Ikea denkt ook aan veganistische klanten

Ikea denkt ook aan veganistische klanten
Instagram Ikea Food Services

Het Zweedse Ikea gaat nu ook veganistische producten maken: de primeur is voor de Veggie Dog, een veganistische versie van de hotdog. Het is wel nog wachten tot de zomer voor de hotdog ook hier te koop zal zijn.

 

“Goed voor de mens en de planeet”

Momenteel bekijkt Ikea nog of naast de basisingrediënten ook alle toegevoegde stoffen veganistisch zijn. Pas dan wil het ook zelf spreken van een veganistische hotdog. “Maar daar zijn we nu dus mee bezig”, klinkt het volgens De Standaard bij Ikea.

 

De eerste klanten die van de nieuwe hotdog kunnen genieten, zijn de bezoekers van de vestiging in het Zweedse Malmö. Daar wordt de hotdog eind deze maand gelanceerd. Vanaf augustus 2018 zal hij ook verkrijgbaar zijn in de andere Europese winkels. “Elk jaar genieten zo’n 660 miljoen mensen van het eten bij Ikea. Wij willen onze verantwoordelijkheid opnemen en eten serveren dat goed is voor de mens en de planeet", verklaart Ikea de keuze voor de nieuwe hotdog.

 

Het is niet de eerste keer dat Ikea denkt aan de vegetarische en veganistische klanten: zo lanceerde het enkele jaren geleden al een vegetarische versie van de bekende Zweedse balletjes. Ondertussen is al meer dan 10% van de verkochte balletjes vegetarisch.