Ikea België gaat leveren en start binnenkort met nachtwerk | RetailDetail

Ikea België gaat aan huis leveren en start binnenkort met nachtwerk

Ikea België gaat aan huis leveren en start binnenkort met nachtwerk
Shutterstock

De Zweedse woonketen Ikea gaat ook in België online bestellingen binnenkort bij de klant aan huis leveren. Daarom start ze met nachtwerk bij het magazijnpersoneel.

 

Princiepsakkoord

Ikea heeft al anderhalf jaar een webshop in België, maar tot nu toe moeten klanten hun online bestellingen ophalen in de winkels of bij een van de afhaalpunten. Daar komt binnenkort dus verandering in, nu Ikea een princiepsakkoord heeft bereikt met de vakbonden over nachtwerk in de magazijnen. Ikea wil het nieuws voorlopig nog niet helemaal bevestigen: “Er lopen verregaande gesprekken, maar omdat nog niets getekend is, onthouden we ons van commentaar”, zegt woordvoerster Annelies Nauwelaerts aan De Tijd.

 

Momenteel werkt het magazijnpersoneel van Ikea tot 20u en op vrijdag tot 22u, maar binnenkort zullen ze tot middernacht aan de slag blijven. Extra jobs levert dat nu nog niet op, maar die zullen er volgens de vakbonden wel snel komen: “Als de webwinkel een succes wordt, is de kans groot dat er op termijn wel jobs bijkomen”, aldus Erwin De Deyn van de BBTK.

 

Zoals meestal in België zullen werknemers zelf kunnen kiezen of ze nachtwerk doen. In de week levert hen dat een bonus op van 50% en in het weekend van 100%. “De bonus is nooit een probleem geweest voor de directie”, zegt Myriam Nevelsteen van de vakbond LBC-NVK. “Het bedrijf maakt dan ook veel winst in ons land.”

 

Zodra de webshop levert bij de klanten, zullen grote meubels verstuurd worden vanuit het magazijn in Limburg, terwijl accessoires rechtstreeks uit de winkels komen. Voor kleinere meubels rekent het Zweedse bedrijf voorlopig nog op de Duitse distributiecentra.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.