Ikea België gaat leveren en start binnenkort met nachtwerk | RetailDetail

Ikea België gaat aan huis leveren en start binnenkort met nachtwerk

Ikea België gaat aan huis leveren en start binnenkort met nachtwerk
Shutterstock

De Zweedse woonketen Ikea gaat ook in België online bestellingen binnenkort bij de klant aan huis leveren. Daarom start ze met nachtwerk bij het magazijnpersoneel.

 

Princiepsakkoord

Ikea heeft al anderhalf jaar een webshop in België, maar tot nu toe moeten klanten hun online bestellingen ophalen in de winkels of bij een van de afhaalpunten. Daar komt binnenkort dus verandering in, nu Ikea een princiepsakkoord heeft bereikt met de vakbonden over nachtwerk in de magazijnen. Ikea wil het nieuws voorlopig nog niet helemaal bevestigen: “Er lopen verregaande gesprekken, maar omdat nog niets getekend is, onthouden we ons van commentaar”, zegt woordvoerster Annelies Nauwelaerts aan De Tijd.

 

Momenteel werkt het magazijnpersoneel van Ikea tot 20u en op vrijdag tot 22u, maar binnenkort zullen ze tot middernacht aan de slag blijven. Extra jobs levert dat nu nog niet op, maar die zullen er volgens de vakbonden wel snel komen: “Als de webwinkel een succes wordt, is de kans groot dat er op termijn wel jobs bijkomen”, aldus Erwin De Deyn van de BBTK.

 

Zoals meestal in België zullen werknemers zelf kunnen kiezen of ze nachtwerk doen. In de week levert hen dat een bonus op van 50% en in het weekend van 100%. “De bonus is nooit een probleem geweest voor de directie”, zegt Myriam Nevelsteen van de vakbond LBC-NVK. “Het bedrijf maakt dan ook veel winst in ons land.”

 

Zodra de webshop levert bij de klanten, zullen grote meubels verstuurd worden vanuit het magazijn in Limburg, terwijl accessoires rechtstreeks uit de winkels komen. Voor kleinere meubels rekent het Zweedse bedrijf voorlopig nog op de Duitse distributiecentra.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Made.com haalt 45 miljoen euro op

19/03/2018

Online meubelshop Made.com heeft in een nieuwe investeringsronde 45 miljoen euro opgehaald. Dat geld wordt gebruikt om verdere expansie in Europa te financieren. 

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Oh'Green opent eerste tuinwinkel in Aarschot

13/03/2018

De Garden Center Holding, ontstaan uit de fusie van het Waalse Oh!Green, vier winkels van Walter Van Gastel en drie Intratuin-winkels, opent morgen de allereerste Oh'Green-tuinwinkel in Aarschot.

Ikea gaat “miljarden investeren” om Amazon & Co voor te blijven

08/03/2018

Ikea gaat de komende jaren miljarden investeren om “dichter bij de klant te komen” en pure players als Amazon voor te blijven. Dat zegt de kersverse financieel directeur van Ikea Group, Juvencio Maeztu.

Maisons du Monde doorbreekt het miljard en gaat voor het VK

07/03/2018

Maisons du Monde heeft in 2017 de grens van het miljard euro omzet doorbroken. De Franse woonketen blijft stevig groeien, nu ook in het Verenigd Koninkrijk, maar toch stelt het de verwachtingen voor 2018 naar beneden toe bij.

Back to top