Huizensite Funda gaat huizen virtueel inrichten

Huizensite Funda gaat huizen virtueel inrichten

Huizensite Funda wil samenwerken met interieurwinkels om klanten hun potentiële nieuwe woning al op voorhand virtueel te laten inrichten. Klanten kunnen nu ook al een virtuele rondleiding krijgen in sommige huizen.

Waarde schatten

In de toekomst wil Funda bezoekers ook helpen met het bepalen van de waarde van hun huis, nog voor ze naar de makelaar stappen. Funda wil bovendien voorspellen hoe lang het zal duren voor een huis verkocht geraakt. Daarvoor zal het gebruik maken van de data die het heeft verzameld op zijn website. De app en website van Funda worden samen 35 miljoen keer per maand bezocht.

 

Het is CEO Marc Duijndam die de nieuwe services uit de doeken deed tijdens een interview op RTL Z. Hij gelooft dat het nieuwe systeem drempelverlagend zal zijn, zodat de klant sneller naar de makelaar stapt.

 

Makelaars zijn echter bang dat klanten te veel zullen afgaan op de taxatie van Funda, die mogelijk niet overeenstemt met de werkelijkheid. Volgens hen is de schatting van Funda te breed en is het niet mogelijk om op die basis een correcte prijs te bepalen. “Dan verlaag je je echt tot een tweedehands autoverkoper", zegt makelaar Frits Markus van Markant NVM-Makelaars in Barendrecht aan RTL Z.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ikea opent pop-up in Brusselse Dansaertstraat

12/01/2018

Woonwinkel Ikea heeft in het centrum van Brussel een pop-up geopend, waar klanten een aantal stukken uit de Delaktig-collectie kunnen bewonderen. In de winkel zelf kan wel niets gekocht worden.

Colora opent 60ste verfwinkel in Bree

10/01/2018

Zaterdag opent in Bree de zestigste winkel van Colora, de winkelketen van de Belgische verfproducent BOSS paints. Uitbater Kris Peter Follon was voorheen coach voor meer dan dertig filialen van de keten.

Bescheiden winst voor Mandemakers

04/01/2018

Mandemakers, de onbetwiste keukenkoning van Nederland, rapporteert na jaren van verlies eindelijk winst. In boekjaar 2016 haalde de groep een winst van ruim drie miljoen euro, op de cijfers voor 2017 is het nog even wachten.

Ikea toch niet naar Noorderlaan in Antwerpen

20/12/2017

Ikea heeft besloten om toch geen nieuwe vestiging te bouwen op de Havana-site aan de Noorderlaan in Antwerpen. De Zweedse woonketen wijst daarvoor naar de opmars van e-commerce, waardoor de winkel niet rendabel zou zijn.

Ook Ikea krijgt Europese belastinginspectie over de vloer

18/12/2017

De Europese Commissie heeft een officieel onderzoek geopend naar de belastingconstructies van de Zweedse woonketen Ikea. Die heeft een hoofdzetel in Nederland, maar laat de winsten ook circuleren naar Liechtenstein en Luxemburg.

Opnieuw recordcijfers voor JYSK

01/12/2017

Het Deense JYSK heeft in het boekjaar 2016-2017 opnieuw recordcijfers opgetekend, met een omzet van 3,36 miljard euro. Wereldwijd beschikt de woonketen inmiddels over meer dan 2.500 filialen.

Back to top