Huizensite Funda gaat huizen virtueel inrichten | RetailDetail

Huizensite Funda gaat huizen virtueel inrichten

Huizensite Funda gaat huizen virtueel inrichten

Huizensite Funda wil samenwerken met interieurwinkels om klanten hun potentiële nieuwe woning al op voorhand virtueel te laten inrichten. Klanten kunnen nu ook al een virtuele rondleiding krijgen in sommige huizen.

Waarde schatten

In de toekomst wil Funda bezoekers ook helpen met het bepalen van de waarde van hun huis, nog voor ze naar de makelaar stappen. Funda wil bovendien voorspellen hoe lang het zal duren voor een huis verkocht geraakt. Daarvoor zal het gebruik maken van de data die het heeft verzameld op zijn website. De app en website van Funda worden samen 35 miljoen keer per maand bezocht.

 

Het is CEO Marc Duijndam die de nieuwe services uit de doeken deed tijdens een interview op RTL Z. Hij gelooft dat het nieuwe systeem drempelverlagend zal zijn, zodat de klant sneller naar de makelaar stapt.

 

Makelaars zijn echter bang dat klanten te veel zullen afgaan op de taxatie van Funda, die mogelijk niet overeenstemt met de werkelijkheid. Volgens hen is de schatting van Funda te breed en is het niet mogelijk om op die basis een correcte prijs te bepalen. “Dan verlaag je je echt tot een tweedehands autoverkoper", zegt makelaar Frits Markus van Markant NVM-Makelaars in Barendrecht aan RTL Z.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carré Blanc wil twintigtal winkels in ons land

22/03/2018

Carré Blanc, Frankrijks nr. 1 en een van Europa's grootste distributeurs van huishoudlinnen, wil ons land veroveren via franchising. Het Franse merk ziet potentieel voor een twintigtal winkels in België.

Pak minder winst voor DHZ-reus Kingfisher

22/03/2018

De Britse doe-het-zelfgroep Kingfisher zag zijn nettowinst in zijn voorbije boekjaar met ruim 20% dalen als gevolg van de herstructurering in eigen land en een zwakke verkoop in Frankrijk.

Made.com haalt 45 miljoen euro op

19/03/2018

Online meubelshop Made.com heeft in een nieuwe investeringsronde 45 miljoen euro opgehaald. Dat geld wordt gebruikt om verdere expansie in Europa te financieren. 

Oh'Green opent eerste tuinwinkel in Aarschot

13/03/2018

De Garden Center Holding, ontstaan uit de fusie van het Waalse Oh!Green, vier winkels van Walter Van Gastel en drie Intratuin-winkels, opent morgen de allereerste Oh'Green-tuinwinkel in Aarschot.

Ikea gaat “miljarden investeren” om Amazon & Co voor te blijven

08/03/2018

Ikea gaat de komende jaren miljarden investeren om “dichter bij de klant te komen” en pure players als Amazon voor te blijven. Dat zegt de kersverse financieel directeur van Ikea Group, Juvencio Maeztu.

Maisons du Monde doorbreekt het miljard en gaat voor het VK

07/03/2018

Maisons du Monde heeft in 2017 de grens van het miljard euro omzet doorbroken. De Franse woonketen blijft stevig groeien, nu ook in het Verenigd Koninkrijk, maar toch stelt het de verwachtingen voor 2018 naar beneden toe bij.

Back to top