Ikea denkt ook aan veganistische klanten | RetailDetail

Ikea denkt ook aan veganistische klanten

Ikea denkt ook aan veganistische klanten
Instagram Ikea Food Services

Het Zweedse Ikea gaat nu ook veganistische producten maken: de primeur is voor de Veggie Dog, een veganistische versie van de hotdog. Het is wel nog wachten tot de zomer voor de hotdog ook hier te koop zal zijn.

 

“Goed voor de mens en de planeet”

Momenteel bekijkt Ikea nog of naast de basisingrediënten ook alle toegevoegde stoffen veganistisch zijn. Pas dan wil het ook zelf spreken van een veganistische hotdog. “Maar daar zijn we nu dus mee bezig”, klinkt het volgens De Standaard bij Ikea.

 

De eerste klanten die van de nieuwe hotdog kunnen genieten, zijn de bezoekers van de vestiging in het Zweedse Malmö. Daar wordt de hotdog eind deze maand gelanceerd. Vanaf augustus 2018 zal hij ook verkrijgbaar zijn in de andere Europese winkels. “Elk jaar genieten zo’n 660 miljoen mensen van het eten bij Ikea. Wij willen onze verantwoordelijkheid opnemen en eten serveren dat goed is voor de mens en de planeet", verklaart Ikea de keuze voor de nieuwe hotdog.

 

Het is niet de eerste keer dat Ikea denkt aan de vegetarische en veganistische klanten: zo lanceerde het enkele jaren geleden al een vegetarische versie van de bekende Zweedse balletjes. Ondertussen is al meer dan 10% van de verkochte balletjes vegetarisch.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Oh'Green opent eerste tuinwinkel in Aarschot

13/03/2018

De Garden Center Holding, ontstaan uit de fusie van het Waalse Oh!Green, vier winkels van Walter Van Gastel en drie Intratuin-winkels, opent morgen de allereerste Oh'Green-tuinwinkel in Aarschot.

Ikea gaat “miljarden investeren” om Amazon & Co voor te blijven

08/03/2018

Ikea gaat de komende jaren miljarden investeren om “dichter bij de klant te komen” en pure players als Amazon voor te blijven. Dat zegt de kersverse financieel directeur van Ikea Group, Juvencio Maeztu.

Maisons du Monde doorbreekt het miljard en gaat voor het VK

07/03/2018

Maisons du Monde heeft in 2017 de grens van het miljard euro omzet doorbroken. De Franse woonketen blijft stevig groeien, nu ook in het Verenigd Koninkrijk, maar toch stelt het de verwachtingen voor 2018 naar beneden toe bij.

Ikea toont winkel van de toekomst

06/03/2018

Op het Mobile World Congress heeft Ikea in samenwerking met Accenture zijn winkelconcept van de toekomst gepresenteerd. Opvallend: het is een kleine binnenstadwinkel, met - uiteraard - veel technologie.

Back to top