Ikea België gaat leveren en start binnenkort met nachtwerk | RetailDetail

Ikea België gaat aan huis leveren en start binnenkort met nachtwerk

Ikea België gaat aan huis leveren en start binnenkort met nachtwerk
Shutterstock

De Zweedse woonketen Ikea gaat ook in België online bestellingen binnenkort bij de klant aan huis leveren. Daarom start ze met nachtwerk bij het magazijnpersoneel.

 

Princiepsakkoord

Ikea heeft al anderhalf jaar een webshop in België, maar tot nu toe moeten klanten hun online bestellingen ophalen in de winkels of bij een van de afhaalpunten. Daar komt binnenkort dus verandering in, nu Ikea een princiepsakkoord heeft bereikt met de vakbonden over nachtwerk in de magazijnen. Ikea wil het nieuws voorlopig nog niet helemaal bevestigen: “Er lopen verregaande gesprekken, maar omdat nog niets getekend is, onthouden we ons van commentaar”, zegt woordvoerster Annelies Nauwelaerts aan De Tijd.

 

Momenteel werkt het magazijnpersoneel van Ikea tot 20u en op vrijdag tot 22u, maar binnenkort zullen ze tot middernacht aan de slag blijven. Extra jobs levert dat nu nog niet op, maar die zullen er volgens de vakbonden wel snel komen: “Als de webwinkel een succes wordt, is de kans groot dat er op termijn wel jobs bijkomen”, aldus Erwin De Deyn van de BBTK.

 

Zoals meestal in België zullen werknemers zelf kunnen kiezen of ze nachtwerk doen. In de week levert hen dat een bonus op van 50% en in het weekend van 100%. “De bonus is nooit een probleem geweest voor de directie”, zegt Myriam Nevelsteen van de vakbond LBC-NVK. “Het bedrijf maakt dan ook veel winst in ons land.”

 

Zodra de webshop levert bij de klanten, zullen grote meubels verstuurd worden vanuit het magazijn in Limburg, terwijl accessoires rechtstreeks uit de winkels komen. Voor kleinere meubels rekent het Zweedse bedrijf voorlopig nog op de Duitse distributiecentra.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Sterke cijfers en nieuwe CEO voor Maisons du Monde

07/05/2018

Na een stevig eerste kwartaal zet meubel- en decoratieketen Maisons du Monde zijn groeiverhaal verder met een nieuwe CEO en de overname van de Amerikaanse sectorgenoot Modani.

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Zo pakt Fun het artikelbeheer van de webshop aan

24/04/2018

Voor speelgoed- en feestwinkel Fun wordt e-commerce almaar belangrijker. De grootste uitdaging: de productspecificaties van het sterk groeiende en wisselende assortiment onderhouden. De oplossing: doorgedreven automatisering.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde