Funda bezoekers ook helpen met het bepalen van de waarde van hun huis, nog voor ze naar de makelaar stappen. Funda wil bovendien voorspellen hoe lang het zal duren voor een huis verkocht geraakt. Daarvoor zal het gebruik maken van de data die het heeft verzameld op zijn website. De app en website van Funda worden samen 35 miljoen keer per maand bezocht.

 

Het is CEO Marc Duijndam die de nieuwe services uit de doeken deed tijdens een interview op RTL Z. Hij gelooft dat het nieuwe systeem drempelverlagend zal zijn, zodat de klant sneller naar de makelaar stapt.

 

Makelaars zijn echter bang dat klanten te veel zullen afgaan op de taxatie van Funda, die mogelijk niet overeenstemt met de werkelijkheid. Volgens hen is de schatting van Funda te breed en is het niet mogelijk om op die basis een correcte prijs te bepalen. “Dan verlaag je je echt tot een tweedehands autoverkoper", zegt makelaar Frits Markus van Markant NVM-Makelaars in Barendrecht aan RTL Z.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Met nieuwe locatie in Antwerpen wil fonQ België veroveren

14/11/2017

Webwarenhuis fonQ heeft grote plannen voor de Belgische markt: met een vestiging in Antwerpen en de bouw van een nieuw distributiecentrum in Utrecht hoopt het Nederlandse onlinewarenhuis in België een grotere marktpositie te veroveren.

West-Vlaams Floralux opent nu ook in Limburg

14/11/2017

In het Limburgse Ham gaan twee familiebedrijven samenwerken om van het huidige tuincentrum een enorm nieuw winkelcomplex te maken. Het West-Vlaamse Floralux pompt twaalf miljoen euro in het project en creëert zo dertig nieuwe jobs.

Amazon komt nu ook met eigen meubels

08/11/2017

Amazon heeft nog maar eens een aantal eigen merken op de markt gebracht. Zo stapt de e-commercereus voor het eerst ook zelf in sportkleding en meubels.

Beter Bed Holding groeit verder, behalve in Duitsland

03/11/2017

De omzet van de Beter Bed Holding is in het derde kwartaal met 3,3% gegroeid. De beddenverkoper presteerde goed in alle markten, behalve in Duitsland waar het kampt met de gevolgen van een gifprobleem.

Algemeen directeur Leen Bakker stapt op

02/11/2017

Rob van den Noort vertrekt binnenkort als algemeen directeur bij Leen Bakker. Hij was nog maar sinds 2015 aan de slag in die functie, maar zegt dat zijn werk er opzit. Een opvolger is er momenteel nog niet.

Ikea België start met verkoop zonnepanelen

12/10/2017

Woonwarenhuisketen Ikea verkoopt voortaan ook zonnepanelen. Die zouden zo’n 6 tot 10% goedkoper zijn dan bij de gevestigde spelers op de markt. Anders dan de meubels is er van zelf monteren echter geen sprake: daarvoor werkt Ikea samen met het Britse Solarcentury.

Back to top